سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۴
کتاب «بی‌پرده با حجاب» در دلیجان معرفی و خوانش شد

مرکزی– نخستین نشست، از سری نشست‌های کتاب محور در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب با محوریت کتاب «بی‌ پرده با حجاب» تالیف نعیمه اسلاملو و آزاده اکبری در کتابخانه عمومی اشراق دلیجان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، نخستین جلسه از سری نشست‌های کتاب محور با حضور فرماندهان بسیج خواهران دلیجان، با محوریت معرفی وخوانش بخش های از کتاب «بی پرده با حجاب» تالیف نعیمه اسلاملو و آزاده اکبری در کتابخانه عمومی اشراق دلیجان برگزار شد.

کتاب «بی پرده با حجاب» کاربردی ترین پاسخ ها به شبهات و چالش های عفاف و حجاب را ارائه کرده است.

معرفی کتاب:

کتاب حاضر اثری از نعمیه اسلاملو و آزاده اکبری است که توسط انتشارات تلاوت آرامش منتشر شده است.

پس از تحقّق انقلاب اسلامی ایران، هجمه های جهانی علیه ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی و به طور ویژه، شبهه پراکنی علیه حجاب، بسیار افزایش یافته است. علت این امر، این است که با وقوع انقلاب اسلامی و داعیه تمدنی آن نسبت به کلّ عالم، جبهه مقابل نسبت به ارزش های انقلاب، احساس خطر کرده و حساسیتش بیشتر شده است. حجاب نیز به عنوان بارزترین نماد اسلام در جامعه دینی، برای مخالفان حکومت اسلامی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است؛ زیرا مبنای فرهنگ عفاف و حجاب، خویشتن‌داری و گذشتن از لذت های صرفاً مادی است که این خود، مبنای ایدئولوژی اومانیسمِ (انسان خدایی) غربی را که لذت محوری است، به چالش می کشد و پایه های تمدن مادی غرب را متزلزل می کند.

اصولاً تشکیک در باورها، یکی از ریشه ای ترین روش های مقابله با هر نظام فکری و تمدنی و ارزش های حاکم بر آن است، زیرا با وجود اینکه رفتارهای افراد برگرفته از عادت ها، انگیزه ها و باورهای آنان است، عملاً رفتارهایی که تحت تأثیر عواطف و احساسات هستند، ممکن است با ایجاد جَو و شرایطی جدید که به شکلی دیگر، عواطف را تحت تأثیر قرار می دهند، تغییر کنند و عموماً افراد، به ویژه در نوجوانی به شدت تمایل دارند که راهی جدید را که خود کشف کرده اند و آن را درست می دانند، در پیش بگیرند؛ در نتیجه عادت های رفتاری انسان نیز تغییر می کنند.

این کتاب با جمع آوری، بررسی و پاسخ به سؤال ها و چالش های موجود درمورد حجاب، درصدد تصحیح شناخت و اصلاح باورها درحوزه حجاب و عفاف است و در نحوه مواجهه با این چالش های ذهنی، با پیروی از چند اصل پایه ای و مهم، درک مسئله را برای خواننده راحت تر و قابل فهم تر می کند.

نخست آنکه با استفاده از نظریات روان شناسی یادگیری و رشد، سعی شده است بدون اینکه اعتقاد به چیزی، به ذهن خواننده تحمیل شود، با طرح سؤال های مبنایی، خواننده را به فکرکردن و تحلیل وادار کند؛ به همین دلیل در قسمت پاسخ ها تا حدّ امکان، از جمله های سؤالی استفاده شده است. از طرف دیگر، علاوه بر تبیین مفاهیم و معانیِ عبارات مبهم، تلاش شده است مسئله از زاویه نگاه سؤال کننده مورد بررسی قرار گیرد. و نکته نهایی اینکه در پاسخ گویی به شبهات، از حاشیه پردازی های بی ربط، کم ربط و اضافه گویی پرهیز شده است و به جای پرداختن به مصادیق و مثال ها، با متمرکز شدن بر مبانی مسئله، مباحث در کوتاه ترین، جامع ترین و دقیق ترین عبارات پاسخ داده شده اند؛ ضمن اینکه تا حدّ امکان سعی شده است تا به سؤالات، هم از زاویه درون دینی و هم از زاویه برون دینی و به طور مجزّا پاسخ داده شود.

کتاب «بی پرده با حجاب»، اولین کتاب تخصصی در احصا و پاسخ گویی جامع به سؤالات و شبهات عفاف و حجاب است.

کتاب «بی‌پرده با حجاب» در دلیجان معرفی و خوانش شد

در بخشی از این کتاب می خوانیم: «اینکه برقراری رابطه با جنس مخالف یک نیاز است، حرف درستی است، اما ایجاد شرایطی که هرکسی در هر شرایطی با هرفردی که می خواهد، رابطه برقرار کند، راهکار مناسبی است؟ آیا در هرزمانی و به هرشکلی، مجاز به پاسخ گفتن به نیازهایمان هستیم؟ به خصوص برای نوجوانان و جوانان که در عنفوان شکل گیری این نیاز هستند. برقراری رابطه دوستی با جنس مخالف، تدبیر یا روش درست پاسخ به این نیاز است؟ اگر دختر و پسری در این محیطِ بی قید و قانون به هم علاقه‌مند و دلبسته شدند، ولی به دلیل وجود نداشتن تضمین عملی در این رابطه، یکی از آنها عاشق دیگری شد، تکلیف طرف مقابل که به این رابطه و عشق دلبسته شده است، چه می شود؟ آیا لذت برقراری رابطه ای که هیچ تضمینی به پایداربودن آن وجود ندارد، به شکست و آسیب روحی ای که فرد بعداز آن دچارش می شود، می ارزد؟ (باتوجه به اینکه هم در ایران و هم در جوامع دیگر، اکثر این رابطه ها به ازدواج یا یک رابطه دائمی منجر نمی شود.) اگر وجود این نیاز، این مجوّز را می دهد که افراد رابطه آزادی داشته باشند، چرا برای مرد یا زنی که همسر دارند، ولی نیاز به رابطه با فرد دیگری را در درون خودش احساس می کند، این مجوّز وجود نداشته باشد؟»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها