تاریخنگاری و فیلمنگاری یک رویداد جوان اما قدیمی؛
کتاب «چهلسالگی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران» منتشر میشود
کتاب «چهل سالگی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران» با «تاریخنگاری» و «فیلمنگاری» این رویداد معتبر بینالمللی، منتشر و همزمان با برگزاری جشنواره رونمایی خواهد شد.
وی درباره بخشهای کتاب «چهل سالگی» گفت: این کتاب دارای دو بخش اصلی «تاریخنگاری» و «فیلمنگاری» است. ابتدا روند برگزاری جشنواره تاریخ نگاری شده است و این بخش شامل گزارشهایی درباره افتتاحیهها و اختتامیهها از سال ۱۳۶۱ تا ۱۴۰۱ میشود.
هاشمزاده ادامه داد: همچنین مروری بر شرکت کنندگان، هیات انتخاب و داوران، حواشی و اخبار جشنواره، محل برگزاری و … دارد. بخش «فیلم نگاری» جشنواره در کتاب نیز به جهت اینکه چهرههای سینمایی بسیاری از سینمای جوان کار خود را آغاز کردهاند، اهمیت زیادی داشته است. بنابراین در این بخش از منتقدان زیادی خواستیم تا از سال ۱۳۶۱ تا ۱۴۰۱ فیلمهای کوتاه جشنواره تهران را ببینند و نسبت به حال و هوای فیلمها، درونمایههایشان، فضا و اتمسفر هر دوره درک و دریافتی داشته و دربارهاش بنویسند، کتاب «چهل سالگی جشنواره» در ایام برگزاری رویداد رونمایی خواهد شد و انشالله در ایام جشنواره توزیع میشود و بعد از آن نیز در کتابفروشیها عرضه خواهد شد. زیرا کتابی است که برای پژوهشگران سینما و علاقهمندان به حوزه فیلم کوتاه مهم است. چهل سالگی خود مفهوم وکانسپت پختگی را دربردارد و به همین جهت عنوان کتاب را همین «چهل سالگی» انتخاب کردهایم.
وی درباره همراهان خود در تدوین کتاب گفت: ما از ۹ نویسنده، ۲ ویراستار و ۷ منتقد در پژوهش و تدوین این کتاب کمک گرفتیم و باید بگویم روند تحقیق برای این کتاب با توجه به کمبود منابع کار سختی برای گروه نویسندگان بود و امیدواریم رضایت مخاطبان سینمای کوتاه را به دنبال داشته باشد.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
نظر شما