به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، مهدی قربانی در آستانه سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برخی مشکلات در حوزه نشر گفت: اولین مشکل در حوزه نشر گرانی کاغذ و عدم حمایت کافی از ناشران از طریق خرید کتاب و… است و بعد وجود مشکلاتی در شبکه پخش و توزیع کتاب در سطح شهرستانهای کشور، زیرا فقدان این شبکه پخش و توزیع، باعث میشود علاقهمندان از نقاط دور دست کشور ناچاراً با مرکز اصلی یعنی تهران تماس بگیرند و هزینههای مضاعفی را برای خرید کتاب متحمل شوند و اینگونه خرید کتاب برایشان گران تمام میشود.
این نویسنده و پژوهشگر عنوان کرد: از طرفی کتابفروشیهای استانی و شهرستانی هم برای تامین کتابهای خود سرمایه گذاری نمیکنند و صرفاً به دنبال گرفتن کتاب به صورت امانی هستند که این امر تبعات مختلفی دارد از سویی ناشران و مولفان رغبتی ندارند که کتاب را امانی به شهرستانها بفرستند.
این پژوهشگر نسخ خطی گفت: پیشنهاد میشود به صورت قانونی و دستورالعملی لازم الاجرا؛ شهرداریها و کتابفروشیهای استانها مکلف و موظف باشند از هرناشر که کتابی چاپ میکند حداقل یک نسخه خریداری کنند.
وی افزود: همچنین نهاد کتابخانهها نیز به تعداد کتابخانههای تحت پوشش در کشور از هر عنوان کتاب که چاپ میشود یک نسخه خریداری کند.
قربانی بیان کرد: من بیش از ۳۰ سال است که در حوزه دین و اندیشه به تحقیق و پژوهش، تآلیف کتاب و تصحیح اسناد و نسخ خطی مشغولم و از سال ۱۳۸۳ نیز در حوزه چاپ و نشر فعالیت دارم.
مدیر انتشارات قاف مشهدالرضا (ع) تصریح کرد: تا کنون حدود ۳۰۰ عنوان کتاب منتشر کردم و بارها و بارها مشکلات و پیشنهادات این حوزه را به صورت کتبی و یا مصاحبه رسانهای و… به گوش مسئولان رساندهام.
مهدی قربانی بیان کرد: امروز در کنار فعالیتهای خوب و چشمگیری که شهرداریهای کشور به منظور زیباسازی شهرها و احداث بوستانها و فضاهای سبز دارند میتوانند در کنار هر کدام از بوستانها، غرفهای را هم برای در اختیار گذاشتن کتاب تعبیه کنند، تا مردم در فرصتی که در فضای بوستان در حال گردش هستند بتوانند به مطالعه کتاب هم بپردازند.
این ناشر بیان کرد: برای گسترش فرهنگ مطالعه به این خلاقیتها در فضای شهری نیاز است.
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۲
نظر شما