شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۵
دست‌نوشته‌هاي ملاصدرا در غرفه كتابخانه ملي

مدير انتشارات سازمان اسناد و كتابخانه ملي از ارايه «رسايل و گزيده‌هايي به خط حكيم ملاصدراي شيرازي» در نمايشگاه كتاب تهران خبر داد و گفت: انتشارات اين سازمان چاپ چهار نسخه خطي ديگر را در دستور كار دارد كه يكي از آنها نهج‌البلاغه‌اي است كه تنها با فاصله هفتاد سال از سيدرضي به نگارش درآمده و كامل‌ترين نسخه نهج‌البلاغه به شمار مي‌آيد.

محمد فلاني، مدير انتشارات سازمان اسناد و كتابخانه ملي، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب تهران(ايبنا)، درباره آثار جديد اين سازمان در نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران اظهار داشت: «رسايل و گزيده‌هايي به خط حكيم ملاصدراي شيرازي»، «از كاخ‌هاي شاه تا زندان‌هاي سيبري»، «مديريت اسناد الكترونيكي»، «مجموعه مقالات ارايه شده در همايش آرشيو سال 88» و «غاية الاماني في شيخ آقا بزرگ تهراني» عنوان اين آثارند.

وي افزود: تمام اين آثار از نظر كاركرد براي متخصصان هر حوزه داراي اهميت‌اند، اما به نظر مي‌رسد از اين ميان كتاب «گزيده‌هايي از رسايل ملاصدرا» تا اندازه‌اي مهم‌تر است. اين كتاب به خط ملاصدرا نوشته شده و يكي از نسخ‌ خطي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران به شمار مي‌آيد و بيان‌گر نظريات فلسفي او نيست. صدرالمتألهين در اين كتاب گزيده‌هايي از بوستان و گلستان و گلشن راز را را به خط خوش نوشته است.

فلاني اين كتاب را براي كساني كه در حيطه نسخ خطي فعاليت مي‌كنند، جالب توجه برشمرد و گفت: همچنين خط‌شناسان و دانشجويان رشته‌هاي تاريخ، باستان‌شناسي، اسناد و مرمت نيز مي‌توانند از اين كتاب در راستاي پژوهش‌هايشان مدد بگيرند.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر برنامه‌هاي آينده كتابخانه ملي براي چاپ نسخه‌هاي خطي اين سازمان، گفت: علي اكبر اشعري، رييس اين سازمان، چهار اثر ديگر را براي انتشار در سال جاري در دستور كار قرار داد كه حوزه‌هاي علمي، مذهبي و هنري را دربر مي‌گيرند. اكنون آماده‌سازي اين آثار در حال انجام است.

وي يكي از اين آثار را نسخه خطي نهج‌البلاغه‌اي دانست كه نزديك‌ترين خط به سيد رضي به شمار مي‌آيد و گفت: اين اثر با اختلاف هفتاد سال با سيدرضي نوشته شده و به همين دليل تخمين زده مي‌شود كه كامل‌ترين نهج‌البلاغه موجود در جهان باشد. نفيس بودن اين آثار از اين لحاظ است.

وي درباره اهميت نسخ خطي گفت: اهميت اين آثار از آن جهت است كه از سوي افراد مشهوري به نگارش درآمده‌اند، زيرا اهميت فردي كه كتابت مي‌كند، به اثر ارزش مي‌افزايد. برخي از كتاب‌هاي قديمي نيز سند به شمار مي‌آيند،‌ تمامي اين آثار توسط شاهان و شاهزادگان نوشته شده‌اند كه رقم‌ها و حكم‌هاي آنان را دربر مي‌گيرد.

فاني از در دستور چاپ قرار داشتن بخشي از فرمان‌ها و رقم‌هاي مربوط به شاهزاده‌‌ها و شاهان قديم از سوي انتشارات كتابخانه ملي خبر داد و گفت: دو كتاب از اين آثار فرمان‌ها و رقم‌هاي دوران ناصرالدين شاه را دربر مي‌گيرند.

وي با اشاره به تحولات اساسي انتشارات سازمان در دو سال اخير گفت: اشعري تاكيد ويژه‌اي بر انتشار آثار و فعال كردن بخش انتشارات دارد و در همين راستا اقدامات بسياري را در دستور كار قرار داده است.

فلاني در پايان از تجديد چاپ پنجاه عنوان كتاب از سوي اين انتشارات خبر داد و گفت: اين كتاب‌ها نسخه‌هاي را دربر مي‌گيرند كه به‌سادگي در دسترس عموم نيستند.

بيست و سومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران تا 25 ارديبهشت ماه در مصلاي امام‌خميني (ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط