یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۵
عرفان و سير و سلوک از ديدگاه کتاب و سنت

کتاب «سير الي‌الله» نوشته ابوالمکارم نورالدين ميرسيدعلي علامه فاني با تحقيق سيد محمدحسن شريعت موسوي از سوي موسسه بوستان کتاب منتشر شد.\

به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، سير الي‌الله، مسير صحيح معنوي انسان مومن به سوي خداست. در اين سير، سالکي راه پيموده لازم است تا با ارشادهاي خود، عاشقان را به سلوک ترغيب کند و از لغزش‌گاه‌هاي آن پرهيز دهد.

کتاب حاضر، بيست‌گفتار در عرفان و سير و سلوک از ديدگاه کتاب و سنت را دبر مي‌گيرد و مولف در پاسخ به اين سوال که «آيا براي مفهوم عرفان مصداقي هست يا نه؟» با چشم‌اندازي به آراي عرفا، به تصحيح و نقد اين آرا از منظر آيات قرآن و روايات و سيره عملي اهل‌بيت(ع) مي‌پردازد. 

مرحوم آيت‌الله‌العظمي نورالدين ابوالمکارم ميرسيدعلي علامه فاني(ره) فرزند مرحوم آيت‌الله حاج سيد محمدحسن فاني حسيني يزدي، معروف به فاضل يزدي(ره) بود.

علامه فاني، غروب پنج شنبه، 26 ربيع الاول 1333 قمري، در اصفهان ديده به جهان گشودند. وي که چهارمين پسر اين خاندان بود، تحصيلات علوم ديني را از يازده سالگي شروع و مدراج مختلف علمي را نزد علماي اين شهر طي کردن که از آن جمله مي‌توان به آخوند ملا عبدالله خوانساري(ره)، آيت‌الله شيخ‌ محمدحکيم خراساني(ره)، آيت‌الله سيدمرتضي خراساني(ره) مشهور به «جارچي»، آيت‌الله سيدمحمد نجف‌آبادي(ره)، آيت‌الله شيخ‌محمود مفيد(ره)، آيت‌الله سيدعبدالله ثقةالاسلام(ره)، آيت‌الله ميرزا ابوالهدي کلباسي(ره)، آيت‌الله شيخ محمدرضا نجفي مسجدشاهي(ره)، آيت‌الله حاج ميرسيدعلي نجف‌آبادي(ره) اشاره كرد.

وي در سال 1362 قمري پس از رحلت مرحوم آيت‌الله‌العظمي حاج ميرسيدعلي نجف‌آبادي(ره) و بعد از 13 سال تلمذ و کسب فيض از اين عالم جليل‌القدر، به نجف اشرف رهسپار شد و در آن جا ضمن تدريس علوم در سطوح مختلف، به محضر اعاظم علماي نجف شرفياب و خوشه‌چين خرمن پرفيض علمي آنان شد که از آن جمله مي‌توان آيت‌الله‌العظمي حاج سيدابوالحسن اصفهاني مديسه‌اي(ره)، آيت‌الله شيخ محمدکاظم شيرازي(ره) و آيت‌الله حاج سيدجمال‌الدين گلپايگاني(ره) را نام برد.

وي پس از مراجعت به ايران در شهر مقدس قم رحل اقامت افکند و تا آخر عمرش در آن جا به ادامه فعاليت‌هاي علمي پرداخت. حاصل عمر اين عالم جليل‌القدر، پرورش و تربيت علما و مراجع و محققان است که در سراسر جهان ـ‌از عربستان، بحرين، لبنان، سوريه و عراق تا مشهد، تهران، قم و اصفهان‌ـ مانند شمعي سوزان پرتوافکن و مشغول خدمت به مکتب تشيع بوده و هستند كه البته برخي از اين بزرگان اکنون دارفاني را وداع گفته‌اند.

از ديگر خدمات علمي و برکات وجودي وي مي‌توان به تحقيق، تاليف و ترجمه کتاب‌هاي ارزشمندي اشاره کرد که بنابر تحقيقات انجام شده در کتاب‌هاي تراجم و نيز دست نوشته‌هاي موجود، بيش از 80 اثر در موضوعات مختلف اسلامي است.

وي دانشمندي بود که در حوزه علوم اسلامي و مطالب فلسفي و تاريخي تبحر شگرفي داشت و در عمل نيز اهل سير و سلوک بود. او اين کتاب را در دو مقدمه و 20 مطلب در موضوع سير و سلوک و توجه نفس به خالق يکتا و بيان حقيقت معرفت به حق‌تعالي، سامان داد.

سرانجام وي مقارن اذان ظهر روز دوشنبه، 23 شوال المکرم 1409 مطابق با هشتم خرداد 1368، پس از عمري خدمت به اسلام و اعلاي مکتب تشيع، در 77 سالگي دعوت حق را لبيک گفت و به ديار باقي، در جوار موالي خود عليهم‌السلام شتافت. پيکر اين عالم بزرگ پس از تشييعي شکوهمند و با حضور علماي اعلام و مراجع عظام و قاطبه اهل علم و معرفت در مقبره 36 صحن مطهر حضرت فاطمه‌ معصومه(س) -‌به صورت امانت- به خاک سپرده شد تا حسب وصيتش در زمان مقتضي به «وادي‌السلام» در نجف اشرف منتقل شود.

در انتهاي اين اثر نمايه‌اي از آيات، روايات، اعلام و اشعار نيز درج شده است. 

چاپ دوم کتاب «سير الي‌الله» در شمارگان 1000 نسخه، 180 صفحه و بهاي 35000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط