شعر و ترانههای ماندانا ابری در دفتری با عنوان «جملههای تلخ در گوشی» در مجموعه «این روشنای نزدیک» انتشارات سخنگستر و با حمایت «جایزه ادبی ایران» منتشر شد. این مجموعه بیانگر نگاه شاعر به مسائل زنان و دغدغههای اجتماعی است._
وی درباره مضامین بهکار رفته در این مجموعه اظهار داشت: در شعرهای کلاسیک مضامین مذهبی و آیینی نیز دیده میشود. اما بیشتر شعرها درباره مسائل اجتماعی مرتبط با زنان هستند. همچنین دو ترانه درباره ایران نیز در این دفتر آمده است.
این شاعر با تاکید بر آغاز فعالیت شعریاش در قالبهای کلاسیک اظهار داشت: از سال 1384 که فعالیت جدیام را در حوزه شعر آغاز کردم بیشتر قالبهای غزل و کلاسیک را بهکار میگرفتم. پس از مدتی به این نتیجه رسیدم که احساساتم را بهطور کامل نمیتوانم در این قالبها بیان کنم و بر همین اساس به سوی ترانه کشیده شدم.
وی ادامه داد: همیشه در حوزه ترانه سعی کردهام از جملات، ترکیبات و فضاسازیهای امروزی استفاده کنم. حتی در بحثهایی که با دیگر ترانهسرایان در محیط مجازی داشتهام همواره بر این مسئله تاکید کردهام.
ابری در سال 1384 مجموعه شعری با عنوان «بگو سنجاقکم هستی» را منتشر کرده اما در آن زمان به این نتیجه رسیده است که سرودههای آن مجموعه شعرهایی ضعیف هستند و مجموعه را از بازار نشر جمع میکند.
وی از انتشار سرودههایش در وبلاگش به عنوان امری موثر در شناخت مخاطب و نحوه ارتباط آنها با شعر یاد کرد و توضیح داد: دنیای مجازی به من کمک کرد تا از مقبولیت حقیقی شعرهایم آگاهی یابم. پیش از آن تنها اطرافیانم از این شعرها استقبال و آنها را تایید میکردند. این امر باعث خودشیفتگی کاذب میشود. شاعر باید از نظر مخاطبانی که در اطراف او نیستند نیز آگاه شود.
این شاعر از سال 1384 در وبلاگش با عنوان «بگو سنجاقکم هستی» فعالیت میکند. مسوولان انتشارات سخنگستر نیز از طریق وبلاگ او با شعرهایش آشنا شدهاند و پیشنهاد چاپ مجموعه شعرش را مطرح کردهاند. ماندانا ابری متولد 1346 و فارغالتحصیل رشته «راه و ساختمان» در مقطع کارشناسی است.
«جملههای تلخ در گوشی» با همت «جایزه ادبی ایران» در بخش «این روشنای نزدیک» انتشارات سخنگستر در 96 صفحه و با قیمت 2800 تومان منتشر شده است.
نظر شما