چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۸۸ - ۱۴:۴۲
پرورش و گزينش نيروي انساني، مهمترين گام توسعه جوامع بشري

وزير كار و امور اجتماعي دولت نهم در مراسم رونمايي از مجموعه كتاب‌هاي طبقه‌بندي جامع مشاغل كه امروز(چهارشنبه) در سراي اهل قلم برگزار شد، گفت: مهمترين گام در توسعه هر كشور، نحوه پرورش و گزينش نيروي انساني است، در حالي كه هنوز فرهنگ استفاده از منابع انساني جايگاه اصلي خود را در جامعه ما پيدا نكرده است._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين نشست رونمايي امروز چهارشنبه(15 مهر ماه) با حضور مولف مجموعه كتاب‌هاي «طراحي و طبقه‌بندي جامع مشاغل؛ هنر، طراحي، سرگرمي، ورزش و رسانه» و جمعي از صاحب‌نظران و كارشناسان اين حوزه در سراي اهل قلم خانه كتاب با حضور خبرنگاران رسانه‌ها برپا شد.

در اين برنامه سيدرضا فاطمي امين، رييس ستاد تحول صنايع و معادن، مقانلو، رييس كل دفتر حقوق و دستمزد معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري، ابراهيم ابراهيم باي سلامي، مولف و گردآورنده اثر و دكتر سيدمحمد جهرمي، وزير كار و امور اجتماعي دولت نهم به ترتيب نظرات خود را در زمينه نخستين دايرةالمعارف شغلي كشور بيان كردند.

در ابتداي اين برنامه، سيدرضا فاطمي امين، رييس ستاد تحول صنايع و معادن، درباره بستر طبقه‌بندي مشاغل و گسترگي اين حوزه اظهار داشت: در اين زمينه با قانوني به نام «بقاي مسايل» مواجهيم كه گوياي بحث ماندگاري، تغيير مسايل و گونه‌هاي شغلي در هر دوره زماني است.

وي توسعه يك كشور را لازمه افزايش توليد و بهره‌وري و وابسته به «مديريت» دانست و ادامه داد: موفقيت در حوزه مديريت نيازمند فراهم‌آوري و تقويت زيرساخت‌هاست. در اين زمينه نيازمند مراجعه به سامانه شغلي مدوني هستيم كه در برنامه‌ريزي‌هاي شغلي، انتخاب حرفه‌ و ترسيمي از نيازهاي آينده، توانمند باشد.

فاطمي امين، اين موضوع را وابسته به تعريف و توصيفي دقيق از مشاغل و نيازهاي كاري برشمرد كه در جذب نيروهاي مناسب تأثير به‌سزايي دارد و مشكلات موسسات آموزشي، افراد جوياي كار و سازمان‌هايي كه قصد جذب نيروي انساني را دارند، برطرف سازد. 

وي تأمين اين نيازها را در سايه تدوين آثاري جامع در اين حوزه خواند و متذكر شد: تهيه و توليد اين مجموعه، نخستين گام در اين راه است و مي‌تواند زمينه‌ساز تحولات عظيمي در حوزه شناخت مشاغل، ويژگي‌ها و مهارت‌هاي ذاتي و اكتسابي هر فردي براي تصدي اين شغل‌ها باشد.

در ادامه اين نشست، مقانلو، رييس كل دفتر حقوق و دستمزد معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري، داشتن شغل و نحوه انجام فعاليت در شاخه‌هاي گوناگون شغلي را در جامعه، يكي از شاخصه‌هاي توسعه هر كشور دانست و به ارايه تاريخچه‌اي از طبقه‌بندي‌هاي شغلي، انواع و پيچيدگي‌هاي آن در بستر زمان در كشور ايران و روم باستان پرداخت.

وي براي شناخت مشاغل گوناگون، نيازمندي‌ها، توانايي‌هاي فردي، خلاءهاي موجود در بخش‌هاي گوناگون دولتي و خصوصي، ارجاع به چنين سندهايي(دايره‌المعارف مشاغل در ايران) را به عنوان راهنمايي براي افراد در انتخاب و ورود به شغل مناسب خود و براي استفاده سازمان‌ها و موسسات ضروري خواند.

مقانلو يكي از كاربردهاي اين مجموعه را كمك به نهادهاي آموزشي كشور براي تربيت نيروي انساني در كشور و نظام جهاني خواند تا به راحتي بتوانند تشخيص دهند محصولاتي كه توليد مي‌كنند، معطوف به نيازمندي‌هاي بازار عرضه و تقاضاي كار باشد.

سپس، ابراهيم ابراهيم باي سلامي، مولف و گردآورنده مجموعه «طراحي و طبقه‌بندي جامع مشاغل» با تأكيد بر اهميت منابع انساني در توسعه جوامع، مديريت و احصاي اين منابع را از عوامل بسيار تأثيرگذار بر گسترش و توسعه سيستم‌هاي گوناگون ذكر كرد.

مولف اثر، شرط مديريت منابع را در شناخت، گزينش و چينش مناسب منابع انساني در حوزه‌هاي گوناگون دانست و توضيحاتي را درباره آغاز به كار موسسه دانش پارسيان در سال 82 به عنوان مركزي براي سنجش مهارت‌ها و توانايي‌هاي نيروهاي انساني در قالب «چرايي» اقدام به تدوين اين مجموعه بيان داشت.

مدير عامل موسسه دانش پارسيان در ادامه به چگونگي و مراحل گوناگون تهيه، تدوين و بومي‌سازي اطلاعات اين مجموعه 22 جلدي اشاره كرد و بيان داشت: روزآمدكردن اطلاعات اين مجموعه از نخستين نيازهاي آن است كه موسسه در اين راستا تصميم دارد به تهيه نرم‌افزاري از اين مجموعه كه اطلاعات آن در زمان‌هاي گوناگون قابل تكميل شدن باشد،اقدام كند.

وي با اشاره به برنامه رونمايي از نرم‌افزار اين دايرة‌المعارف در ارديبهشت‌ماه سال آينده خاطرنشان كرد: سنجش آزمون‌هاي شغلي هريك از پارامترهاي عنوان شده در اين دايره‌المعارف براي سنجش ميزان افتراق يا انطباق آنها در حوزه عملي جامعه و تدوين محتوايي پارامترهاي عنوان شده، از اهداف آتي موسسه در تكميل اين طرح پژوهشي‌اند تا همواره به عنوان منبعي موثق مورد استفاده افراد و سازمان‌هاي گوناگون قرار گيرد.

در ادامه دكتر سيدمحمد جهرمي، وزير كار و امور اجتماعي دولت نهم، به عنوان آخرين سخنران اين نشست، از تأليف اين دايره المعارف به عنوان حلقه‌ اتصال بخش منابع انساني ياد كرد و اذعان داشت: روند آموزشي ما به صورت هدفمند در راستاي توسعه كشور و انطباق آن با نيازهاي بازار كار و اجتماعي هنوز به خوبي شكل نگرفته است. دستاورد اين موسسه مي‌تواند راهنمايي براي جهت‌دهي به موسسات خصوصي و نهادهاي دولتي در راستاي پرورش و استفاده از نيروها و منابع انساني باشد.

وي با بيان اين كه فرهنگ استفاده از منابع انساني هنوز جايگاه اصلي خود را در جامعه ما پيدا نكرده است، يادآور شد: اگر بخواهيم در زمينه‌هاي گوناگون توسعه‌اي موفق باشيم، بايد به صورت ريشه‌اي حتي قبل از زمان ورود كودكان به دبستان به آموزش و زمينه‌سازي بپردازيم.  اين كار بايد از خانواده و از سوي پدران و مادران آغاز شود تا نتايج بزرگي در بخش‌هاي گوناگون كشور به بار بنشيند.

در انتهاي اين مراسم با رونمايي از مجموعه كتاب‌هاي 22 جلدي «طراحي و طبقه‌بندي جامع مشاغل؛ هنر، طراحي، سرگرمي، ورزش و رسانه» از تعدادي از كارشناسان موسسه خصوصي دانش پارسيان كه طي پنج سال گذشته در تكميل اين پروژه زحمات فراواني را متحمل شده بودند، تشكر و قدرداني شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط