يازدهمين نشست درسگفتارهاي شاهنامه به «دانشنامه جهاني شاهنامه» اختصاص دارد كه با سخنراني ياسر موحدفرد دبيركل بنياد فردوسي در تالار اجتماعات فرهنگسراي انديشه و به همت باشگاه فردوسی برگزار ميشود./
همچنين در اين نشست شاهنامهشناسي نمايش 16 نماهنگ با موضوع نوروز، معرفي جاذبههاي گردشگري و ميراث فرهنگي ايران و شاهنامه كه به مناسبت جشن هزاره شاهنامه فردوسي در ساختمان اصلي يونسكو در شهر پاريس اكران شده، اجرا خواهد شد.
ياسر موحدفرد، دبيركل بنياد فردوسي به خبرنگار «ايبنا» گفت: دانشهاي گوناگوني در كتاب سترگ شاهنامه فردوسي وجود دارد و ميتوان زمينههاي گوناگون علمي، هنري، پزشكي، فرهنگي، تاريخي و... را در 10 هزار سال پيشينه تاريخي و تمدني ايران جستوجو كرد. فردوسي نيز در جاي جاي شاهنامه به اين موضوع اشاره ميكند. به ويژه كه در ابتداي شاهنامه به خود اين كتاب اشاره كرده است كه «تو اين را دروغ و فسانه مخوان/ به يكسان روش در زمانه مدان/ از او هر به اندر خورد با خرد/ دگر بر ره رزم معني برد»
وي به پايان شاهنامه نيز اشاره كرد و افزود: در پايان شاهنامه نيز فردوسي تاريخ سرايش شاهنامه را بيان كرده است كه «سرآمد كنون قصه يزدگرد / به ماه سپندارمذ روز اَرد/ ز هجرت شده پنج هشتاد بار/ به نام جهان داور كردگار» در گاهشماري ايران باستان هر يك از سي روز ماه، نام ويژهاي دارد كه نام 12 ماه سال مانند ارديبهشت، امرداد و سپندارمذ نيز در ميان آنهاست. نامهاي سي روز ماه از اوستا سرچشمه گرفته شده. سپندارمذ همان اسفندماه است و روز اَرد به معناي خوشبختي نيز روز 25 از گاهشماري ايران باستان محسوب ميشود كه سرايش شاهنامه فردوسي به پايان رسيده است.
نشست پيشين درس گفتارهايي درباره شاهنامه به بررسي «فرهنگ ساختار زبان پارسي از فردوسي تا دکتر حسابي» اختصاص داشت و ضياءالدين هاجري رئيس انجمن پاسداری و پالايش زبان پارسی و مرجان فولادوند اعضاي شوراي مركزي بنياد فردوسي در اين زمينه به بحث پرداخت.
علاقهمندان براي حضور در اين نشست ميتوانند عصر روز دوشنبه (30 فروردين) ساعت 17 به تالار اجتماعات فرهنگسراي انديشه به نشاني خيابان شريعتي، نرسيده به پل سيدخندان، روبهروي مخابرات، بوستان هلال احمر مراجعه کنند.
نظر شما