سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
قطع همکاری ۱۰۰۰ نویسنده جهان با موسسات فرهنگی اسرائیل

هزار نویسنده و چهره ادبی متعهد شدند تا با ناشران، جشنواره‌ها یا انتشاراتی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها همدست هستند، همکاری نکنند.

سرویس مدیریت کتاب خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): سالی رونی، آرونداتی روی و راشل کوشنر ازجمله بیش از هزار نویسنده و متخصص حوزه نشر هستند و نامه‌ای را امضا کرده‌اند که در آن متعهد به تحریم موسسات فرهنگی اسرائیل هستند؛ به تعبیر آن‌ها این موسسات همدست یا ناظرانی هستند که در برابر ظلم بر فلسطینیان سکوت می‌کنند.

امضاکنندگان این نامه می‌گویند که با ناشران، جشنواره‌ها، آژانس‌های ادبی و نشریاتی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها با اجرای سیاست‌ها و شیوه‌های تبعیض‌آمیز یا توجیه اشغال، نژادپرستی یا نسل‌کشی اسرائیل شریک هستند، همکاری نخواهند کرد. همچنین نهادهایی که هرگز علناً حقوق مسلم مردم فلسطین را (که در قوانین بین‌المللی تصریح شده) به رسمیت نشناخته‌اند نیز تحریم خواهند شد.

۱۰۰۰ نویسنده جهان علیه موسسات فرهنگی اسرائیل

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما به‌عنوان نویسندگان، ناشران، کارکنان جشنواره‌های ادبی و سایر فعالان کتاب، این نامه را در حالی منتشر می‌کنیم که با عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی قرن بیست و یکم مواجه هستیم. اسرائیل بیش از ۴۳ هزار فلسطینی را از اکتبر گذشته در غزه کشته و این به دنبال ۷۵ سال آوارگی و نسل‌کشی و تبعیض نژادی است.

فرهنگ، نقش اساسی در عادی‌سازی این بی‌عدالتی‌ها ایفا کرده است؛ مؤسسات فرهنگی اسرائیل که اغلب مستقیماً با دولت کار می‌کنند، در پنهان‌کردن و سلب مالکیت و سرکوب میلیون‌ها فلسطینی برای دهه‌ها نقش بسیار مهمی داشته‌اند».

در پاسخ به این نامه، انجمن وکلای حامی اسرائیل (UKLFI) نامه‌ای به انجمن نویسندگان و ناشران مستقل ارسال کرده است؛ انجمن وکلا معتقد است این تحریم به وضوح، تبعیض علیه اسرائیلی‌ها است. نویسندگان شرایط مشابهی را برای ناشران، جشنواره‌ها، آژانس‌های ادبی یا نشریات با هر ملیت دیگر تحمیل نمی‌کنند؛ همچنین هشدار دادند که شرکت در این تحریم، پیگرد قانونی برای امضاکنندگان ایجاد می‌کند.

عمر رابرت همیلتون، یکی از بنیانگذاران و مدیر فعلی جشنواره ادبی فلسطین می گوید: نامه وکلای حامی اسرائیل تنها از وجه بی‌اخلاقی آن قابل توجه است و ثابت می‌کند که طرفداران اسرائیل چیزی برای گفتن ندارند.

سالی رونی، نویسنده کتاب «مردم معمولی» و «اینترمتزو» که دو ماه پیش منتشر شده است، مدت‌هاست که مدافع حقوق فلسطینیان بوده و در سال ۲۰۲۱ از فروش حقوق ترجمه عبری سومین رمانش «دنیای زیبا، کجایی؟» به یک ناشر اسرائیلی امتناع کرد.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدحسین IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
    زنده باد فلسطین... 🌱🇵🇸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها