شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۱
آثار رسیده از مناطق کمتر توسعه‌یافته ما را شگفت‌زده کرد

نیکنام حسینی‌پور گفت: آثاری که از سرتاسر ایران عزیز حتی از مناطق کمتر توسعه‌یافته به دبیرخانه رسید، ما را شگفت‌زده کرد؛ آثاری ارزشمند و ستودنی که از زاویه‌ای دیگر می‌تواند به رشد و توسعه این هنر در ایران نیز کمک کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم اختتامیه مسابقه ملی کاریکاتور و کتاب با حضور مسئولان و چهره‌های فرهنگی چون نیکنام حسینی‌پور، محمدرضا زائری، محمدجواد حق‌شناس، کامبیز درمبخش، جواد علیزاده، احمد عربانی و.. در حال برگزاری است.

در ابتدای این مراسم نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب ضمن قدردانی از فرهنگسرای ارسباران و محسن سلیمانی، رئیس این فرهنگسرا گفت: از جناب آقای اوحدی، ریاست محترم سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، به دلیل این همکاری و همکاری در زمینه‌های دیگر تشکر و قدردانی دارم. امیدوارم تفاهم‌نامه کلی‌تر در هفته کتاب میان این سازمان و خانه کتاب به امضا برسد. همچنین از جناب آقای کاراندیش، معاون محترم توسعه منابع وزارتخانه که همیشه همراه و همدل و پشتیبان ما در اجرای برنامه‌های خانه کتاب بوده‌اند باید تشکر کنم و به‌دنبال فرصتی بودم که از ایشان و همکاران صبور و خوب ایشان در حوزه رفاهی و پشتیبانی تقدیر کنم که این فرصت اینجا مهیا شد.

حسینی‌پور افزود: خانه کتاب از ابتدای سال جاری به‌مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برنامه‌های مختلفی را همسو با سیاست‌های مصرح وزارتخانه و معاونت امور فرهنگی پیشی‌بینی کرده که جملگی آنها به یاری خدا تا پایان سال جاری برگزار و اجرایی خواهد شد. یکی از این برنامه‌ها، برگزاری «مسابقه ملی کارتون و کاریکاتور کتاب» است که جناب آقای هادی حیدری، دبیری آن را به عهده داشت و از اول قرار بود آیین پایانی آن را، همزمان با هفته کتاب که در واقع به‌نوعی جشن کتاب است، برگزار کنیم. کارتون‌ها و کاریکاتورها، با آوردن لبخند حاکی از عمق معنا بر لب مخاطب، حال خوش معنوی را در روح و جان او ایجاد می‌کنند. این دقیقا در راستای شعار محوری هفته کتاب امسال یعنی «حال خوش خواندن» است.

مدیرعامل خانه کتاب کارتون و کاریکاتور را یکی از مهم‌ترین شاخه‌های تاثیرگذار هنر در بیان مفاهیم و مضامین مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی عنوان کرد و افزود: تأثیرات آن را در جهان و هم در ایران به‌ویژه در عرصه روزنامه‌نگاری و مطبوعات و رسانه به‌وضوح می‌توان مشاهده کرد. کدام هنر را در جهان سراغ دارید که با حداقل خطوط و فضا بیشترین تاثیر را بر ذهن و روان مخاطب بگذارد. این، همان معجزه کارتون و کاریکاتور است. هنری که در بسیاری از موارد بیش از چندین نوشته، یادداشت و مقاله مؤثر است. ما با برگزاری این مسابقه یک هدف مهم را می‌خواستیم دنبال کنیم. هدف این بود که چطور می‌توان با کارتون و کاریکاتور، ضرورت کتاب و کتابخوانی را به میان مردم آورد. به عبارت دیگر چطور می‌توان از کارتون و کاریکاتور برای ترویج کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

وی افزود: در آثار رسیده به این مسابقه می‌توان ابعاد مختلف کتاب و نشر را از زوایای گوناگون مشاهده کرد. هنرمندان حوزه کارتون و کاریکاتور به مدد آزموده‌ها و تجربه‌های خود توانستند پیام‌های روشن و تأمل‌برانگیزی، هم برای ما متولیان امور کتاب هم برای مخاطبان و خوانندگان درباره وضعیت کتاب و کتابخوانی و احاطه‌ای که فضای مجازی بر آن یافته، داشته باشند. امیدواریم که این مسابقه، گام کوچکی باشد در راه ترویج کتاب و کتابخوانی که هدف عمده و اصلی ماست.

حسینی‌پور در پایان خاطر نشان کرد:  آثاری که از سرتاسر ایران عزیز حتی از مناطق کمتر توسعه‌یافته به دبیرخانه رسید، ما را شگفت‌زده کرد؛ آثاری ارزشمند و ستودنی که از زاویه‌ای دیگر می‌تواند به رشد و توسعه این هنر در ایران نیز کمک کند. البته دبیر مسابقه، درباره روند داوری و آثار رسیده به دبیرخانه گزارشی ارائه خواهند کرد. در پایان جا دارد از آقای هادی حیدری، دبیر مسابقه، و استاد کامبیز درم‌بخش و آقایان حسن کریم‌زاده و محمدرضا دوست‌محمدی داوران این مسابقه تشکر کنم که آثار را دقیق و موشکافانه بررسی و ارزیابی کردند و نتایج آن را ما شاهد هستیم. دعا کنید که بتوانیم در سال‌های آینده هم این مسابقه را برگزار کنیم و شما هنرمندان هم با مشارکت خود ما را دلگرم‌تر کنید. به‌امید روزهای بهتر برای کتاب و ایجاد حال خوش خواندن برای کتاب‌دوستان عزیز.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها