به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از پايگاه اطلاعرساني فرهنگستان زبان و ادب فارسي، اين مجموعه چهلوسومین ضمیمه نامه فرهنگستان، نوشته سعید رضوانی و شامل هفت گزارش است که در چارچوب طرح «بررسی شیوههای اختیارشده در تاریخ ادبیاتنویسی بهمنظور گزینش شیوه مناسب برای نگارش تاریخ ادبیات فارسی» (مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی، خرداد 1388) در گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی تهیه شده است.
موضوع هریک از این گزارشها یکی از تاریخ ادبیاتهای آلمانی است و هدف از تهیه گزارشها، استخراج و تا حدی هم نقد و سنجش روشهای گوناگون نگارش تاریخ ادبیات بوده است.
از هفت اثری که در این مجموعه بررسی شدهاند، پنج اثر به عنوان نمونههای برجسته، از میان تاریخ ادبیاتهای متعدد زبان آلمانی انتخاب شدهاند، اما جایگاه آنها با معیار واحدی سنجیده نشده، چرا که تنوع آنها هم مد نظر بوده است. لذا این پنج اثر به اعتبار واحد حايز اهمیت نیستند، بلکه هرکدام به دلیلی خاص، خود از جمله تاریخ ادبیاتهای برجسته زبان آلمانی شمرده میشوند. دو اثر دیگر نه به عنوان نمونههای برجسته تاریخ ادبیاتهای زبان آلمانی؛ بلکه به عنوان آثاری نسبتا جدید و بیشوکم مشهور و موفق انتخاب شدهاند؛ آثاری که در آنها شیوه تاریخادبیاتنگاری درخور توجهی، جر آنچه در پنج اثر برجسته نامبرده میبینیم، اختیار شده است.
این هفت اثر عبارتاند از: «تاریخ ادبیات ملی آلمانیها، اثر گئورگ گتفرید گروینوس»؛ «ملخص تاریخ ادبیات آلمانی، اثر کارل فریدریش لودویگ گودکه»، «تاریخ ادبیات آلمانی، از آغاز تا امروز، اثر فریتس مارتینی»، «تاریخ ادبیات آلمانی، از آغاز تا امروز، اثر ولفگانگ بیتین و دیگران»؛ «ادیبان آلمانی، زندگی و آثار اثرآفرینان آلمانیزبان، اثر گونتر ا. گریم و فرانک راینر ماکس»، «دایرةالمعارف ادبیات، به کوشش والتر کیلی»، «گاهشمار ادبی متسلر» و «آثار اثرآفرینان آلمانیزبان، اثر فلکر ماید».
در پایان اين مجموعه نتایج حاصل از بررسی تاریخ ادبیاتهای زبان آلمانی آمده است.
«تاریخادبیاتنگاری در آلمان: بررسی هفت اثر در تاریخ ادبیات زبان آلمانی»، چهلوسومین ضمیمه مجله نامه فرهنگستان، نوشته سعید رضوانی، پژوهشگر گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.
اين اثر 100 صفحهاي به شمارگان 1000 نسخه و قيمت آن 30000 ريال است.
چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۶
نظر شما