پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۶
احداث کتابخانه عمومی در ساخت‌وسازهای جدید شهری مورد نیاز است

کردستان - رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج با بیان اینکه در ساخت مسکن‌های تعاونی هیچ‌گونه فضایی برای راه‌انداری کتابخانه در نظر گرفته نشده است، گفت: اختصاص فضا برای ساخت کتابخانه عمومی در ساخت‌وسازهای جدید شهری مورد نیاز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، سیف‌الله رضایی بعد از ظهر چهارشنبه در جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج که با موضوع تشریح برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، اظهار کرد: سنندج از قدیم الایام به دارالعلم مشهور بوده است و سبقه فرهنگی دارد و وجود مفاخر و بزرگان علم و ادب گواه این ادعاست.

وی با اظهار تأسف از اینکه امروزه فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در جامعه کمتر از گذشته است، عنوان کرد: هیچ چیزی جایگزین کتاب نمی‌شود و بر همین اساس لازم است دستگاه‌های فرهنگی از جمله آموزش و پرورش نسبت به این مهم احساس مسئولیت کرده و با برگزاری برنامه‌های فرهنگی در بین دانش‌آموزان، خرید کتاب در سبد خانواده‌ها قرار دهند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر سنندج با بیان اینکه در ساخت مسکن‌های تعاونی هیچ‌گونه فضایی برای راه‌انداری کتابخانه در نظر گرفته نشده است، گفت: اختصاص فضا برای ساخت کتابخانه عمومی در ساخت‌وسازهای جدید شهری مورد توجه است.

رضایی، با بیان اینکه شهر سنندج در چند سال پیش به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شده است، ادامه داد: آنگونه که باید نتوانسته‌ایم در این جهت حرکت کنیم که ضروری است نهادهای مردمی و دولت بیشتر در این زمینه فعالیت کرده و هزینه کنند.

ضرورت استفاده از ظرفیت پارک‌ها در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج نیز در این جلسه گفت: کتابخانه‌های سنندج با مشکل کمبود فضای فیزیکی مواجه هستند و فضای کافی برای استفاده کودکان و بزرگسالان در آن‌ها وجود ندارد.

محمد بهرامی با اشاره به جمعیت ۵۰۰ هزار نفری سنندج عنوان کرد: از این تعداد فقط ۱۷ هزار و ۳۰۰ نفر از مردم سنندج در کتابخانه‌های عمومی عضویت دارند و ۳۳۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های ما موجود است که در واقع به ازای هر نفر، حتی یک کتاب هم در کتابخانه‌های شهرستان سنندج وجود ندارد.

بهرامی به ضرورت استفاده از ظرفیت پارک‌ها در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی تاکید و عنوان کرد: نمونه موفق این امر را در شهر سقز شاهد بوده‌ایم که بیشترین امانت کتاب را در یک پارک داشته‌اند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج از شهرداری نیز خواست که در شهرک‌های تازه تأسیس فضای مشخصی را به احداث کتابخانه اختصاص دهد.

وی به برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی نیز اشاره و بیان کرد: به مناسبت هفته کتاب، یک نمایشگاه کتاب از روز بیست‌وچهارم آبان تا پنجم آذر در محل مجتمع فجر سنندج برپا می‌شود و همچنین یک روز از هفته کتاب نیز به ثبت نام رایگان متقاضیان در کتابخانه‌های استان اختصاص خواهد یافت که تا یک سال می‌توانند از کتب کتابخانه‌ها استفاده کنند.

فرزاد زارعی، عضو شورای شهر سنندج نیز در این جلسه با انتقاد از به روز نبودن کتابخانه‌های استان، تاکید کرد: با توجه به شرایط کنونی جامعه، باید کتابخانه‌های ما به سمت دیجیتالی شدن پیش بروند و در فضاهای مجازی در دسترس باشند.

وی ادامه داد: ما کارخانه‌ها و واحدهای بزرگ تولیدی را داریم که هیچ‌گونه فعالیتی در راستای ترویج مسائل فرهنگی نمی‌کنند که لازم است در این زمینه پای کار بیایند.

فرهاد میمنت‌آبادی عضو دیگر شورای شهر سنندج نیز عنوان کرد: امروز هر کشوری که پیشرفته‌تر است قطعاً سرانه مطالعه و توجه به امر کتابخوانی در آن بالاتر است.

وی با تاکید بر اینکه باید حساسیت برنامه‌ریزان حوزه کتاب بیشتر شود، اضافه کرد: از روش‌های نوین و تجربه‌های موفق سایر کشورها برای توسعه کتابخوانی در شهرمان باید استفاده شود.

عزت رضایی، عضو دیگر شورای شهر سنندج نیز گفت: باید همه نهادهای فرهنگی برای توسعه و ترویج امر کتابخوانی تلاش کنند تا سرانه مطالعه بالا برود.

وی افزود: باید کار کارشناسی و نیازسنجی صورت بگیرد و از روش‌های دیجیتال نیز برای توسعه فرهنگ مطالعه استفاده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها