به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در تجلیل از نویسندگان و صداپیشگان و رونمایی از ۱۰ عنوان کتاب نشر شاهد گفت: در زمینه کتاب گویا کار بزرگی میکنید. از این رو انتخاب موضوع، پردازش آن اهمیت دارد. چون کتاب گویا یک ارزش افزوده مضاعف به اثر میدهد. از این رو فردی که کتاب را گویا میکند و عصاره جان یک نویسنده را در اختیار دارد، در واقع امانتداری است که یک اثر را از ادبیات نوشتاری به گفتاری تبدیل میکند.
او ادامه داد: به نظرم به هر میزان درباره کتاب گویا، صداپیشه با موضوع و نویسنده کتاب برقرار کند، سراغ شناختن قهرمان و شهید برود، به همان میزان روی مخاطب تاثیرگذار خواهد بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: در دنیای امروز که ناتو فرهنگی برقرار است و دشمن امروز با جنگ نرم سراغ جامعه ما آمده و هدفش جوانان جامعه ماست. به نظرم کتاب گویا میتواند این تاثیرگذاری را روی جوان ما داشته باشد.
اوحدی گفت: قبل از انقلاب وقتی کوچک بودم، داستان شب رادیو را با ولع گوش میکردم، برنامهای که گاهی یک موضوع را به صورت ادامه دار پخش میشد، اما من شنونده پروپاقرص آن بودم. از این رو میتوانیم برای جوانان با زبان خودشان کتاب گویا تولید کنیم که بتواند آنها را نسبت به موضوع ایثار و شهادت کنجکاو کند. به نظرم ایرانصدا میتواند با اقدامات سنجیده نهضتی را در رادیو با گویاسازی کتابهای دفاع مقدس ایجاد کند.
او افزود: امروز ما تعداد زیادی از ایران خارج از کشور را داریم که آنها با فرهنگ شهادت و ایثار بیگانه هستند و برای آشنایی با آن بسیار تشنه هستند. باید در زمینه کودک و نوجوان هم فعالیت کرد و نشر شاهد بهتر است در این زمینه فعالیت کند. ما در جنگ نوجوانان بسیاری داشتیم یک نفر از آنها مهدی طحان، بچه سیزده ساله که وقتی در زمان اسارت خواستند با او مصاحبه کنند، عراقیها و بعثیها زمینه را فراهم کردند که شاید بگوید مرا به زور به جبهه آوردند اما چنان صحبت کرد که در تاریخ حماسه شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: به نظرم رسالت کتاب گویا به شکلی است که حس را منتقل میکند. شاید کتاب به تنهایی نتواند حس و لطافت را به معنای واقعی منعکس کند، اما در گفتمان صداپیشه کتاب حس هم منتقل خواهد شد، به ویژه که بتوان با موضوع کتاب و جزئیات آن ارتباط برقرار کرد.
در ادامه این برنامه مهدی شاملو، مدیر ایرانصدا گفت: دومین مرحله همکاری ماست که در بنیاد شهید و امور ایثارگران حضور داریم و در طی چند سال گذشته ۱۰۰ کتاب نشر شاهد را از میان ۱۷۰ کتاب که گلچین شده بود، گویا کردیم. در این پروژه با افراد مختلفی همکاری کردیم و برخی از بازیگران و دوبلورهای حرفهای کمک گرفتیم که نتیجه استقبال از آثاری بود که گویاسازی شد.
او افزود: پس از آن درصدد برآمدیم که مرحله دوم را هم انجام دهیم و صد کتاب دیگر را در فهرست گویاسازی قرار دادیم که در نتیجه بیش از دویست کتابی که در اختیار مردم قرار دارد و رایگان هم هست. تصور میکنم از بین بیش از سه هزار و اندی کتاب بنیاد شهید سرند شده است و واقعاً برای ارتقا فرهنگ جامعه و بدون چشمداشت مالی است. اگرچه بزرگواران با کمترین هزینه با ما کار کردند.
مدیر ایرانصدا عنوان کرد: در میان کتابهایی که گویاسازی شد، آثار بسیار بزرگی هم وجود دارد که جایزه کتاب سال را بردند. خلاصه گنج بزرگی فراهم آمده است. ما ظرف کتاب گویا را به عنوان یک رسانه جدید که در زندگی پرمشغله امروز همه مردم شاید فرصت نکنند، کتاب را به صورت چاپی بخوانند، انتخاب کردیم. ایرانصدا یک رسانه بین بخشی است که هم کسانی که اهل کتاب هستند، سراغ آن میروند، هم ما در صداوسیما از تولیدات نشر شاهد و بنیاد شهید و امرو ایثارگران استفاده کردیم و در بسیاری از شبکههای ما به صورت تقطیع پخش شده است.
شاملو گفت: به نظرم نشر شاهد نقطه اوجی در بیست سال گذشته داشت که با قلم نویسندگان شاخص آثار بسیار خوبی را تولید کرد. بعد از مدتی قدری از آن آثار شاخص فاصله گرفت، اما اخیراً باز هم به سمت آثار شاخص رفته و جنبه کیفی کتابها را هم در نظر گرفتند. به نظرم از صد کتاب اگر دو اثر شاخص با جذابیت بالا و محتوای تاثیرگذار تولید شود، برآیندش در جامعه خیلی بیشتر است و دوستان هنرمند ما هم با جان و دل آثار شاخص را گویا میکنند.
راضیه تجار، نویسنده در این رونمایی کتاب و تجلیل از نویسندگان و صداپیشگان اظهار کرد: به عنوان نویسنده باید بگویم انگار کسی در گوش ما نوایی دارد و ما خیلی راحت واژگان را به بند میکشیم و عرضه میکنیم.
او افزود: زمانی که نخستین داستان کوتاهی را با بن مایه شهید و شهادت نوشتم، (که جایزه هم گرفت.) از آنجا ارتباطم با این حوزه شروع شد و از همان کتاب، دوست یک رشته را بر گردنم افکند و میکشد هر جا که خاطرخواه اوست. من معتقدم نویسندگانی که در این زمینه کار میکنند، باید داستانهای خلاق بنویسند. در زمینههای مختلف باید آزمون خودشان را انجام داده و در این زمینه جدی باشند.
در پایان از ۱۰ عنوان اثر تازه نشر شاهد با نامهای «من تیر خوردم» نوشته مصطفی محمدی تمنایی، «مهر آبادی» نوشته مصطفی محمدی تمنایی، «فاتح ۲» نوشته غلام حیدر اسماعیلی و زهرا بوزار، «جان و دلی» نوشته فاطمه نودهی، «مدافع بانو» نوشته فاطمه بگزاده، «من فرشته تو» نوشته نسیم اسد پور، «آخر شاهنامه» نوشته سید مجید گل محمد، «من عدیل» نوشته مریم برجی»، «عروس خاک» نوشته آذر خزاعی سرچشمه، محبوبه پورمحمدی و محمد قوام رونمایی شد.
نظر شما