به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد، براساس گزارش آماری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ناشران لرستان از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳ تا ۲۹/۰۸/۱۴۰۳ با موضوعات مختلف ۲۴۷ عنوان کتاب را منتشر کردهاند که از این تعداد به ترتیب؛ موضوع ادبیات با ۹۲، علوم اجتماعی با ۳۵، تاریخ و جغرافیا با ۲۸، بیشترین عناوین چاپ شده را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین علوم عملی با ۲۶، کودک و نوجوان ۱۵ و دین با ۱۳ و کمک درسی با ۱۲ عنوان ردههای بعدی این جدول را به خود اختصاص دادهاند.
موضوعات هنر، زبان، علوم طبیعی و ریاضیات به ترتیب با ۲، ۳ و ۵ عنوان کمترین تعداد عناوین منتشر شده کتاب در ۸ ماهه سال ۱۴۰۳ در لرستان بودهاند.
از ۲۴۷ عنوان کتاب منتشر شده در ۸ ماه سال ۱۴۰۳ در لرستان ۲۲۶ عنوان تالیفی و ۲۱ عنوان ترجمه بوده است که از این تعداد نیز ۲۴۱ عنوان چاپ اول و ۶ عنوان کتاب تجدید چاپ شده است که بیشترین این تجدید چاپ با ۳ عنوان، گروه ادبیات، به خود اختصاص داده است.
شمارگان کتابهای منتشر شده لرستان در این ۸ ماه ۱۷۰ هزار و ۵۵۳ نسخه است که بیشترین شمارگان مربوط به موضوع ادبیات با ۵۴ هزار و ۶۲۳ نسخه و کمترین در موضوع هنر با یک هزار و ۵۰۰ نسخه است.
بیشترین میانگین قیمت نیز در گروه فلسفه و روانشناسی با ۲ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۹۸۴ ریال و کمترین میانگین قیمت به گروه ادبیات با یک میلیون و ۲۲۸ هزار و ۸۰۴ ریال اختصاص یافته است.
این آمارها درحالی است که در مدت مشابه سال قبل (۱۴۰۲)، ۱۹۳ عنوان کتاب از سوی ناشران لرستان روانه بازار نشر شد که از این تعداد ۱۷۳ عنوان تالیفی و ۲۰ عنوان ترجمه و ۱۷۸ عنوان چاپ اول و ۱۵ عنوان تجدید چاپ بوده است که با رشد ۲۷ درصدی عناوین در سال ۱۴۰۳، به ۲۴۷ عنوان رسیده است.
شمارگان کتابهای چاپ شده در ۸ ماه سال ۱۴۰۲، یکصد و ۳۲ هزار و ۷۵۰ نسخه بوده است، که در همین مدت در سال ۱۴۰۳، با رشد ۲۸ درصدی به ۱۷۰ هزار و ۵۵۳ نسخه رسیده است.
کارشناس مسئول چاپ و نشر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در گفتوگو با ایبنا گفت: ۶۵ ناشر در استان لرستان مجوز فعالیت دارند که از این تعداد ۲۰ ناشر فعال هستند.
حمید گودرزیمهر گفت: افزایش هزینهها و گرانی کاغذ، گسترش استفاده از کتابهای مجازی و جایگزینی آن با مطالعه کتابهای کاغذی و نبود برخی حمایتهای دولتی بهویژه وزارت متبوع در خرید آثار، ناشران لرستان را با چالشهای مختلف مواجه کرده است.
کارشناسمسئول چاپ و نشر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان افزود: از جمله مشکلاتی که ناشران استان با آن روبهرو هستند، توزیع و فروش کتابها است که با تدابیر اندیشیده شده قرار است غرفه دائمی عرضه کتابهای ناشران بومی استان در خرمآباد با همکاری شهرداری ایجاد شود.
نظر شما