خدیجه صحرایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره کتابها، خدمات، بخشها و اعضای این کتابخانه اظهار کرد: این کتابخانه سال ۱۳۷۱ افتتاح شده و ۳۸ هزار عنوان کتاب و ۳ هزار و ۵۰۰ عضو فعال دارد. این کتابخانه دارای دو سالن مطالعه مجزا با ۶۴ نفر ظرفیت، بخش کودک، بخش نوجوان، مخزن اصلی و بخش امانت است و ماهیانه حداقل ۵هزار نسخه کتاب امانت میدهد.
وی با یبان اینکه از ۳۸ هزار عنوان کتاب موجود در این کتابخانه ۶ هزار عنوان برای بخش کودک، ۳هزار و ۵۰۰ عنوان برای بخش نوجوان و ۲۸ هزار و ۵۰۰ عنوان برای بخش بزرگسال است، ادامه داد: مراجعان این کتابخانه از همه گروههای سنی هستند؛ بهطوریکه این کتابخانه از کودک سهماه تا سالمند ۹۳ ساله عضو دارد. ۶۰ فرد سالمند و کتابخوان عضو کتابخانه استاد «قادر طهماسبی» هستند.
صحرایی درباره تغییر نام کتابخانه «استاد قادر طهماسبی» اظهار کرد: کتابخانه پیروزی سال ۱۴۰۱ بعد از تجلیل نهاد کتابخانههای عمومی از استاد قادر طهماسبی در افتتاحیه جشنواره شعر فجر، از پیروزی به «استاد قادر طهماسبی» تغییر نام پیدا کرد. درحال حاضر ۱۰ عنوان از کتابهای شاعر قطعه معروف «سبکباران خرامیدند و رفتند» مانند «پری ستارهها» و «پری بهانهها» در این کتابخانه وجود دارد.
مسئول کتابخانه استاد قادر طهماسبی درباره فعالیتهای فرهنگی و آموزشی این مرکز اظهار کرد: قصهخوانی و شاهنامهخوانی یکی از فعالیتهای مورد علاقه من در کتابخانههایی بود که من در آنجا فعالیت میکردم و تلاش برای جذب کودکان و نوجوانان و ثبات حضور بزرگسالان در کتابخانهها یک اولویت مهم برای من بود که با قبول مسئولیت در این کتابخانه ادامه پیدا کرد. قصهگویی از شاهنامه را سال ۹۲ از کتابخانه بسیج آغاز کردم اما به تدریج دریافتم که آموزش اشعار از شاهنامه و قصهگویی از آن و برپایی محفل ادبی براساس شاهنامهخوانی و قصهگویی از این کتاب به شدت در جذب افراد به کتابخانه تاثیرگذار است.
و ی با اشاره به اینکه شاهنامهخوانی و قصهگویی از شاهنامه را هشت سال در کنابخانه بسیج ادامه ادامه دادم و از سال ۱۴۰۱ با همین رویکرد به این کتابخانه (استاد قادر طهماسبی) منتقل شدم، عنوان کرد: در نزدیکی کتابخانه استاد قادر طهماسبی چندین سرای محله وجود دارد اما فعالیتهای این کتابخانه در بخش شاهنامهخوانی و قصهگویی از این اثر کلاسیک کهن موجب شد اعضای بیشتری جذب این کتابخانه شوند. این کتابخانه اکنون ۷۰ عضو فعال نقال و شاهنامهخوان ۶ تا ۱۵ سال دارد.
مسئول کتابخانه استاد قادر طهماسبی درباره کلاسهای آموزشی این کتابخانه اظهار کرد: محفل ادبی شاهنامهخوانی چهارشنبهها ساعت ۱۶، کلاسهای اوریگامی برای گروه سنی ۷ تا ۱۲ سال روزهای دوشنبه ساعت ۱۷ و کلاسهای روانشناسی دو سال است با محوریت خودشناسی ومهارتهای ارتباطی سهشنبهها از ۸ و ۳۰ تا ۱۲و ۳۰ به شکل کارگاهی در این کتابخانه برگزار میشود. برنامههایی مانند نمایشگاه کتاب، نقد و بررسی کتاب و رونمایی از آثار مختلف به شکل مناسبتی برگزار میشود.
صحرایی با بیان اینکه برگزاری کلاسهای متنوع و جذاب کتابخانهها نقش مهمی در جذب افراد برای حضور در کتابخانهها دارد، اظهار کرد: علاوه بر این، افزایش منابع پرمخاطب و جذاب برای کاربران، برپایی کلاسهای متنوع و جذاب مانند اوریگامی، شاهنامهخوانی و قصهگویی نقش مهمی در افزایش اعضا دارد؛ همچنین تعامل خوب کتابداران با اعضای کتابخانه و در دسترس بودن کتابخانه از نظر مکانی و راحتی آمدن به این فضا، تبلیغ خدمات و فعالیت کتابخانهها در شلوغی یک کتابخانه بسیار تاثیرگذار است.
کتابخانهها فضا را برای روزنامهخوانی سالمندان با کارت ملی فراهم کنند
مسئول کتابخانه استاد قادر طهماسبی درباره پیشنهاد استفاده بازنشستگان و سالمندان از فضای کتابخانه استاد قادر طهماسبی با کارت ملی و اینکه این افراد با حضور در فضای کتابخانه روزنامه و نشریات روز را بخوانند، عنوان کرد: در حال حاضر بازنشستگان دولتی و سالمندان بالای ۶۰ سال با عضویت رایگان در کتابخانهها میتوانند از خدمات ومنابع کتابخانه ها استفاده کنند. البته ما از حضور سالمندان در کنابخانه استقبال میکنیم اما فضای این کتابخانه کوچک است و امکان خدمترسانی گسترده در این بخش و بهطور خاص برای نشریه و روزنامهخوانی این گروه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه این کتابخانه ۶۰ عنوان نشریه دارد، اظهار کرد: اختصاص فضای خاص برای مطالعه روزنامه و نشریات از سوی سالمندان بهویژه در کتابخانههایی که در پارکها مستقر هستند، میتواند آنها را با کتابخوانی پیوند بدهد؛ البته حدود یکسال است روزنامه برای کتابخانهها ارسال نمیشود اما با وجود نشریات و روزنامههای بهروز و اختصاص جایگاه مناسب برای این گروه از مخاطبان کتابخانه، میتوان این خدمت را به سالمندان ارائه داد.
به گزارش ایبنا؛ کتابخانه استاد قادر طهماسبی شنبه تا چهارشنبه ۷ و ۳۰ تا ۷و عصر و پنجشنبهها و جمعهها ۸ صبح تا ۶ شب فعالیت میکند.
نظر شما