به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، همزمان با روز کتاب و کتابخوانی (پنجشنبه ۲۴ آبان ماه)، طرح کتابگردی به همت اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با حضور، سیدمجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، نیکنام حسینیپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی نشر با حضور در کتابفروشی گویا آغاز شد.
ازجمله حاضران این کتابگردی علاوه بر هیئتمدیره اتحادیه و تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران، میتوان به یدالله کابلی خوانساری، عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، سهیل محمودی، شاعر، علیرضا تابش، دبیر سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی، علیرضا رئیس دانایی، مدیر انتشارات نگاه، اشرف بروجردی، رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی، احمدرضا درویش، کارگردان و مرتضی محجوبی، نقاش اشاره کرد.
اشرف بروجردی نیز در سخنانی با اشاره به حضور خود در طرح کتابگردی، عنوان کرد: زمانی که در کتابگردی شرکت کردم و مرارتهای فعالان حوزه نشر را شنیدم، متوجه شدم که چه تلاشهایی در این حوزه کشیده میشود که از آن غافل هستیم.
وی افزود: از همه کسانی که در حوزه فرهنگ تلاش میکنند، تشکر میکنم که با همه این سختیها باز هم در کار کتاب هستند و حاصل این تلاشها را به دست مخاطب میرسانند؛ امیدوارم ثابت قدم باشید.
مقصد دوم اهالی کتاب در این کتابگردی، کتابفروشی ثالث در پهنه خیابان کریمخان بود.
در این دیدار به موضوع عرضه لوازمالتحریر و صنایع دستی در کتابفروشیها و مخالفت و موافقت برخی افراد درباره این موضوع اشاره و گفته شد که کتابفروشیها باید مرکز عرضه محصولات فرهنگی باشند و فروش این محصولات در کنار کتاب میتواند به توسعه و رونق کتابفروشیها کمک کند.
احمد مسجدجامعی نیز در سخنانی با اشاره به پیشینه کتابگردی، عنوان کرد: ۱۱ سال پیش، احساس کردم، فضا عوض شده و فضای جدیدی در جامعه شکل گرفته است و دیگر دوره این نیست که در تالار وحدت جمع شویم و از چند نفر تقدیر کنیم؛ بلکه باید به دیدن کتابفروشان و ناشران برویم.
وی افزود: زمانی که این این حرکت را در تهران آغاز کردیم، خیلی استقبال شد، آیتالله امینی، امام جمعه قم از این حرکت حمایت کرد، زندهیاد احمدرضا احمدی اعلام کرد میآید، محمود دولتآبادی هم آمد و چند ساعتی معطل شد و گفتند من معمولاً چندسال معطل کسی نمیمانم، حتی بهمن فرمانآرا گفت خانهام لواسان است اما آمدم.
وی با بیان اینکه برخی از مراجع هم برای کتابگردی آمدند، توضیح داد: وزیر وقت، تماس گرفتند و گفتند من هم کتابگردی رفتم و در کل فضای محبتآمیزی شکلگرفت.
مسجدجامعی با بیان اینکه بعدها اتحادیه آمد و ادامهدهنده این سنت شد و این اتفاق را برپا میکرد، من مدیون دوستان ناشر و کتابفروش و هنرمندان نویسندگان هستم که این حرکت استمرار داشته است. من دغدغه فرهنگ و کتاب را دارم و حتی زمانی که یک کتابفروشی تعطیل میشود، پیگیر میشوم.
و اما کتابفروشی نگاه، مقصد چهارم اهالی کتاب در کتابگردی ۱۴۰۳ بود.
مقصد پنجم، کتابفروشی اساطیر بود، عبدالکریم جربزهدار، مدیر انتشارات اساطیر، سال ۱۳۶۱ انتشارات اساطیر را تأسیس کرد و حدود ۱۰ سال است که این کتابفروشی را در فضایی به وسعت ۱۵۰ مترمربع تاسیس کرد.
این کتابفروشی بهمناسبت هفته کتاب، برنامههایی مثل قصهگویی، پخش انیمیشن، نمایش عروسکی، کاردستی و.. دارند؛ علاوهبراین دانشآموزان با فرآیند تولید و انتشار کتاب در قالب اردو آشنا شدند.
هشتمین مقصد اهالی کتاب، کتابفروشی انتشارات سبز کوثر بود، این کتابفروشی سال ۱۴۰۰ در فضایی به وسعت ۶۰ مترمربع تاسیس شده است و به عرضه کتابهای رمان، هنری و نفیس میپردازد.
کتابفروشی یساولی، نهمین مقصد اهالی فرهنگ و کتاب بود، این کتابفروشی در فضایی به وسعت ۱۳۰ مترمربع در سال ۱۳۵۰ تاسیس شده و بهعنوان یکی از کتابفروشیهای قدیمی کتابهای نفیس و عمومی است.
قرار است امروز، اعضای هیئتمدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به همراه تعدادی از چهرههای فرهنگی کشور، در دومین روز سیودومین هفته کتاب، کتابگردی داشته باشند.
بازدید از کتابفروشیهای دیگر خیابان کریمخان زند ادامه خواهد داشت و قرار است تا بعدازظهر تعدادی از کتابفروشیهای خیابان انقلاب نیز در این طرح بازدید شوند.
به گزارش ایبنا؛ همچنین قرار است سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز عصر پنجشنبه (۲۴ آبانماه) کتابگردی داشته باشد.
تشویق به حضور مردم در کتابفروشیهای محلی، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، دیدار با نویسندگان، مترجمان و اهالی فرهنگ همچنین خرید از کتابفروشیها ازجمله اهداف و رویکردهای این طرح است که ابتکار اجرای آن به همت احمد مسجدجامعی بوده است.
نظر شما