به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه صبح یکشنبه در یکصد و بیست و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کردستان اظهار کرد: کردستانیها نقش بسیار مهمی در پیروزی و حفظ انقلاب اسلامی داشته و دارند و در این راستا بیش از ۵۴۰۰ شهید در دوران دفاع مقدس و مقابله با ضدانقلاب ناجوانمردانه و مظلومانه به شهادت رسیدهاند که همه اینها ظرفیت عظیمی است.
وی با بیان اینکه با بررسی تاریخ این استان، آثار تاریخی از زمان مادها و ساسانیان را در کردستان وجود دارد، افزود: ظرفیتهای علمی، معرفتی و فرهنگی زیادی در این استان به چشم میخورد و عرفا و ادبای بسیاری در این استان پرورش یافتهاند که از ظرفیتهای استان محسوب میشوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: کردستان دارای ظرفیت مقاومت و رشادتهای شهدا، جاذبههای بکر طبیعی و گردشگری، ظرفیت مذهبی و قرآنی، صنایع دستی و استعدادهای موسیقی است که هر کدام از این ظرفیتهای نشان دهنده فرهنگ مردمان این دیار است.
خسروپناه به مسائل و مشکلات کردستان نیز گریزی زد و اضافه کرد: اشتغال، بیکاری، طلاق از مشکلات جامعه است اما دولت باید تسهیل گری کند و همه باید کمک کنند.
شورای فرهنگ عمومی به مباحث کلان استان بپردازد
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار کرد: شورا فرهنگ عمومی یکی از مهمترین و بزرگترین نهادهای فرهنگی کشور است که نقش عمدهای در پیشبرد برنامهها دارد.
قادر آشنا با بیان اینکه ۱۰ هزار نفر از نخبگان حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی عضو این شورا هستند، افزود: دلیل تأسیس این شورای فرهنگی نقش و جایگاهی است که قانونگذار به این شورا بخشیده است و باید شورای فرهنگ عمومی به مباحث کلان استان بپردازد و به رشد انسان و رشد علمی و فرهنگی بینجامد.
وی تاکید کرد: برگزاری رویدادها کاری روتین است که همه دستگاهها باید پیش بگیرند و انجام دهند اما باید شورای فرهنگ عمومی به سبک زندگی اسلامی، تاکید بر قانونمندی، فرهنگ شهروندی، سرمایه اجتماعی و محیط زیست توجه کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور سند برش استانی نقشه فرهنگی شورا را بسیار مهم و نیازمند توجه دانست و اظهار کرد: قانونگذار شورای فرهنگ عمومی را ملزم به اجرا در استانها کرده است. در کردستان ۵ مسئله مهم توجه و شناسایی شده که اجرای آن نیازمند حمایت همه مسئولان است.
آشنا همچنین گفت: دولت باید در زمینه مصوبات فرهنگی تسهیل گری کند تا مردم اجرا کنند و در این زمینه کانونهای فرهنگی مساجد و نهادهای دیگر مردمی مشارکت کنند.
کتابخانههای عمومی کردستان از ظرفیتهای فرهنگی استان است
نماینده ولی فقیه در استان کردستان نیز در این جلسه به ظرفیتهای استان پرداخت و اظهار کرد: کردستان در حوزههای مختلف از جمله ورزش، به ویژه ورزش بانوان و حوزه گردشگری دارای ظرفیتهای ارزشمندی است.
حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی یادآور شد: صدها نفر از طلاب در حوزه برادران و خواهران، ماموستایان، مبلغین، روحانیون و نخبگان فرهنگی کردستان نیز ظرفیت ویژهای در استان محسوب میشوند.
وی کتابخانههای استان را نیز از ظرفیتهای فرهنگی کردستان برشمرد و گفت: ظرفیتهای مختلفی در استان وجود دارد که بهرهگیری از آنها میتواند کردستان را به رشد برساند.
شایان ذکر است سند برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در قالب هفت فصل مشتمل بر ۲۵ اقدام ملی، ۱۱۵ اقدام استانی و ۲۰۹ برنامه و فعالیت اجرایی جهت پنج سال ۱۴۰۷-۱۴۰۳ توسط شورای فرهنگ عمومی استان کردستان و با حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شد.
نظر شما