به گزاری خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست اعضای هیئتامنای خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوشنبه (۲۴ دیماه) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
صالحی ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت علی (ع) با اشاره به موضوع ادغام سه موسسه و شکلگیری خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: اکثر برنامههای معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خانه کتاب و ادبیات ایران اجرا میشود؛ مانند نمایشگاههای ملی و استانی، جوایز ادبی و حمایتها، خدمات در حوزه اطلاعرسانی نشر کشور و اهالی نشر و حوزه کتاب. بنابراین در عمل، معاونت امور فرهنگی، کارهای اصلی خود را در خانه کتاب و ادبیات ایران انجام میدهد.
وی با تاکید بر نقش خانه کتاب و ادبیات ایران در اجرای برنامهها و رویدادهای حوزه کتاب، افزود: برنامههای معاونت امور فرهنگی در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، متمرکز شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره جایگاه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: معاونت امور فرهنگی در بین معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از جایگاه درخورتوجهی برخوردار است.
صالحی با اشاره به بحث کتاب بهعنوان یکی از حوزههای مسئولیتی خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: بارها گفتهام، شاید این حس وجود دارد که مقام مقام معظم رهبری به برخی حوزهها، پیوستگی و چسبندگی وجودی دارند اما کاملاً مشخص است که دو حوزه قرآن و کتاب برای ایشان یک معنای خاص و دیگری دارد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با تاکید بر جایگاه کتاب بیان کرد: کتاب، همیشه ماده تمدن بوده و هر وقت این ماده، فعال است، آن ماده نیز فعال است؛ همچنین هر زمان آن ماده یعنی کتاب به هم میریزد آن ماده نیز بههم میریزد. هرچند کتاب از نظر ابزار عرضه، متفاوت باشد اما آنچه از نظر تفکر مدون، بههم پیوسته و بافدار دارد و پراکندگی و تکهتکه خوانیهایی که دانش میآورد اما دانش و معرفت نه؛ کتاب است که ماده تمدن است.
صالحی با بیان این مطلب که مسئولیت اعضای هیئت امنای خانه کتاب، حفظ کتاب است، درباره ارتباط ایران و ادبیات فارسی گفت: اگر ایران بدون ادبیات، دیگر ایران نیست. ایران را با ادبیات میشناسند و در این حوزه نیز خانه کتاب و ادبیات است که مسئولیت دارد.
وی با تاکید بر ظرفیتهای اعضای هیئتامنای خانه کتاب و ادبیات ایران در حوزه کتاب و ادبیات، افزود: قوهعاقله، شامل ظرفیتهای فردی و ظرفیتهای ارتباطی جمعی، بسیاربسیار میتواند موثر باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقدامات و برنامههای خانه کتاب و ادبیات ایران تا پایان سال جاری و چند ماه ابتدای سال آینده، بیان کرد: برگزاری چند رویداد، ازجمله جایزه جلال آلاحمد، جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب سال، جشنوارههای ادبی فجر و در ادامه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، چند ماه پُرکاری در پیش دارند.
وی بر ارائه ایدههای جدید و پرورش و تکمیل ایدههای گذشته از سوی اعضای هیئتامنای خانه کتاب و ادبیات ایران بهعنوان حوزه نرمافزاری، تاکید کرد.
نظر شما