یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
زبان فارسی زبان فرهنگی مشترک بسیاری از ملت‌ های آسیایی است

رئیس بنیاد سعدی در پیامی به اجلاس مدیران و مسئولان مراکز دانشگاهی و گروه های آموزشی زبان فارسی ایران و دیگر کشورهای آسیایی، زبان فارسی را مایه گسترش فرهنگ بسیاری از ملت های آسیایی دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا دکتر غلامعلی حداد عادل؛ رئیس بنیاد سعدی در این پیام آورده است: زبان فارسی از این توانایی و از این بخت برخوردار بوده که در طول قرن‌ها زبان فرهنگی مشترک بسیاری از ملت های آسیایی باشد. فارسی، در این تبادل فرهنگی، هم به گسترش فرهنگ کمک کرده است و هم خود به برکت غنای فرهنگی این ملت‌ها بارور و مایه‌ور گشته است.

متن این پیام به شرح ذیل است:

نخست وظیفه خود می‌دانم سلام و درود خود را به حضور استادان محترم شرکت‌کننده در این اجلاس تقدیم کنم و از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که بانی اصل اجلاس است سپاسگزاری نمایم.

آسیا قاره کهنی است که مهد تمدن‌های بزرگ و ماندگار است و ملت‌های ریشه‌دار و مؤثری را در طول تاریخ در دامان خود پرورده است. ملت‌های آسیایی، با همه تنوعی که دارند، از یک فرهنگ مشترک برخوردارند که همانا فرهنگ آسیایی و شرقی است و اخلاق و انسانیت و معنویت جان‌مایه آن فرهنگ است. همین ارزش‌های مشترک در طول تاریخ سبب ارتباط و اتصال این ملت‌ها با یکدیگر و بستر مناسبی برای تبادل فرهنگی آنان بوده است و زبان فارسی از این توانایی و از این بخت برخوردار بوده که در طول قرن‌ها زبان فرهنگی مشترک بسیاری از ملت‌های آسیایی باشد. فارسی، در این تبادل فرهنگی، هم به گسترش فرهنگ کمک کرده است و هم خود به برکت غنای فرهنگی این ملت‌ها بارور و مایه‌ور گشته است.

اکنون که استادان زبان و ادبیات فارسی این ملت‌ها در نیشابور که خود چونان فیروزه‌ای در میان شهرهای کهن و تمدن‌ساز آسیا می‌درخشد گرد آمده‌اند، این اجتماع را باید مبارک دانست و آن را مقدمه‌ای برای همکاری‌های فرهنگی و ادبی و زبانی در آینده تلقی کرد.

فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی، که هر یک وظیفه‌ای خاص و خطیر در نگاهبانی از زبان فارسی و آموزش و گسترش آن دارند، امیدوارند که سنگ اول بنای این همکاری‌ها آنچنان سنجیده و استوار نهاده شود که از هیچ باد و بارانی در آینده گزند نبیند.

در خاتمه با سلام و سپاس مجدد، اجازه می‌خواهم پیام خود را با سروده‌ای درباب زبان فارسی که تناسب کاملی با موضوع این اجلاس دارد به پایان آورم:

ای زبان فارسی، ای درّ دریای دری

ای تو میراث نیاکان، ای زبان مادری

در تو پیدا فرّ ما، فرهنگ ما، آیین ما

از تو بر پا رایت دانایی و دانشوری

کابل و تهران و تبریز و بخارا و خجند

جمله ملک توست تا بلخ و نشابور و هری

جاودان زی ای زبان دانش و فرزانگی

تا به گیتی نور بخشد آفتاب خاوری

فارسی را پاس می‌داریم زیرا گفته‌اند:

«قدر زر زرگر شناسد، قدر گوهر گوهری»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها