شجاعیصايين به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: براي ریشهيابي اينكه چرا شمارگان كتابها اندک است و ميزان سرانه مطالعه در شان كشور ما نيست، بايد در نظام ارزشي و سياستهاي كلان فرهنگي كاوش كرد.
وي ادامه داد: متاسفانه در نظام ارزشي ما، مطالعه، آگاهي و دانايي جايگاه خود را ندارند اما اگر كسي ورزشكار، بازيگر يا تاجر باشد، زودتر مورد تاييد جامعه قرار خواهد گرفت.
مدير عامل موسسه خانه كتاب با بيان اين مطلب: "افرادي كه در جامعه به دنبال مطالعهاند توجه ارزشي کافی ندارند" تصريح كرد: اين امر نتيجه سياستگذاریهای نامناسب در سطح كلان فرهنگي و اجتماعي است و بسياري از نهادهاي سياستگذار از جمله شوراي عالی انقلاب فرهنگي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و صدا و سيما باید در این زمینه بیشتر فعالیت کنند.
شجاعيصايين افزود: اگر ميخواهيم براي افزايش كتابخواني كاري انجام دهيم، بايد اين امر را در جامعه نهادينه كنيم. به عنوان مثال بايد تلاش كنيم همانگونه كه مردم امروزه سواد حداقلي رايانهاي را یک نياز احساس ميكنند، مطالعه و كتابخواني را نيز در دايره ارزش و احترام خود وارد سازند.
به گفته وي "بديهي است كه جامعه نياز به مطالعه دارد ولي اين مساله را در سياستهاي كلان جا نينداختيه ايم و براي اهل قلم جايگاهی در خور تعريف نكردهايم."
وي ادامه داد: ميتوان حداقل براي پديدآورندگان آثار فاخر و ارزشمند و برگزيدگان جوايز معتبر ادبي، امكانات ويژهاي چون فرصتهاي مطالعاتي، امكاناتي براي افزايش دانايي و آگاهي، برگزاري دورههاي لازم علمي، بازديد از كتابخانهها و نمايشگاههاي بزرگ بينالمللي و دهها برنامه علمي ديگر ايجاد و از آنها به عنوان قشر اثر گذار و مورد احترام جامعه ياد كنيم.
شجاعيصايين افزود: صرف اينكه بيمه تامين كنيم و بن الكترونيک به اهالي قلم تخصيص دهيم، کافی نيست. راهكار اصلی توجه ويژه به اهالي قلم و نهادينه شدن فرهنگ كتابخواني در ميان مردم است و ساير راهها با وجود تلاش بسيار نتيجه کافی در پي نخواهد داشت.
مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای، صبح چهارشنبه هفته گذشته (۲۹ تیر) در دیدار جمع کثیری از کتابداران، جایگاه مطالعه و شمارگان کتابها را برای کشوری چون ایران ناکافی دانسته و خواستار همت بیشتر همه مسوولان برای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در کشور شدند.
شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۵
نظر شما