دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۴
برگزیدگان طنز وبلاگی جایزه گرفتند

طنزپردازان کشور روز گذشته در محل تالار اندیشه حوزه هنری گرد هم آمدند. در اين مراسم که با سخنرانی محمد علي علومی، طنز پرداز، همراه بود، به برگزيدگان جشنواره طنز وبلاگي جايزه داده شد._

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، این مراسم  با اجرای سیدعباس سجادی، شاعر و طنزپرداز برگزار شد.

سجادی در ابتدای مراسم با بیان این مطلب که امسال اتفاقات مبارکی برای طنز افتاده است، گفت: به گمان من برگزاری جشنواره طنز با حمایت دفتر طنز حوزه هنری آغاز خوبی برای طنز کشور است. زیرا آرامش زمانی بر جامعه حکم‌فرما می‌شود که طنز بدنه جامعه را در بربگیرد.
 
پس از سخنان سجادی، حسن باني، یکی از طنزپردازان پیشکسوت، شعری طنز با درونمایه اجتماعی و با تلفیق زبان‌های فارسی، ترکی ،عربی و زرگری قرائت کرد.

پس از شعرخوانی این شاعر، نوبت به طنزپردازی دیگر به نام حمید مظفر رسید.

محمدعلی علومی یکی از طنزپردازان معروف کشور نيز در ادامه اين برنامه سخنرانی کرد.
 
وي در سخنان کوتاهی ضمن بیان این مطلب که وبلاگ‌نویسی نوعی دموکراسی در روزنامه‌نگاری است، گفت: به گمان من هوشمندی می‌خواهد که دوستان ما در دفتر طنز، طنز وبلاگی را مورد توجه قرار داده‌اند. در حال حاضر در فضای وب این امکان به وجود آمده که ارتباطات سالم یا همان تنویر افکار عمومی مورد توجه قرار گیرد و برای ما که مردمی فرهنگ‌ساز هستیم و آيین ما در طول تاریخ به اغلب فرهنگ‌ها رسوخ کرده، امکانی امروزی برای ارتباط بیشتر است.
 
علومی با اشاره به گنجینه‌های ادب فارسی مانند عبید زاکانی، سعدی و ديگران، مثال‌هایی از قابلیت‌های طنز برای ایجاد تعامل دوسویه فرهنگی مطرح کرد و گفت: جامعه پر از داستان و شعر است و این وظیفه شماست که طنزهایی انسانی برای آیندگان به جا بگذارید. 

سپس مهدی فرج‌اللهی، شاعر طنزپرداز، یک شعر و دو داستانک طنز قرائت کرد.

محمدمهدی اکبری و رضا احسان‌پور نیز از دیگر شاعران در اين برنامه بودند که شعرهایشان با استقبال حاضران مواجه شد.

ملیحه قریشی، از ديگر طنزپردازان با خواندن چند کاریکلماتور مهمان دیگر این نشست بود. 


سخنران دیگر مراسم ناصر فیض، مسوول دفتر طنز مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری بود که ضمن خوشامدگويي به شرکت‌کنندگان و همراهان 10 ساله «در حلقه رندان» گفت: پیشنهاد برگزاری جشنواره وبلاگی طنز را جلال سمیعی داد که خودش صاحب یکی از بهترین وبلاگ‌های کشور است و باید گفت که پی‌گیری‌های او سبب شد که جشنواره با همه افت و خیزهایش به این جا برسد. 

فیض گفت: ما برای این جشنواره هزینه زیادی نکردیم، اما جشنواره‌ای برگزار کردیم که نمونه باشد و این پیام را بدهد که با کمترین هزینه هم می‌توان جشنواره‌ای خوب برگزار کرد.
 
مسوول دفتر طنز با اشاره به این که این جشنواره در همه وجوه، در فضای مجازی فعاليت كرده است، گفت: هر اتفاقی که در این جشنواره افتاده در فضای وب بوده و ما از این طریق فراخوان دادیم و برگزیده اعلام کردیم و حتی ویژه‌نامه مکتوب ما هم نشانه‌ای از فضای وب دارد.

فیض در ادامه سخنانش گفت: در حلقه رندان جایی است که کمک می‌کند طنز‌نویسان کشور دور هم جمع شوند و تبادل نظر کنند و ما با این وسیله سعی کردیم فضای وبلاگ‌ها را هم مورد توجه قرار دهیم.
 
بعد از سخنان ناصر فیض، رضا ساکی، یکی از فعالان حوزه طنز در سخنان کوتاهی در مورد چگونگی شکل ظاهری یک وبلاگ توضیحاتی داد. بعد از سخنان ساکی، وبلاگ‌های تقدیر شده معرفي شدند. كه «وبلاگ چنین عروس و چنان خواهر شوهر» ، «وبلاگ ماتینه»،«وبلاگ طنزدونی»، «وبلاگ دسته دوم»، «وبلاگ کاریکلماتور»، «وبلاگ طنز نوشته»، «وبلاگ به هیچ عنوان»، «وبلاگ پارک ممنوع» و «وبلاگ خاله خانباجی» از جمله آن‌هاست.

بعد از اعلام اسامی تقدیر شده‌ها، بیانیه هیات داوران توسط علیرضا معینی به این شرح قرائت شد: «محتوای فارسی در عرصه‌ سایبر، در رسانه‌های مختلفی منتشر می‌شود و وبلاگ‌ها یکی از مهم‌ترین این رسانه‌ها هستند؛ وبلاگ‌های فارسی که اکنون می‌توان آنان‌ها را رسانه‌هایی ده‌ساله برشمرد، تعریف‌های سنتی انتشار محتوا را تغییر داده‌اند و هرکس می‌تواند در وبلاگ‌ خود هرچه بخواهد، منتشر کند. این دگرگونی در تولید و انتشار محتوا، گستره‌ پهناور و جدیدی را برای انتشار طنز (اعم از کلام و تصویر و گونه‌هایی که زاییده‌ فضای مجازی‌اند) ایجاد کرده. که اهمیت آن انکار ناپذیر است.
سال‌هاست که دفتر طنز حوزه‌ هنری، با تکیه بر اهداف کلانی که در شرح وظایف خود دارد، تنها نهاد رسمی متولی طنز در ایران است؛ و بر این اساس، به رسانه‌های گوناگونی که محتوای طنز منتشر می‌کنند، از سینما و تئاتر گرفته تا کتاب و نشریات، توجهی ویژه دارد و جشنواره‌ها و نشست‌های مختلفی در تهران و سراسر کشور برگزار می‌کند.
دفتر طنز حوزه‌ هنری، در نظر دارد به این عرصه‌ جدید تولید و انتشار محتوای طنز فارسی هم واکنشی شایسته داشته باشد، و در نخستین گام، نخستین جشنواره‌ وبلاگ‌های طنز را برگزار می‌کند. این جشنواره که به جهت شیوه‌ اجرا، کم حاشیه اما گسترده برگزار می‌شود، با هدف شناسایی رسانه‌های شخصی و طنزنویسانی بود که شاید اگر وبلاگ‌ها و جشنواره‌ وبلاگ‌ها نبود، کمتر شناخته می‌شدند.
داوری مقدماتی را سه نفر از طنزنویسان وبلاگی انجام دادند؛ از میان وبلاگ‌های شرکت کننده، پانزده نامزد برای مرحله نهایی انتخاب شدند؛ داوری با حضور پنج نفر از طنز نویسان و کارشناسان «آی‌تی» با توجه به معیارهای هشت‌گانه‌ اعلام‌شده در فراخوان جشنواره انجام شد.
هیات داوران نخستین جشنواره‌ وبلاگ‌های طنز، نام پنج وبلاگ را بدون ترتیب به ‌عنوان برندگان نهایی به شرح زیر اعلام می‌کند: 
ـ وبلاگ «بوالفضول الشعرا»، نویسنده: آقای «سعید سلیمان‌پور» از ارومیه ،وبلاگ «خالو راشد»، نویسنده: آقای «راشد انصاری» از بندرعباس،وبلاگ «سدیم کلراید»، نویسنده: آقای «حامد اسحاقی» از ابرکوه،وبلاگ «و بدانیم اگر کرم نبود...»، نویسنده: آقای «عباس حسین‌نژاد» از تهران،وبلاگ «مجید کارتون»، نویسنده: آقای «مجید مهجور» از مشهد. 

هیات داوران اين جشنواره سیدعلی میرفتاح،ـ حمید توکل‌پناه، ناصر فیض، امید مهدی‌نژاد و جلال سمیعی بودند.»
 
بعد از مراسم اهدای جوایز اولین جشنواره وبلاگی طنز، نشست «در حلقه رندان با  شعرخوانی شاعرانی چون محسن اشتیاقی، سید امیر سادات موسوی، سعید طلايی،امید مهدی‌نژاد و اسماعیل امینی ادامه يافت. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها