به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، سید محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در آیین اختتامیه پنجمین دوره دو سالانه جایزه کتاب سال استان در تالار خاقانی اظهار داشت: ۱۷۳ اثر از ۵۰ ناشر به دبیرخانه این آیین ارسال شده بود که با بررسی آثار در سه مرحله، ۲۷ اثر به عنوان کتاب برتر و شایسته تقدیر شناخته شده است.
وی در ادامه سخنانش مطرح کرد: سالانه ۲ هزار عنوان کتاب در استان آذربایجان شرقی مجوز دریافت میکنند که پیشبینی میشود امسال این رقم به ۲۵۰۰ کتاب افزایش یابد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه به عنوان هفته کتاب معروف است که در این راستا ۱۰۳ برنامه اجرایی کردهایم.
این مسئول مطرح کرد: استان اذربایجان شرقی در چند سال گذشته همواره جزو ۳ استان فعال در حوزه نشر کتاب بوده بهطوریکه ۶۰۰ عنوان کتاب ترکی طی سال جاری مجوز نشر گرفته است.
بلاغی یادآور شد: نمایشگاه کتاب تبربز مهمترین رویداد فرهنگی شمالغرب بوده که همواره تاثیرات بسزایی دارد و از مسئولان تقاضا داریم همت و کمکی به ما کنند تا با تامین منابع مالی، این رویداد را هرچه سریعتر اجرایی کنیم.
علیرضا منادی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو نیز در این آیین عنوان کرد: مردم تبریز کتابخوان و فرهنگ دوستاند چراکه تبریز دروازه تجدد در ایران است و اولینهای بسیاری در آن رخ داده، اولین چاپخانه و اولین کتاب چاپ شده هم در کهن شهر تبریز بوده است.
وی ادامه داد: خطه ما در یکصد سال گذشته سه علامه شاخص (علامه امینی، علامه طباطبایی و علامه جعفری) داشته که ما وارثان این بزرگمردان هستیم. همچنین باید گفت تبریز خاستگاه دانشمندان بزرگ در حوزه دانش هستهای نیز به شمار میرود.
منادی یادآور شد: کسانی که در کار انتشارات و نشر فعال هستند یعنی عاشق کتاب و کتابخوانی و کار هستند و میخواهند این مهم را ترویج دهند.
برگزیدگان پنجمین دوره دوسالانه جایزه کتاب آذربایجان شرقی
در این مراسم برگزیدگان پنجمین دوره دوسالانه جایزه کتاب آذربایجان شرقی بدین شرح معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند:
اصغر ایزدی جریان برای کتاب حاشیهنشینهای تبریز: روایتی مردمشناختی از یک محله، در رده علوم اجتماعی شاخه مردمشناسی.
شهروز نعمتی، رحیم بدری گرگری, باقر صفی یاری و افشین میرزالو به طور مشترک برای کتاب آموزش دانشآموزان با نیازهای ویژه در کلاسهای فراگیر، در رده علوم اجتماعی شاخه آموزش و پرورش.
فرهاد دیرنگ برای کتاب نخستین دانشمند آناکسیمندر و میراث فکری او، در رده علوم خالص شاخه کلیات و تاریخ علم.
حجت افشاری برای کتاب نقاط ثابت و کاربرد آنها در معادلات دیفرانسیل کسری، در رده علوم خالص شاخه ریاضیات.
علی کدخدائی برای کتاب زمینشناسی نفت، در رده علوم خالص شاخه زمین شناسی.
محمد طلوعی و آرمان شکری به طور مشترک برای کتاب طب گاو و گوسفند، در رده علوم کاربردی شاخه دامپزشکی.
یونس سخاوت برای کتاب هنر هوش مصنوعی در رده علوم کاربردی شاخه مهندسی کامپیوتر.
حسین پورستار برای کتاب گم شهر در رده ادبیات شاخه نثر معاصر.
لیلا حسیننیا برای کتاب مرگ سالی در رده ادبیات شاخه شعر معاصر.
پاشا هادیان برای کتاب آینادان سوروش در رده ادبیات شاخه شعر ترکی.
مهران عباسیان برای کتاب بالتا در رده ادبیات شاخه شعر ترکی.
یعقوب معصومیاصل و بهزاد حسنپور به طور مشترک برای کتاب اسطوره و حافظ در رده ادبیات شاخه نقد ادبی.
سید ارسلان ساداتی برای کتاب منطق الطیر در رده ادبیات شاخه متون قدیم.
امالبنین حسینزاده برای کتاب تبریزیان اصفهان در رده تاریخ و جغرافیا شاخه تاریخ.
همچنین محسن مؤذن، بروس یاردلی و وارطان سیمونزمامیگونیان به طور مشترک برای کتاب سیالات در پوسته قارهای، قادر کریمیان خسروشاهی و مریم شعاران به طور مشترک برای کتاب بینایی ماشین یک رویکرد سختافزاری – نرم افزاری، علی قدردان ملکی برای کتاب تجرد نفس از دیدگاه آقامجتبی قزوینی و آیتالله جوادی آملی، اصغر مولایی برای کتاب طراحی و توسعه بقاع متبرکه: بنیانهای نظری و راهبردهای توسعه آرامگاههای امامزادگان، افسانه آدی گوزل برای کتاب عکاسی چشمانداز: سرآغاز منظره نگاری در غرب و ایران، اسد راستگویسار برای کتاب عکاسی و جنگ: معرفی ۷ رزمنده عکاس آماتور تبریزی، محمد جهانگیری و سعید رضایی به طور مشترک برای کتاب تربیت بدنی رشدی و تطبیقی، سیدمحمدرضا سیدنورانی برای کتاب بیومکانیک حرکت: علم ورزش، رباتیک و توانبخشی، علیرضا رضوی برای کتاب غرق در آسمان، میرحسین دلدار بناب برای کتاب شناختنامه جوانمردان: با مروری بر آیین عیاری و فتوت، غلامرضا رزمی برای کتاب خزائن المعانی: تورکجه دیوانلاری، شهلا طهماسبی برای کتاب آذربایجان در دوره قاجار: تاریخ سیاسی آذربایجان ۱۳۶۴ - ۱۲۲۴ و بابک مینقی برای کتاب یار یاراتن گلنده به عنوان نفرات شایسته تقدیر شناخته شدند.
همچنین در ادامه از امیر دهقان مدیرمسئول انتشارات شورای اسلامی شهر تبریز، اصغر عسگری مدیرمسئول انتشارات دانشگاه تبریز، حسین اسدی مدیرمسئول انتشارات بارلی، حبیب اعتمادی مدیرمسئول انتشارات دانشگاه بناب، مینو قرهبیگلو مدیرمسئول انتشارات دانشگاه هنر اسلامی تبریز، سعید جلالی مدیرمسئول انتشارات ستوده، نوید عباسپور مدیرمسئول انتشارات یانار، فرهاد آزادپورصالحی مدیرمسئول انتشارات عمیران، مجید راستی مدیرمسئول انتشارات حکیم نظامی گنجهای، خلیل رضوی مدیرمسئول انتشارات کهکشان دانش، صمد محمدیآسیابی مدیرمسئول انتشارات اختر، صمد علیون مدیرمسئول انتشارات پروژه ترجمه حسنلو، امیر جعفرپور مدیرمسئول انتشارات تجدد، اصغر عباسپور مدیرمسئول انتشارات آیدین و محمد محمودیاصل مدیرمسئول انتشارات ایلقار به عنوان ناشران برگزیده تجلیل شد.
گفتنی است؛ این رویداد فرهنگی در دو بخش فارسی و ترکی و موضوعات دهگانه دیویی (کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم خالص، علوم عملی، هنر و ورزش، ادبیات، تاریخ و جغرافیا) و کودک و نوجوان برگزار شده است.
نظر شما