دومین شماره فصلنامه پژوهشی علوم اسلامی اسراء با ارايه بخشی از تأملات آیتالله جوادی آملی در پاسخ به پرسشهای نظری جامعه علمی درباره جایگاه عقل و وحی در هندسه معرفت علم دینی، از سوي انتشارات اسراء منتشر شد.\
همانگونه كه در بخشي از معرفي اين نشريه آمده است، «علم دینی از منظر مطالعات اجتماعی، یکی از ضرورتهای فرهنگ و جامعه دینی به شمار ميرود و جهان دینی بدون حضور این معنا از معرفت و علم، تحقق و تداوم نمییابد. از این رو، اكنون جهان اسلام در آستانه حرکت تاریخی و تمدنی خویش، بیش از همیشه به این بحث نیاز دارد و تنها افرادی به این نیاز پاسخ میگویند که با تأملات نظری خود، از ابعاد تاریخی محیط عبور کرده، به ساحت متعالی حقیقت راه یابند و آنگاه فرهنگ معاصر و تاریخ آینده خود را به آنچه یافتهاند، سیراب سازند.»
فصلنامه پژوهشی اسراء ميكوشد با درج مقالات، تحلیلها، نقدها و اندیشههای ارايه شده در این باب، آنها را با مکتب فکری و قرائت و تفسیر آیتالله جوادی آملی آشنا سازد و با بهروز کردن و رو در رو ساختن این مکتب فکری با اندیشههای معارض درونی و بیرونی، شفافیت این مباحث و امتیاز آنها را با رویکردهای مختلف آشكار كند.
این تأملات، پاسخ پرسشهای نظری جامعه علمی درباره جایگاه عقل و وحی در هندسه معرفت علم دینیاند. شماره دوم این فصلنامه مقالاتی نظير «الاخلاق بین النظریة والتطبیق»، «تبیین برخی از مطالب منزلت عقل در هندسه معرفت دینی(در نقد مقالهای با عنوان جایگاه عقل و وحی در هندسة معرفت بشری)، «دیدگاههای غزالی درباره قاعدة الواحد و نقد آنها»، «معقولات ثانی در اندیشة حکما»، «معرفت حق بر مبنای حکمت متعالیه» و «فلسفه اسلامی در ایران معاصر» به قلم آیتالله جوادی آملی را در بردارد.
در هر شماره این فصلنامه، یکی از جدیدترین نظریات آیتالله جوادی آملی، مفسر قرآن کریم و استاد فلسفه، در قالب مقاله آورده میشود.
از تاليفات آيتالله جوادي آملي ميتوان میتوان کتابهایی نظیر «توحید در قرآن»، «امام مهدی (عج) موجود موعود»، «فلسفه الهی از منظر امام رضا(ع)»، «قرآن در قرآن»، «حیات حقیقی انسان در قرآن»، «اسرار عبادات»، «ولایت علوی»، « دینشناسی»، «جرعهای از صهبای حج»، «دنیاشناسی و دنیاگرایی در نهج البلاغه»، «عرفان حج» و «جرعهای از بیکران زمزم؛ پژوهشی پیرامون اسرار حج» را نام برد.
نظر شما