کتابدار کتابخانه قائم فردوس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیرجند گفت: فرهنگ مقاومت، یک مقوله عمومی، انسانی و ملی است که باید همه اقشار جامعه در راستای نهادینه کردن این فرهنگ بکوشند و نیاز داریم تا نویسندگان حوزه کودک و نوجوان در زمینه فرهنگ مقاومت، آثار بهتر و بیشتری را در آینده نزدیک خلق کنند.
ملیحه حقیقتی افزود: آشنا کردن کودکان با فرهنگ مقاومت نیازمند رویکردی هوشمندانه و حساس است. یکی از روشهای موثر در این زمینه، قصه گویی است.
خانم حقیقی بیان کرد: استفاده از قصهها و افسانههایی که در آنها شخصیتها با مشکلات و چالشها مواجه میشوند و از خود مقاومت نشان میدهند می تواند کودکان را با این مفهوم ارزشمند آشنا کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از روشها، آموزش از طریق هنر است، به عنوان مثال می توان درکنار قصهگویی با این موضوع، کودکان را تشوبق کرد تا به خلق آثار هنری مثل نقاشی یا کلاژ مرتبط با داستان های گفته شده، بپردازند.
حقیقی همچنین گفت: میتوان از بحث و گفتگو در کنار قصه گویی استفاده کرد و درضمن گفتگو درمورد تاریخ و فرهنگ های مختلفی که در آنها مردم برای حقوق خود مبارزه کردهاند پرداخت.
وی از دیگر روشهای مناسب برای آموزش فرهنگ مقاومت به کودکان، به گفتگویی که پس از قصه گویی انجام می شود اشاره کرد و گفت: کودکان را تشویق به پرسش و تحقیق درباره تاریخ مقاومت و افرادی که در این راه ایستادگی کرده اند هدایت کنیم.
حقیقی افزود: مشارکت دادن کودکان در فعالیتهای اجتماعی و داوطلبانه است که به کودکان احساس مسئولیت اجتماعی و آگاهی از مسائل جامعه میدهد.
نظر شما