به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در مراسم بزرگداشت آیتالله حاج آقا روحالله کمالوند (لرستانی) با عنوان «سفیر نهضت» ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در سالن داوری اردکانی فرهنگستان علوم گفت: برای یکی از رجال نامور زمان آیتالله حاج آقا روحالله کمالوند یک اثر نه در خور ایشان ولی به هر حال از باب ادای وظیفه و حرکت و آغازی برای تولید کتاب و چنین محصول فرهنگی نقش داشتیم.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: تاکنون در مرکز اسناد انقلاب اسلامی سیصد و اندی کتاب در مورد چهرههای مختلف در عرصههای گوناگون به رشته تحریر درآمده که برای این توفیق از خدا سپاسگزاریم. تاریخ صد سال گذشته برای جهان، منطقه و ایران تاریخ بزرگی است. در این سالها جنگ اول و دوم به وقوع پیوست که قطببندی سیاسی نظامی را در پی داشت. منطقه ما دچار کشمکشهای بزرگی شد، عثمانی تجزیه شد.
حجتالاسلام پورمحمدی بیان کرد: فلسطین اشغال شد که حادثه بسیار دردناک و مهمی در عرصه جهانی و منطقه است. ایران نیز حوادث بزرگی را پشت سر گذاشته است و در عین حال درگیر تمام مسائل جهان نیز بوده و هست. مهاجرت یهودیان از ابتدای قرن چهاردهم آغاز شد. مرحوم آیتالله حائری نامهای به رضاشاه دارد مبنی بر اینکه جلوی تشکیل و تقویت یهودیها را در اسرائیل بگیرد. ما عمیقاً درگیر مسائل منطقه بودیم.
وی در ادامه گفت: حوادث خود ایران هم بسیار مهم است و این صد سال جزیی از نقاط عطف ایران است. آنچه که ایران را علیرغم همه تهدیدها در این موقعیت جاری قرار داد؛ نشان میدهد اگر اینجا خبری نبود، اینهمه بازتاب هم نبود، معلوم است که اینجا خبری بوده است. مرحوم حاج شیخ حوزه علمیه را تاسیس کردند و همراهان حاج شیخ و نسلی که تا امروز ادامه دارد، در یکصد سال اخیر تربیت شدند. البته خودِ زمان نیز تربیتکننده خاصی است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی افزود: به دلیل تربیت انسانهای فوقالعادهای که در صد سال اخیر در انقلاب اسلامی تربیت شدند، تاریخ معاصر ایران بسیار فوقالعاده است. تاریخ ما آنقدر غنی است که میتوانیم برای هر شهر یک نماد پیدا کنیم. تاریخ معاصر نیز برجستگی بسیار زیادی دارد و انسانهای برجستهای در جای جای ایران زیستهاند که نیازمند بازشناسی هستند.
حجتالاسلام پورمحمدی بیان کرد: نیازمند شناخت تاریخ و چهرههای معاصر هستیم. افرادی که در انجام وظایفی که برعهده آنها بود، تلاش و همت کردند و مسئولیتپذیر بودند. ایران را بشناسیم. نمیدانیم چه سرمایه مادی و معنوی داریم و نمیدانیم از کجا داریم حرف میزنیم. آیزنهاور در جنگ جهانی دوم، چند ماه قبل از کودتای ۲۸ مرداد به ریاست جمهوری رسید و مصاحبه کرد و گفت، یکی از مهمترین مکانهای جهان ایران است. حواستان باشد اگر ایرانیها با پیشینهای که دارند، قدرت نظامی پیدا کنند، کسی حریف آنها نیست.
وی گفت: ایران چرا ایران شد؟ ایران به خاطر کمالوندها ایران شد. انسانهایی هستند که جامعه را به اوج میرسانند. معارف و دانشها، غیرت و فهم و بصیرت انسان را به اوج میرساند. عالمان بصیرتافزا هستند. این شخصیت بصیر، پخته، مسلط با قدرت تاثیرگذاری بالاست. فهم زمان دارد. امروز هم از چنین سرمایههایی برخوردار هستیم و باید همافزایی داشته باشیم تا کشور را بهتر از امروز بسازیم.
نظر شما