اصغر حاج علی اکبری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان اظهار کرد: هنر آشیقی در ایران، قدمتی دیرینه داشته و سنت آشیقی در فرهنگ ترکی ایران ریشه در عقاید شمنی ترکان در دوره باستانی دارد.
وی با اشاره به اینکه انتقال شفاهی فرهنگ، ترویج ارزشها و سنن فرهنگی از جمله اهداف ترویج این فرهنگ بومی و محلی است، گفت: زنجان به عنوان سرزمینی که قرارگاهخ اقوام ترک بوده؛ محل رشد و پرورش موسیقی آشیقی بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به درون مایه موسیقی آشیقی افزود: این موسیقیها برگرفته از برگرفته از تفکرات دینی و سیاسی هر سرزمینی است که با موسیقی بیان میشود.
وی با اشاره به اینکه استان زنجان دارای دو استاد آشیقی در سطح بین الملل است که داستانهای آنها زبانزد خاص و عام است، اضافه کرد: با توجه به غنای بالای این داستانها در هریک از مناسبتهای ملی و مذهبی از حضور این اساتید استفاده میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: در همین راستا پنجمین نوشتار با عنوان «آشیق در ایران» در روزنامه جهانی Arirang Culture به تاریخ با محوریت معرفی استاد آشیق گلابعلی داودبیگی و استاد آشیق ستار خدایی به عنوان مفاخران حامل میراث ناملموس به چاپ رسید.
علی اکبری افزود: پیش از این نیز کتاب موسیقی آشیقی زنجان توسط علی اکبری کریمی به چاپ رسیده بود که شامل نقالیهای هنرمندان آشیقی بود.
وی تصریح کرد: کتاب «داستانهای عاشیقی زنجان» نشان میدهد که هنر و ادب عاشیقی در زنجان همانند دیگر شهرهای آذربایجان دارای تاریخی کهن و هزاران ساله است.
علی اکبری گفت: داستانهای این کتاب به دو گروه اصلی حماسی – قهرمانی از یک سو و عاشقانه از سوی دیگر تقسیم میشوند و البته نوع سومی هم وجود دارد که تلفیقی از حماسی و عشقی است.
نظر شما