سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱
انجمن ادبی «موژ» آغاز به‌کارکرد

قم - مصطفی سلیمانی، روان‌شناس و داستان‌نویس با اشاره به تشکیل انجمن ادبی «موژ»، هدف از برگزاری جلسات انجمن را معرفی استعدادهای درخشان گمنام در عرصه‌ی داستان‌نویسی، و الهام‌بخشی و شناخت عمیق‌تر ساختارهای داستانی عنوان کرد.

مصطفی سلیمانی، روان‌شناس، پژوهشگر و نویسنده رمان «آداب جنایت» و دبیر انجمن ادبی» «موژ» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، درباره این انجمن گفت: به همت تعدادی از نوقلم‌ها و داستان‌نویسان ایران، انجمن موژ فعالیت خود را در زمستان ۱۴۰۳ با برگزاری جلسات آنلاین آغاز کردیم.

وی ادامه داد: این انجمن در راستای تقویت بنیان‌های نویسندگی، ارتقای کیفی آثار ادبی و فراهم ساختن زمینه‌ای برای معرفی استعدادهای درخشان گمنام در عرصه‌ی داستان‌نویسی گام برمی‌دارد و در جلسات انجمن، مشتاقانه پذیرای حضور تمامی علاقه‌مندان به کتاب، داستان و ادبیات فارسی هستیم.

سلیمانی افزود: محورهای اصلی جلسات انجمن ادبی موژ، شامل سه بخش ویژه هستند. آموزش فنون داستان‌نویسی برای انتقال دانش و تکنیک‌های نوین در حوزه داستان‌نویسی. خوانش، بررسی و نقد داستان‌های برگزیده و کلاسیک جهان بررسی و تحلیل آثار ماندگار ادبیات جهان با هدف الهام‌بخشی و شناخت عمیق‌تر ساختارهای داستانی و خوانش، بررسی و نقد داستان نوقلم‌ها با هدف فراهم‌سازی بستری برای ارائه نقدهای مؤثر و سازنده بر آثار نویسندگان و نیز معرفی نویسندگان نوقلم. در راستای ایجاد فضایی حرفه‌ای و دل‌نشین، خوانش داستان‌های کلاسیک توسط خوانش‌گران باتجریه و مسلط انجام می‌گیرد.

دبیر انجمن ادبی «موژ» یادآور شد: همچنین انتخاب داستان از میان آثار ارسالیِ نویسندگان نوقلم، توسط گروه ویراستاران انجمن موژ انجام می‌شود. هر اثر می‌بایست بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کلمه، در قالب فایل وُرد باشد. آثار توسط ویراستاران مجرب انجمن، به‌صورت مجزا مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد در راستای اهداف انجمن، با هدف ارتقاء سطح نویسندگی و تقویت قلم نویسندگان محترم، پس از بررسی دقیق، نقدی جامع و موشکافانه به نویسنده اثر به صورت مکتوب ارائه خواهد شد. داستانِ برگزیده هر هفته در گروه ویراستاران، توسط نویسنده در جلسه‌ی آنلاینِ انجمنِ موژ خوانده خواهد شد. دوستان همراه در موقعیت‌های مختلف انجمن ادبی موژ، عموماً از افرادی هستند که در حال گذراندن آموزش‌های نویسندگی به صورت نوشتن‌درمانی، روایت‌نویسی و داستان‌نویسی هستند.

وی بیان کرد: در کنار انجمن ادبی موژ، پادکست روان‌شناسی و ادبی موژ، عهده‌دار نوشته‌ها و داستانک‌هایِ ادبی و روان‌شناختی با محوریت موضوعات جهان‌شمول مشغول به ساخت است. تا به امروز چهار شماره از پادکست رادیو موژ با موضوعات عشق، دوستی، تنهایی و کودکی در کانال تلگرامی رادیو موژ و کست‌باکس بارگزاری شده است.

سلیمانی گفت: شایان ذکر است که نشست‌های موژ، آنلاین برگزار می‌شود زیراکه این فضای مجازی، بستری است تا فارغ از محدودیت جغرافیایی، علاقه‌مندان به فرهنگ، ادبیات و داستان کوتاه را، از جای‌جای ایران و جهان برای هم‌نشینی عاشقان فرهنگ و ادبیات دور هم جمع کنیم. در این نشست‌ها، داستان می‌خوانیم، می‌آموزیم، و گامی کوچک اما ارزشمند در حفظ و تعالی میراث گران‌بهای ادبیات فارسی برمی‌داریم. چشم‌انداز فعالیت‌های انجمن فراتر از برگزاری این جلسات است. ثبت مؤسسه ادبی موژ، برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات داستان‌نویسی، پیگیری داستان‌ها برای چاپ در مجموعه‌های داستانی و ارائه خدمات گسترده‌تر در عرصه ادبیات، از برنامه‌های آتی این انجمن به شمار می‌رود.

این نویسنده گفت: انجمن ادبی موژ در سیاست‌گذاری‌ها و تعاملات خود کاملاً مستقل عمل می‌کند و هیچ رابطه سازمانی با هیچ نهاد دولتی و غیردولتی ندارد. این انجمن، پلی است برای رشد و شکوفایی استعدادهای نویسندگی و بستری برای تعالی قلم آنان که سودای نوشتن در دل دارند. امید است با همراهی و حمایت اساتید فرهیخته، پیشکسوتان و علاقه‌مندان این حوزه، بتوانیم در مسیر ارتقای فرهنگ و ادبیات فارسی، گام‌هایی استوار و ماندگار برداریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها