نويسنده كتاب «شكوفهها» كتابش را جلد دوم مجموعه «آب و سراب» ويژه نقد عرفانهاي نوظهور برشمرد و گفت: اين كتاب به ظهور اين افكار و آموزهها بهويژه عرفان کاذب «اشويي» ميپردازد.\
وي افزود: در برابر اين قشر، دانشجويان مذهبي قرار دارند كه در خلال داستان مباحثاتي ميان اين دو گروه شكل ميگيرد. در پايان دلباختگان به عرفانهاي نوظهور به دليل نادرستي عقايدشان با مشكلاتي در زندگي شخصي و اجتماعي مواجه ميشوند كه سرانجام با كمك دانشجويان مذهبي داستان از اين مهلكه نجات مييابند.
نويسنده كتاب «پيامبر اكرم(ص) در مثنوي مولوي» عرفانهاي نوظهور را نظير سرابي پنداشت كه تنها شمايلي از آب را به مخاطبانش نشان ميدهد و در نهايت به نتابج ضدعرفاني ميانجامد.
وي عرفان كاذبي كه اين اثر به نقد آن ميپردازد را عرفان «اشويي» معرفي كرد و گفت: اشو كه درويشمسلكي هندي است، در سخنانش از عرفاي مسلمان و هندو سخن به ميان ميآورد تا خود را تا اندازهاي موافق آنان جلوه دهد، در حالي كه عرفان كاذب وي به لحاظ ماهيت، بسيار از عرفان اسلامي و حتي هندو دور است. برخي از سخنان او كه به ظاهر صحيح و منطقي به نظر ميرسند نيز از ريشهاي نادرست نشأت گرفته و تنها براي جذب افراد بيان شدهاند.
فاضلي با اشاره به مشاهده گرايش برخي دانشجويان به عرفانهاي كاذبي كه متعلق به «پائولو كوئيلو» و «اشو» هستند، گفت: اين اثر كه جلد دوم مجموعه «آب و سراب» به شمار ميآيد، جوانان را براي آگاهي از خطرات اين افكار ياري ميكند.
چاپ نخست كتاب «شكوفهها» بهتازگي از سوي انتشارات فضيلت علم منتشر شده است.
نظر شما