یکشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۱:۴۰
«اين صحنه خانه من است» رونمایی شد

بزرگداشت «حميد سمندريان» و رونمايي از كتاب «اين صحنه خانه من است» عصر روز گذشته ۸ اسفند در تماشاخانه ايرا‌ن‌شهر برگزار شد. اين كتاب شامل گفت‌وگوی افسانه ماهيان درباره ۵۰ سال فعاليت هنری سمندريان است كه به تازگي از سوي نشر قطره منتشر شده است. \

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مراسم سخنران نداشت و در چهار بخش افتتاحيه گالري گرافيك و كاريكاتور، رونمايي تنديس همراه با پخش فيلم، اجراي قطعه موسيقي، رونمايي كتاب همراه با پخش فيلم و نمايش تصاوير هنرمنداني كه به مناسبت بزرگداشت حميد سمندريان يادداشت نوشته بودند، برگزار شد.

در ابتدا گالري گرافيك و عكس با حضور محمدباقر قاليباف، شهردار تهران و عده‌اي از هنرمندان افتتاح شد. در اين مجموعه كه در كافه گالري تماشاخانه ايران‌شهر برپاست هنرمندان تجسمي در قالب‌هاي عكس، نقاشي، پوستر و كاريكاتور حميد سمندريان را به تصوير كشيده‌اند.

در اين گالري تصاويري از قباد شيوا، ابراهيم حقيقي، مرتضي مميز، ساعد مشكي و علي خورشيدپور ديده مي‌شود.

مراسم با حضور هنرمندان و مرتضي طلايي، از اعضاي شوراي شهر تهران در تماشاخانه شماره ۲ ايران‌شهر ادامه پيدا كرد.

در اين مراسم از تنديس حميد سمندريان كه توسط حميد كنگراني ساخته شده رونمايي شد. در ادامه فيلم ساخته‌شدن اين تنديس به نمايش درآمد.

مراسم با سخنراني كوتاه سمندريان به دعوت رضا كيانيان كه اجراي اين مراسم را به عهده داشت، ادامه پيدا كرد.

سمندريان با تشكر از برگزاركنندگان اين مراسم،‌ گفت:‌ صحبت كردن در حضور هنرمنداني كه از استادانم محسوب مي‌شوند، بسيار سخت است. من كوچكتر از آن هستم كه برايم جشن گرفته‌ايد افراد لايق‌تري در اين مراسم حضور دارند كه مي‌بايد اين مراسم به آنها اختصاص پيدا مي‌كرد.

وي در ادامه درباره علاقه‌مند شدن به تئاتر و فعاليت در اين حرفه توضيح داد: پدرم، ادوارد ماركس و عبدالحسين نوشين نقش موثري در علاقه‌مندي من به تئاتر داشته‌اند.

سمندريان افزود: در گذشته وقتي با تمام اشتياق به تئاتر مي‌رفتم، حس مي‌كردم تئاتر با تمام قدرت در خندان و گرياندن چيزي كم دارد تا با فعاليت هنرمندان بزرگی آشنا شدم که در آثارشان اين كمبود را كه به نظر من بیش از همه مربوط به حوزه انديشه بود، جبران كرده بود.

وي ادامه داد:سپس تشويق شدم در حرفه تئاتر فعاليت كنم. اين موضوع را با پدرم مطرح كردم، او مرا تشويق كرد و امكانات تحصيل در خارج از كشور را برايم مهيا كرد.

سمندريان افزود: در آلمان طي تحصيل در اين رشته با ادوارد ماركس آشنا شدم او باعث شد معناي واقعي تئاتر را درك كنم.

در ادامه فيلمي به نمايش درآمد كه مرور آثار سمندريان بود. اين فيلم توسط شهاب مه‌نگار ساخته شده است. اجراي قطعه موسيقي «آموروسو» ساخته سعيد ذهني بخش ديگر اين مراسم بود.

در ادامه مرتضي طلايي به نمايندگي از شهردار تهران به هنرمندان عرصه تئاتر نويد داد، تماشاخانه ايران‌شهر شماره 2 به نام «حميد سمندريان» نامگذاري مي‌شود و تنديس اين هنرمند در اين مكان مستقر خواهد شد.

وي افزود: امكانات اجراي دو نمايش مورد نظر سمندريان كه يكي از آنها گاليله است توسط مدير تماشاخانه ايران‌شهر، مجيد جوزاني در سال آينده فراهم مي‌شود.

طلايي با بيان اينكه سال آينده، سال تئاتر است، گفت: ۸ سالن تئاتر با ظرفيت بالغ بر سه هزار نفر آماده مي‌شود. همچنين طي سه سال آينده تالار بزرگ شهر تهران با سالن‌هاي جنبي آن افتتاح خواهد شد كه به تعداد سالن‌هاي تئاتر افزوده مي‌شود.

اين مراسم با نمايش فيلمي از مراحل چاپ كتاب «اين صحنه خانه من است» ادامه پيدا كرد. اين كتاب شامل گفت‌وگوی افسانه ماهيان درباره ۵۰ سال فعاليت هنری سمندريان است كه به تازگي از سوي نشر قطره منتشر شده است.

نمايش فيلمي از خوانش يادداشت هنرمندان با صداي ايوب آقاخاني و شبنم مقدمي از ديگر بخش‌هاي اين مراسم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها