چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵
سنت علوی ریشه در فرهنگ ایرانیان و میراث‌فرهنگی دارد/ شناسایی نمادهای غدیر در میراث‌فرهنگی

مصطفی ده‌پهلوان، رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با بیان‌اینکه سنت علوی ریشه در فرهنگ ایرانی دارد تصریح‌کرد: ابعاد مختلف این موضوع در پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری بررسی شده و در آینده هم شاهد اجرای طرح‌های پژوهشی هدفمندی در این حوزه خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مصطفی ده‌پهلوان، رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در نشست «غدیر در آئینه میراث‌فرهنگی» با اشاره به تجربه‌اش در بررسی و شناسایی زورخانه‌های بافت قدیم تهران، و عجین بودن یاد و ذکر علی(ع) با آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای گفت: سنت علوی ریشه در فرهنگ ایرانیان و میراث‌فرهنگی دارد.

او در ادامه با اشاره به سخنان دیروز مهندس سید عزت‌الله ضرغامی در مورد اینکه مظلومیت امیرالمومنین حضرت علی(ع) در طول تاریخ به ثبت رسیده است افزود: همواره در مواجه با برخی شیطنت‌ها و قضاوت‌ها به این روایت دلگرم می‌شوم که در آن نقل شده؛ زمانی که حضرت علی(ع) ضربت دیدند در شام خبر بردند که علی در مسجد حین نماز خواندن ضربت خورده است و عده‌ای پرسیدند که مگر علی به مسجد می‌رفت و نماز می‌خواند.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری بیان کرد: از صحت این روایت به یقین آگاه نیستم، جایگاهم نیز قابل قیاس با حضرت علی(ع) نیست ولی اینکه در مورد حضرت علی(ع) با این شأن و جایگاهی نیز این سخنان گفته می‌شده ما را به این وا می‌دارد که شما کار درست خودتان را انجام دهید زیرا که کار نیک روزی پاسخ داده خواهد شد.

او خاطرنشان‌ کرد: دیروز مهندس ضرغامی گفتند اگر زردشت هم در روزگار ما بود می‌گفت رفتار علی، گفتار علی و پندار علی...

میراث غدیر راستگویی، درست کرداری و امانتداری است

محسن اسماعیلی حقوقدان، استاد و عضو هیأت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، نیز در این نشست عید غدیرخم را عید بزرگ خدا (عیدالله اکبر) خواند.

وی با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست گفت: کار بزرگ شما شناسایی و حفظ عناصر هویت‌ساز یک ملت است آنچه به نام میراث‌فرهنگی خوانده می‌شود فصل ممیزه یک ملت است برای همین همه عقلای عالم بر شناسایی و حفظ میراث‌فرهنگی بر هم سبقت می‌گیرند و یا گاهی سرقت می‌کنند هویت همدیگر را و ما متأسفانه در طول تاریخ به مقوله میراث توجه ویژه  نداشته‌ایم ولی به شما تبریک می‌گویم که به این نکته مهم توجه کرده‌اید و تصمیم گرفته‌اید که نمادهای غدیر را در میراث‌فرهنگی شناسایی، حفظ و معرفی کنید.

او با اشاره به اینکه جایگاه ویژه حضرت علی (ع) در پیشگاه پروردگار، جان پیامبر و میان امت نیاز به گفتن ندارد، در پاسخ به این پرسش‌ها که چه چیز علی را علی کرد و چه چیز باعث شد که علی به این منزلت و جایگاه برسد افزود: هر چه که هست آن میراث‌فرهنگی و رمز هویت ما است که باید به آن شناخته شویم.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان برخی روایات از امام صادق(ع) در خصوص میراث غدیر تصریح‌کرد: میراث غدیر برای ما راستگویی، درست کرداری و امانتداری است و باید این را در تمام شریانات ارتباطی جامعه ببینیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها