به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در مراسم تجلیل از نویسندگان و صداپیشگان آثار ایثار و شهادت گفت: بنیاد شهید یک دستگاه مادر در عرصه ایثار و شهادت است، مجموعهای که به دلیل اتفاقاتی که در جنگ تحمیلی افتاده و به دلیل اسناد و مدارکی که در این بنیاد است، مجموعهای ارزشمند است که هر چه قدر اسناد آن راحتتر به دست نویسندگان و پژوهشگران برسد، آنها آثار ناب و جدیدتری در زمینه شهادت، ایثار و مقاومت خلق خواهند کرد.
او افزود: به عنوان یک نفر از جامعه کتاب، از بنیاد شهید و امور ایثارگران خواهش میکنم امکانات خود را در زمینه خلق آثار با کیفیت در زمینه ایثار، شهادت و مقاومت در حوزههایی وارد کند که هیچکس دیگر در کشور توانایی انجام آن را ندارد. امروز ناشران دولتی و ناشران خصوصی در زمینه جنگ تحمیلی و مقاومت وارد شدند و بر اساس ریلگذاریهایی که مجموعههایی مانند بنیاد شهید داشتند، آثار قابل تاملی منتشر کردند. از این رو لازم است که بنیاد شهید این سنگر را در زمینه تولید معمول بسپارد به جریانی که در واقع توانایی تولید دارند و به سمت سنگری برود که توان تولیدش در بخش خصوصی نیست و بر خودش فرض کند آن کاری را مجموعه انتشارات بنیاد شهید به عهده بگیرد که هیچکس توان انجامش را در کشور ندارد، هر چند ممکن است در برخی حوزهها مانند کودک و نوجوان و داستان و رمان خلأ وجود داشته باشد. اگر انتشارات بنیاد وارد آن شود، کسی معترض نمیشود اما وظایف دیگری هم هست که هیچکس در کشور سراغش نمیرود که میتوان درباره آن در فرصتهای دیگر به صورت مفصل به این موضوع پرداخت.
دبیر هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: موضوع دیگری که کسی سراغش نمیرود، مسئله به دست آوردن فرمول تاثیرگذاری است. در سخنانی که از رهبری پخش شد، اشاره کردند که در دو سه دوره اخیر کنگره، با وضع جدیدی مواجه شدیم و اگرچه رهبری قبلاً فرموده بودند درباره شمارگان و تعداد خوانندگان حساس باشید، به نظرم ایشان از این مرحله عبور کردهاند و وارد مسئله اثرگذاری، طراحی شاخصها و سنجههایی برای اثرسنجی آثار دفاع مقدس شدهاند. باز بررسی این موضوع از کارهایی است که از بنیاد شهید و پژوهشگرانش برمیآید و به عنوان بزرگتر جمع تولید آثار دفاع مقدس ضرورت دارد که در این حوزه کار کند.
یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نقش کتاب و رسانه در بازنمایی تاریخ و ثبت آن بیبدیل است. بنابراین برای ثبت و ضبط حماسه یک ملت و جانفشانی هشت سال دفاع مقدس، کتاب به عنوان یک رسانه تاثیرگذار، بهترین ابزار است و ملتی که با کتاب عجین و سرانه مطالعه آن بالا باشد، به هویت ملی خود آگاه و ملتی دانامحور و منطقی خواهد بود و توسعه پایدار خود را در همه زمینهها رقم بزند.
او افزود: تجربه کشورهای توسعه یافته نشان میدهد که توسعه کمی و کیفی رسانه کتاب موجب تقویت تفاهم ملی و مهارتافزایی در زمینه گفتوگوی ملی خواهد بود و افراد اجتماع با گفتوگو و ذهنسازی مشکلات را مرتفع خواهند کرد. جملهای از رهبری هست که میفرمایند «برخی معتقدند کتاب به کتابخانه میرود، اما بنده عرض میکنم کتاب ماندگارترین اثر هنری است. به عبارتی بقیه چیزها گذراست، اما کتاب میماند و تا صد، دویست سال میتوان از آن استفاده کرد.»
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان کرد: کتاب است که فرهنگ را از یک نسل به نسل دیگر منتقل میکند. به نظرم روی کتاب باید خیلی تکیه کرد، اما باید کتاب خوب نوشت، همانطور که در کلام حضرت آقا هم آمده است و در دیداری با اعضای کنگره شعر ایثار بر نوشتن کتاب خوب تاکید داشتند.
سلیمانی گفت: کتاب باید به شکلی نوشته شود که کهنه و منسوخ نشود. من هر زمان به یاد وضعیت کتاب در جامعه خودمان میافتم اغلب غمگین و متاسف میشوم به این خاطر که در کشور ما به هر دلیلی که نگاه کنید باید کتاب اقلاً ده برابر این میزان رواج و گسترش داشته باشد.
نظرات