سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
نصب سردیس، بخشی از برنامه مدیریت شهری در روایت زندگی مشاهیر است

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران در آیین رونمایی از ۲۶ سردیس چهره‌های ماندگار گفت: با تولید آثار هنری متعدد ازجمله چاپ کتاب، دایره گسترده‌ای از اقدامات را برای ماندگاری این شخصیت‌ها در نظر داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از ۲۶ سردیس چهره‌های ماندگار، با حضور امین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، مهدی مذهبی، رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران، وحیدرضا انارکی، شهردار منطقه ۱۲ تهران و محمد نیک‌دل، سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری شهرداری تهران، سه‌شنبه (۶ آذرماه) در خانه اتحادیه برگزار شد.

توکلی‌زاده، ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه و شهدای انقلاب اسلامی، ضمن تشکر از دست‌اندرکاران طراحی و ساخت تندیس چهره‌های ماندگار گفت: برای ماندگار کردن نام و یاد مفاخر کشور، وظیفه سنگینی بر دوش مسئولان شهری وجود دارد. تولید آثار هنری در قالب‌های مختلف ازجمله هنرهای تجسمی، تئاتر ودیگر هنرها در مانایی و ماندگار شدن سیرو سلوک و سبک زندگی این چهره‌ها حتماً موثر است.

وی ادامه داد: شکر خدا، ایران عزیز از چهره‌ها، اندیشمندان، هنرمندان و دانشمندان و شهدای عزیزی که معرف این ملت و مرز بودم هستند، سرآمد است؛ بنابراین به دلیل همین کثرت، انجام وظیفه برای ماندگار کردن نام و یاد آن‌ها دشوار می‌شود.

رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران افزود: مسیر درستی در مجموعه مدیریت شهری به‌ویژه در سازمان زیباسازی ایجاد شده تا در گوشه‌گوشه شهر، با ایجاد فضاهای مناسب و نصب سردیس‌ها یاد و نام این عزیزان را گرامی‌بداریم و البته به این اقدامات اکتفا نمی‌کنیم؛ بلکه با تولید آثار هنری متعدد ازجمله چاپ کتاب دایره گسترده‌ای از اقدامات را برای ماندگاری این شخصیت‌ها در نظر داریم.

توکلی‌زاده با اشاره به اقدامات وسیع سازمان زیباسازی در حوزه‌های فرهنگی بیان کرد: تحقیقات مفصلی انجام شده تا در گوشه گوشه شهر تهران بتوانیم، حکایت و روایتی برای نسل‌های آینده داشته باشیم.

نصب سردیس بخشی از برنامه مدیریت شهری در روایت زندگی مشاهیر است

در ادامه این آیین، نیک‌دل، سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری شهرداری تهران با بیان اینکه تندیس‌ها و سردیس‌ها فراتر از نقش و نگاره هستند، بیان کرد: سردیس‌ها و تندیس‌ها، بخشی از کالبد شهراند و تا حدود زیادی تغییرناپذیر. هرآنچه ازهزاره‌های قبل می‌بینیم به خوانش معماری و مجسمه‌ها برمی‌گردد.

وی افزود: امید است فرزندان و نسل حاضر، ما را بشناسند و نوادگان ما صدها سال بعد با دیدن این سردیس‌ها، نسل گذشته را قضاوت خواهند کرد؛ علاوه‌براین ایران و ادبا، نویسندگان، هنرمندان، طنزپردازان، قهرمانان را خواهند شناخت.

محمد نیک‌دل، سرپرست معاونت فرهنگی و هنرهای شهری شهرداری تهران به رونمایی از ۲۶ تندیس مشاهیر همزمان با برگزاری این آیین اشاره و این اقدام را نشانه سیاست درست و شایسته مدیریت سازمان زیباسازی دانست و گفت: هدف، آزاد شدن ظرفیت‌های نهفته‌ای که سال‌ها انباشته شده بود. هنرمندان زیادی توقع داشت مجسمه‌های زیادی ساخته شده اما در شهر دیده نمی‌شود؛ درحالی که انرژی و هزینه‌های زیادی صرف شده اما سردیس‌های جدید، با دقت و کار کارشناسی جانمایی شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها