برخي به اشتباه سيمين دانشور را در عرصه داستان نويسي متاثر از جلال آل احمد مي دانند اما چنين ديدگاهي به اشتباه در ميان برخي از نويسندگان مطرح شده است .
وي تصريح كرد: جلال بر آمده از جهان دوقطبي است.او به تفكر چپ كه جعل استالينيسم بود، گرايش داشت و بر پايه همين نگاه ،جهان را تك بعدي بررسي مي كرد.
اين نويسنده ياد آور شد : آل احمد در دوره اي متاثر از حزب توده ايران بود اما پس ازاينكه متوجه شد حزب توده ايران زير نظر مسكو فعاليت مي كند،همراه با خليل ملكي و انور خامه اي از اين حزب انشعاب كرد.
نويسنده مجموعه داستان "يك سكه در دو جيب "ياد آور شد: به هر تقدير اين تفكر بر آثار جلال آل احمد غلبه دارد و لحن تك بعدي او در داستان هايش ناشي از همين نگرش است . آثاري كه او به عنوان داستان خلق كرده در ژانر داستان نمي گنجد و بيشتر جنبه مقاله به خود مي گيرد .
وي افزود :تنها در برخي از موارد آثار او به قالب داستاني نزديك شده است ،اما آثار او از نظر ساختار و عمق زبان جنبه داستاني به خود نمي گيرد .زبان داستان ظرفيت هاي متنوعي دارد، اما زبان جلال ،تك بعدي و خشن است.
شيرزادي با بيان اين مطلب كه بسياري "سيمين دانشور "را در عرصه داستان نويسي متاثر از" جلال آل احمد" مي دانند،ادامه داد : طرح چنين موضوعي بي شك اشتباه است .جلال آل احمد زماني كه به داستان نويسي نزديك شد ،تحت تاثير داستان نويسي دانشور بود .با بررسي آثار او مي توان به اين نكته پي برد.
وي در پايان گفت : "جلال آل احمد" نظريه پرداز سياسي و متاثر از "احمد فرديد "بود و او نيز خود را مريد و شيفته "هايدگر "مي دانست .اگر آل احمد هم متاثر از اين تفكر، ساختار سياسي خلق مي كرد، بي شك به شبه فاشيسم ختم مي شد .
نظر شما