به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هالی جکسون، زاده ۱۹۹۲، نویسندهای انگلیسی است که در باکینگهامشر بزرگ شد و از نوجوانی شروع به نوشتن داستان کرد. کتاب «راهنمای کشف قتل از یک دختر خوب» که به اثری پرفروش تبدیل شد، نخستین رمان او به شمار میآید. تریلر معمایی «بازگشت ریچل پرایس» اثری دیگر از این نویسنده است که نشر نون با ترجمه محدثه احمدی آن را روانه بازار نشر کرده است.
این تریلر معمایی درباره دختری به نام بل است که مصمم شده در میانه ساخت مستندی، پروندهای حل نشده و حقیقتی تکان دهنده را درباره مادر گمشدهاش کشف کند. بل هجده ساله، تمام زندگیاش را زیر سایه گم شدن مرموز مادرش سپری کرده است. شانزده سال پیش وقتی ریچل پرایس ناپدید شد بل کوچولو تنها شاهد آن ماجرا بود ولی هیچ چیزی به یاد ندارد.
حالا ریچل رفته و مدتهاست که تصور میشود مرده و بل آرزو میکند که همه از آن اتفاق بگذرند و به زندگیشان ادامه بدهند. اما زمانی که خانواده پرایس با ساخت یک مستند موافقت میکنند، پرونده از گذشته به زمان حال میآید. بل دوست دارد فیلمبرداری زودتر تمام شود و زندگی به حالت عادی بازگردد. بعد اتفاقی غیر ممکن میافتد. ریچل پرایس باز میگردد و زندگی دیگر هرگز عادی نخواهد شد.
ریچل داستانی باور نکردنی در مورد اتفاقی که برایش افتاده تعریف میکند. باور نکردنی است چون بل حس میکند حرفهایش واقعی نیستند. اگر ریچل دروغ میگوید پس این همه مدت کجا بوده است؟ ممکن است آدم خطرناکی باشد؟ پس تا وقتی دوربینها هنوز روشن هستند، بل باید حقیقت را درباره مادرش کشف کند و بفهمد واقعاً چرا ریچل پرایس از جهان مردهها بازگشته است.
هالی جکسون را پیشتر به واسطه رمانهایی همچون «بازی قتل»، «راهنمای کشف قتل از یک دختر خوب»، «دختر خوب، خون بد» و «خوب مثل مردهها» بهخاطر داریم. و اکنون با یک تریلر روانشناختی و معمایی تحت عنوان کتاب بازگشت ریچل پرایس بار دیگر قرار است طرفداران خود را شگفت زده کند.
یکی از نقاط قوت این رمان، شخصیتپردازی قوی آن، بل به عنوان شخصیت اصلی داستان است که در، عین باهوشی و کنجکاوی آسیبپذیر است و برای کشف حقیقت تلاش میکند.راشل، مادر بل نیز شخصیتی مرموز و چند لایه دارد که خواننده را تا آخر داستان درباره انگیزه و هدف واقعی او در شک نگه میدارد.
هالی جکسون در این رمان از زبانی روان و قابل فهم استفاده کرده است. او با توصیفات و دیالوگهایی طبیعی؛ فضایی ملموس و باورپذیر برای خواننده خلق کرده است. لحن داستان در بیشتر قسمتها جدی و معمایی است، اما در برخی صحنهها با چاشنی طنز نیز همراه میشود.
این کتاب علاوه بر اینکه یک رمان معمایی مهیج، به مفاهیم عمیقتری نیز میپردازد. مفاهیمی مانند خانواده، هویت، حقیقت و گذشته که در طول داستان مورد بررسی قرار میگیرند و خواننده را به تفکر وامیدارند. این رمان همچنین به مسائل اجتماعی و فرهنگی مانند تأثیر رسانهها بر زندگی افراد و قضاوتهای شتابزده نیز اشاره دارد.
این کتاب در وبسایت گودریدز امتیاز ۴.۱ از ۵ را به دست آورده است و برخی منتقدان، این رمان را با آثاری چون «دختر گمشده» نوشته گیلیان فلین و «دختری در قطار» نوشته پائولا هاوکینز مقایسه کردهاند.
گفتنی است هالی جکسون در مصاحبهای اعلام کرد که ایده نوشتن این رمان زمانی به ذهنش رسید که در حال تماشای یک مستند جنایی بود.
بازگشت ریچل پرایس به نویسندگی هالی جکسون و ترجمه محدثه احمدی در ۴۳۲ صفحه و به قیمت ۳۵۹ هزار تومان توسط نشر نون روانه بازار کتابفروشیها شده است.
نظر شما