دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۲
خانه هوشنگ مرادی کرمانی «خانه قصه» می‌شود

خانه هوشنگ مرادی کرمانی در مزایده‌ای از سوی شهرداری تهران به یک احیاگر بناهای تاریخی واگذار شد تا درهای این خانه با عنوان «خانه قصه» به روی مردم باز شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هوشنگ مرادی کرمانی سال‌های سال، بیش از دو دهه در خانه‌ای در کوچه‌پس‌کوچه‌های محله امام‌زاده یحیی (ع) در بافت تاریخی تهران در سه‌راه امین‌حضور زندگی کرده است؛ خانه‌ای که به گفته او بیش از ۸۰ سال از زمان ساخت آن می‌گذرد و ۲۷ یا ۲۸ سال در این خانه زندگی کرده است.

مردادی کرمانی گفته بود: «چکیده نویسندگی من در این خانه است. من در این‌جا ازدواج کردم و بچه‌دار شدم. ۸۰ درصد از کارهایم در این خانه بوده و «قصه‌های مجید» که معروف‌ترین‌شان است در این خانه نوشته شده است. پسرعمویی دارم که می‌گوید این خانه زایشگاه مجید است. مجید در این‌جا به دنیا آمد و بزرگ شد، هم برای رادیو، هم کتاب و بعد هم تلویزیون».

آبان‌ماه سال ۱۳۹۹ بود که اعلام شد شهرداری منطقه ۱۲ تهران از خانه مرادی کرمانی بازدید کرده و قصد دارد یک مجموعه فرهنگی در این محله راه‌اندازی کند؛ خانه‌ای که قول داده بودند، هم جنبه کتابخانه‌ای داشته باشد و هم خانه داستان و ادبیات کودک به نام «قصه‌خانه» باشد. حدود پنج سال از این تصمیم می‌گذرد و درهای خانه در این مدت بسته بود؛ حالا بهروز مرباغی، معمار و مدیر خانه اردیبهشت اودلاجان و احیاگر بناهای تاریخی خبر داده که پنج‌شنبه (۱۲ مهرماه)، ساعت ۱۶ درهای این خانه را برای مرمت و احیا بازگشایی خواهند کرد.

او توضیح داد: «روز پنجشنبه، دوازدهم مهرماه، ساعت ۱۶ درهای این خانه برای مرمت و احیا بازگشایی، در خانه اردیبهشت اودلاجان جمع شده و سپس پیاده به سمت این خانه می‌رویم و در حضور مرادی کرمانی، درهای خانه را باز کرده و اعلام خواهیم کرد این خانه به‌زودی مرمت و احیا خواهد شد. هوشنگ مرادی کرمانی نیز در این مراسم درباره خانه، از اینکه چه زمانی در این خانه می‌زیسته و چه کتاب‌هایی را آنجا نوشته سخن خواهد گفت. بعد به سمت خانه اردیبهشت می‌رویم و بخش‌هایی از کتاب «شما غریبه نیستید» مرادی کرمانی که درباره این خانه است، مرور خواهیم کرد. همچنین علاقه‌مندان می‌توانند کتاب‌های مرادی کرمانی را با امضای این نویسنده تهیه کنند».

مرباغی همچنین درباره چگونگی واگذاری این خانه گفت: «در فراخوان مزایده این خانه که توسط شهرداری انجام شد، شرکت کرده و بعد از مرمت و بازسازی، این خانه به مدت ۱۱ سال در اختیار ما خواهد بود». این احیاگر بناهای تاریخی درباره عنوان خانه نیز که قرار بود «قصه‌خانه» باشد، توضیح داد: «در متن مزایده شهرداری «خانه قصه» عنوان شده است. آقای مرادی کرمانی نیز این موضوع را یادآور شد اما در روز پنج‌شنبه، مرمت خانه با عنوان «خانه قصه» آغاز می‌شود و ممکن است در آینده عنوانش تغییر کند».

بنا بر اعلام روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، هوشنگ مرادی کرمانی نیز در این‌باره، از انجام این اقدام ابراز رضایت کرد و گفت: بر استفاده از عبارت «قصه‌خانه» به جای «خانه داستان» برای این خانه تأکید دارم؛ چراکه به‌نوعی با یک تغییر کوچک، کار جدیدی در نام‌گذاری کرده‌ایم؛ چراکه اگر به آن خانه قصه یا خانه داستان بگوییم، ازآنجا که در فضاهای مشابه نظیر خانه هنرمندان، خانه تئاتر و… زیاد به کار رفته، جذابیت نخواهد داشت؛ اگرچه در پرانتز قطعاً به «خانه مرادی کرمانی» اشاره خواهد شد.

او افزود: به‌هرحال شهرداری هر برنامه‌ای برای این خانه داشته باشد، من هم می‌پذیرم، ولی خود من دوست دارم اینجا فضایی باشد که بچه‌ها و خانواده‌ها جمع شوند، قصه بگویند، قصه بشنوند و کسانی را دعوت کنند که در آنجا داستان‌نویسی آموزش دهند و کارهایی از این دست صورت گیرد.

به گفته این نویسنده، او در سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۷۲ در این خانه زندگی کرده و سه فرزندش در همین خانه به دنیا آمده‌اند و بسیاری قصه‌هایش مانند «قصه‌های مجید» در همین خانه به تحریر درآمده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط