به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، برگزیدگان بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی مرحله استانی هرمزگان معرفی شدند و به منظور شرکت در مرحله ملی و بینالمللی آماده سفر به استان یزد «پایتخت قصهگویی ایران» خواهند شد.
بر اساس آرای هیئت داوران بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی مرحله استانی هرمزگان، در بخش زبان اشاره: سمیه طریقت نژاد از بندرعباس برگزیده شد.
در بخش آیینی و سنتی زنان و مردان: ادریس معینی از بندرعباس برگزیده اعلام شد.
در بخش آیینی و سنتی دختران و پسران: یکتا سهرابی از بندرعباس، سپاس درویشی از بندرعباس و محنا آزمون از سیریک برگزیده و حلیا نوروز زاده نیز در این بخش شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش ایثار و مقاومت: مهسا شریفی و گراناز فرهادی از بندرعباس برگزیده شدند.
در بخش مینیمال ۱۰۰ ثانیه کودک: پریناز دهقان از بندرعباس، شهرزاد زرهی از سیریک، سدنا اقبالی از بندرعباس و کوثر اخلاقی از بندرعباس برگزیده شدند.
در بخش پدربزرگ ها و مادربزرگها: عبدالرسول معینی از بندرعباس برگزیده، کلثوم شعبان نژاد از فین و زلیخا محمدی زاده از بندرعباس شایسته تقدیر اعلام شدند.
در بخش سنتی و مدرن و نوآورانه نوجوان: فاطمه تهری از بندر خمیر و روژان مشفقی از بندرعباس برگزیده شدند.
در بخش مدرن و نوآورانه زنان و مردان: محمد اکبری زاده کهتکی از بندرعباس برگزیده شد.
در بخش سنتی وکلاسیک نوجوان: ضحا هوشمند از بندر لنگه، ستایش داوری از رودان و آیلین صفا از بندرعباس برگزیده و همچنین در این بخش، سدنا محمدی از بندرخمیر و سید هستی موسوی از پارسیان شایسته تقدیرشناخته شدند.
در بخش زنان و مردان سنتی و کلاسیک: مبینا عبداللهی از بندرعباس، محمد پارسابان برتینا از بندرعباس و زیبا صابر از جاسک برگزیده و معصومه میری شایسته تقدیر شدند.
در بخش زنان و مردان قصه های منظوم: خدیجه دریانورد از قشم برگزیده شد.
در بخش علمی زنان و مردان: یسنا حیدری از سیریک و در بخش علمی دختران و پسران: مبینا مرادی از بندرعباس برگزیده شدند.
در بخش نماز نیز آدرینا تفضلی از بندرعباس برگزیده شناخته شد.
بیانیه هیات داوران بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی مرحله استانی هرمزگان در بخشهای مختلف توسط نماینده هیات داوران این بخشها، ناهید پذیرایی، طلعت کمال زاده و طیبه قاسمی قرائت شد.
در متن این بیانیه اینگونه آمده است: به نام آنکه خود را قصهگو خواند.
راز قصهها ساز زندگی است. سرنوشت انسان با شنیدن سرآغاز گرفت، قصهها بر زمین نازل شدن تا زیستن و با هم بودن و گاهی بدون هم بودن را بفهمیم. قصهها آمدند تا بود و نبود این جهان برایمان روشن شود و این روشنی نور شود و از نور به سرور و از سرور به شکر برسیم.
در بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی مرحله استانی با رویکرد شناخت و تعمیم قصههای عامیانه ایران و قصههای جهان به سبک زندگی ایرانی معاصر بر آن است تا گفتمانی جدی را در حوزه روایتگری شفاهی ادامه دهد و بر مبنای تجربیات گذشته فرصتهای جدید را در حوزه قصهگویی فراهم نماید.
هیئت داوران متشکل از راضیه سلیمانی پور، ناهید پذیرایی، فاطمه غفاری سروستانی، طیبه قاسمی و طلعت کمالزاده در بخشهای سنتی و کلاسیک، مدرن و نوآورانه، مینی مال، دینی، علمی، قصههای منظوم، آیینی و سنتی، زبان اشاره، ایثار و مقاومت نکاتی را حائز اهمیت دانستند.
هیئت داوران، توجه ویژه به مفاد شیوه نامه؛ توجه ویژه به روشهای اجرای خلاقانه قصه و استفاده صحیح از ابزار در قصه گویی؛ توجه به شروع و ورود مناسب به قصه و پایانی منسجم و به یادماندنی؛ بیان مناسب کلمات و جملات با هدف وضوح و رسایی گفتار قصهگویان در این جشنواره به گویشها و زبانهای محلی هر منطقه و معرفی اماکن و اصطلاحهای کهن پرداختند که موجب جذابیت قصهها و روایتها گردید را مورد تاکید قرار دادند.
در این جشنواره درخشش و پیشرفت نوجوانان چشمگیر بود که جا دارد از هدایت و دلسوزی و تلاشهای مربیان قدردانی شود. همچنین از قصهگویانی که در بخش قصههای ایثار و مقاومت مردم فلسطین بر روی سن جشنواره استانی صدای خود را به گوش جهانیان رساندند تشکر مینمائیم و عنوان شد: از این قصهگویان انتظار میرود توجه ویژهای به متن داشته باشند و امیدبخشی و عزتمندی مردم مقاوم فلسطین را به تصویر بکشند.
هیئت داوران در بیست و ششمین جشنواره قصهگویی رعایت: پیام رسانی امید آفرینی و تناسب قصه ها با سطح درک و حوصله مخاطب؛ برخورداری ساختار قصه و نوشتن آغاز میانه و پایان مناسب؛ بهرهگیری از ابزارهای متناسب با نقالی و شاهنامه خوانی؛ پرهیز از انتخاب نقلها و قصههای تکراری و توجه به روایت شخصیتها به جای اجرای نمایش و مهمتر از همه خوانش دقیق واژهها، رسایی و خصوصاً گفتار را به قصهگویان پیشنهاد دادند.
به گزارش ایبنا، بیست و ششمین جشنواره مرحله استانی در هرمزگان سهشنبه و چهارشنبه شب (۲۷ و ۲۸ آذرماه) در بندرعباس برگزار شد و برگزیدگان اوایل اسفندماه در مرحله «ملی و بین المللی» به میزبانی شهر یزد، پایتخت قصهگویی ایران به رقابت خواهند پرداخت.
نظر شما