به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، سید عباس صالحی، شنبه شب در نشست شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان شنبه شب در دفتر رئیس شورای فرهنگ عمومی هرمزگان و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس برگزار شد، بیان کرد: علی رغم اینکه در شورای فرهنگ عمومی مسائل حاد و متکثر هستند اما هرمزگان با ویژگیهای خاص میتواند الگوی خیلی خوبی برای ما باشد که در سایر استانها نیز استفاده کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کلام رهبر انقلاب که فرمودهاند: «دولت و مسئولان موظفند که به فرهنگ عمومی جامعه توجه کنند» گفت: این کلام ۳ مسئولیت را برای ما مشخص میکند. نخست اینکه چه اتفاقی میافتد، چه چیزی در انتظار ماست و چه راهی را باید بدون مزاحمت طی کنیم که در واقع چکیده آن، آیین شورای فرهنگ عمومی است.
صالحی با اشاره به مردمی سازی و پژوهش محور بودن این نهاد ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی با همین مسئولیت شکل گرفته و نیازمند بازآرایی مجدد در حوزه ساختاری و نرم افزاری است.
وی ادامه داد: بازآرایی ساختاری و مهندسی فرهنگی شورای فرهنگ عمومی کشور از دولت دوازدهم شروع شد و با شبکههای نهادی با وجه مردمی عملاً به ظرفیت فرهنگ عمومی افزوده شد که اقتدار و قدرت آن انصافاً کم نیست ولی از این اقتدار استفاده نکرده و نمیکنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در نسخه جدید بخشی از مشکلات در آسیب شناسی رفع شده است. در همین راستا در مصوبه اخیر حداقل یک کارشناس از سوی اداره فرهنگ و ارشاد به طور تمام وقت این مسئولیت را برعهده میگیرد. همچنین به منظور تقویت شورای فرهنگ عمومی، استاندار میتواند از محل خدمت ۵ نفر از اهالی فرهنگ در این نهاد استفاده کند.
صالحی اضافه کرد: شوراهای فرهنگ عمومی ۵ کمیته تخصصی شامل: کمیته هنر و رسانه با مسئولیت مدیرکل فرهنگ وارشاد، کمیته دینی و تبلیغات و مناسک با مسئولیت مدیرکل تبلیغات اسلامی، کمیته تعلیم و تربیت با مسئولیت مدیرکل آموزش و پرورش، کمیته اجتماعی و خانواده و رصد با مسئولیت مدیر کمیته خانواده استانداری و کمیته اقتصاد و فرهنگ با مسئولیت مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان فعالیت خواهند کرد و ریاست این ۵ کمیته، معاون سیاسی امنیتی استانداری به نیابت از استاندار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه علاوه بر هیئت رئیسه که بیش از ۳۵ نفر است، ستادهماهنگی و راهبری نیز شامل امام جمعه، استاندار، برنامه بودجه و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و دستور جلسات نیز در هئیت رئیسه فرجام پیدا میکند که بدون فوت زمان باید انجام شود.
صالحی با ابراز امیدواری که هرمزگان الگوی جدید را باتوجه به حضور امام جمعه و استاندار اهل فرهنگ خوب پیش خواهد برد، بیان کرد: علی رغم اینکه در شورای فرهنگ عمومی مسئله حاد و متکثر هستند اما هرمزگان با ویژگیهای خاص میتواند الگوی خیلی خوبی برای ما باشد که در سایر استانها استفاده کنیم.
ظرفیت دریا باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود
آیتالله محمد عبادیزاده، نیز در هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان با تأکید بر ضرورت بازنگری در عملکرد شورا، اظهار داشت: اگر ارزیابی دقیقی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی انجام شود، مشخص خواهد شد که این شورا از رسالت اصلی خود فاصله گرفته است.
وی با اشاره به مشکلات موجود در فرآیند تصمیمگیری شورا، گفت: سطحینگری و جزئینگری از چالشهای مهم شورای فرهنگ عمومی است. مصوبات شورا اغلب به برخی حوزههای خاص محدود شده و نگاه متوازن به مسائل فرهنگی وجود ندارد. این در حالی است که نباید از مسائل کلان و اولویتدار غافل شد.
عبادیزاده همچنین نبود سند فرهنگی و اجتماعی جامع برای استان هرمزگان را یکی از ضعفهای اصلی شورا برشمرد و افزود: تاکنون سه استان با حمایت دستگاههای مختلف، پیشنویس سند فرهنگی و اجتماعی خود را تدوین کردهاند. در هرمزگان نیز باید چنین سندی ایجاد شود تا مصوبات شورا بر پایه آن تنظیم شود.
نماینده ولیفقیه در استان هرمزگان با تأکید بر نقش جوانان در گام دوم انقلاب اسلامی، تصریح کرد: در برنامهریزیهای شورای فرهنگ عمومی نمیتوان از جوانان غافل شد. این شورا باید نگاه ویژهای به نسل جوان داشته باشد و از ظرفیت آنها استفاده کند.
وی با اشاره به نبود پشتوانه پژوهشی برای تصمیمات شورا، خاطرنشان کرد: تصمیمات شورای فرهنگ عمومی باید با واقعیات میدانی و اجتماعی همخوانی داشته باشد. برای این منظور، نیازمند عقبه پژوهشی قوی، بهویژه در حوزههای میدانی هستیم.
آیتالله عبادیزاده با بیان اینکه بحرانهای فرهنگی متعددی در کشور و استان وجود دارد، افزود: در مدیریت بحرانهای اجتماعی عملکرد موفقی نداشتهایم و تصمیمات اشتباه، وضعیت را پیچیدهتر کرده است.
وی همچنین با اشاره به ضمانت اجرایی پایین مصوبات شورا، گفت: مصوبات شورا پس از تصویب توسط استاندار به دستگاهها ابلاغ میشود، اما ضمانت اجرایی لازم را ندارند و باید برای رفع این ضعف، سازوکار مناسبی طراحی شود.
نماینده ولیفقیه در استان هرمزگان در پایان بر اهمیت ترویج فرهنگ اقتصاد دریاپایه تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بارها بر استفاده از ظرفیتهای دریا تأکید داشتهاند. این فرصتها باید به بخشی از فرهنگ عمومی مردم ساحلنشین تبدیل شود.»
به گزارش ایبنا، در هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان، قادر آشنا دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور، محمد آشوری تازیانی استاندار جدید هرمزگان، مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، اسمعیل جهانگیری مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان و علی رضایی عضو شورای فرهنگ عمومی استان و از اساتید دانشگاه نیز مطالبی عنوان کردند.
نظر شما