به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، طاهري، پژوهشگر شايسته تقدير پانزدهمين دوره جايزه كتاب فصل براي كتاب «گويشهاي محلي(گويش بختياري كوهرنگ)»، درباره اثر تازهاش توضيح داد: اين گويش نوعي از گويش لري و مختص بخش سردسيري استان كهگيلوييه و بويراحمد است كه با بخشهاي ديگر آن كمي متفاوت است.
وي افزود: در اين كتاب نيز مانند كتاب «گويش بختياري كوهرنگ» به توصيف زبانشناسي و واجشناسي گويش پرداخته شده است و دستور آن كه شامل ساخت واژه و نحو گويش است نيز تحليل شده است.
اين پژوهشگر اضافه كرد: همچنين در اين كتاب تعدادي متن و شاهد مثال از زبان رايج مردم و به طور مستند ثبت و ضبط شده است؛ ضمن آنكه كتاب دو واژهنامه نيز دارد كه يكي از آنها مربوط به زبان لري بويراحمدي به فارسي و برعكس است.
طاهري گفت: بيشترين مواد زباني اين كتاب به شهرستان «مارگون» از روستاهاي توابع كهگيلوييه و بوي احمد اختصاص دارد. در اين دسته آثار همچنين بازتاب فرهنگ و باورهاي مردم اين مناطق را نيز ميبينيم كه داستانكها و قصههايشان را با اين گويش در موضوعات مختلف بيان كردهاند.
به گفته اين نويسنده، اين كتاب ميتواند الگويي براي دانشجويان و محققان زبانشناسي باشد.
اسفنديار طاهري، متولد اصفهان و فارغالتحصيل رشته خاكشناسي از دانشگاه آزاداسلامي اين شهر است.
وي همچنين داراي مدرك كارشناسي ارشد رشته فرهنگ و زبانهاي باستاني دانشگاه شيراز و دكتراي همين رشته از پژوهشگاه پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي است.
ترجمه كتاب «درآمدي بر زبانشناسي تطبيقي زبانهاي هند و اروپايي»، نوشته رابرت ايكس نيز از ديگر آثار اوست كه امسال(90) از سوي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي منتشر شد.
موضوع اين كتاب بررسي قوانين تطبيقي زبانهاي هند و اروپايي است.
همچنين بازسازي آغازين زبان هند و اروپايي از طريق زبانهاي منشعب از آن نيز از ديگر سرفصلهاي اين كتاب است.
«گويش بختياري كوهرنگ»، نوشته اسفنديار طاهري، سال گذشته(89) از سوي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي منتشر شد.
یکشنبه ۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۹
نظر شما