سه‌شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۰
انتشار ويژه‌نامه دوازدهمين همايش كتاب سال حوزه

ويژه‌نامه دوازدهمين همايش كتاب سال حوزه كه بهمن سال 89 برگزار شد، با معرفي آثار برتر و شايستگان تقدير و مولفان حوزوي اين آثار منتشر شد. چاپ اين كتاب در حالي انجام گرفت كه انتظار مي‌رفت اين كتابچه يا بخشي از آن براي ارايه در روز همايش منتشر مي‌شد و به دست حاضران مي‌رسيد.*

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با آن كه قرار بود بخشي از اطلاعات اين كتاب در قالب ويژه‌نامه منتشر شود و در اختيار خبرنگاران و شركت‌كنندگان همايش كتاب سال حوزه قرار گيرد، با آماده نشد آن در زمان مقرر، اطلاعات دقيق مولفان و آثار برتر به وقت مناسب به دست خبرنگاران نرسيد.

در اين كتاب كه مدتي پس از برپايي اين همايش به چاپ رسيده است، سه بخش اصلي با عناوين «گفت‌وگوها»، «گزارش همايش» و «گزارش اجلاس» به چشم مي‌خورند. يكي از نكات شايان توجه اين كتاب، درج تصوير آثار برگزيده و شايسته تقدير دوازدهمين دوره كتاب سال حوزه به همراه تصوير مولفان آثار است. 

علاوه بر عنوان «معرفي آثار برگزيده و پديدآوران»، «معرفي شخصيت‌هاي ويژه علمي همايش»، «ناشران برگزيده و نمونه»، «شاخص‌هاي داوري آثار همايش»، «ناشران صاحب اثر در همايش»، «فراخوان سيزدهمين همايش» از ديگر موضوعات اين نوشتار به شمار مي‌آيند.

پس از برگزاري مراسم تجليل از برگزيدگان و شايستگان تقدير، نشستي با اين افراد در محل همايش شكل گرفت. در اين جلسه غيرعمومي، هريك از نخبگان حوزوي و مولفان برگزيده اين فرصت را داشتند تا به طور مستقيم سوالات، نظرات و انتقاداهاي خود را با مسوولان اين همايش در ميان گذارند. گزارشي از اين هم‌انديشي نيز در سومين بخش اين كتاب با عنوان «مطالبات برگزيدگان دوازدهمين همايش كتاب سال حوزه» جاي دارد كه مي‌تواند راه‌گشاي برپايي همايش‌هايي از اين دست و دوره‌هاي بعدي كتاب سال حوزه باشد. 

مولفان و ناشران برگزيده در اين جلسه از كم توجهي ‌رسانه‌ها انتقاد كردند و خواستار اولويت دادن حوزه به مباحث روز شدند. آنها همچنين ترجمه برخي از آثار به زبان‌هاي ديگر، توجه به نيازسنجي جامعه و تاليف را در كنار ايجاد ويترين‌هاي تخصصي كتاب خواستار شدند.

از نكات قابل توجه اين نشست و انعكاس اخبار آن در اين كتاب مي‌توان به تقدير از شخصيت‌هاي ويژه علمي نظير «آيت‌الله شيخ عزيزالله عطاردي» به عنوان «احياگر تراث شيعه» و استاد «محمدرضا حكيمي» از نويسندگاني كه بيش از شش دهه در حوزه تحقيق و تاليف فعاليت دارد، اشاره كرد.
 
نمودار شاخص‌هاي آماري تاليفات كتاب سال حوزه در 13 گروه دانشي اين جشنواره از ديگر نقات قابل توجه اين اثرند كه امكان تهيه آمارهاي و گزارشات تحليلي و مقايسه‌اي را براي ارزيابي فعاليت ادوار قبلي و بعدي اين همايش تسهيل مي‌كنند.

از جمله انتقاداتي كه به پديدآورندگان اين مجموعه وارد است، كم توجهي آنها به اطلاع‌رساني و فعاليت برخي از رسانه‌هاست، به گونه‌اي كه مي‌توان گفت گزارش‌هاي منعكس شده در اين كتاب از فعاليت رسانه‌ها، دربرگيرنده برخي رسانه‌هاي فعال نيست و گويا گزينشي خاص در اين باره صورت گرفته است. در صفحاتي پيش از گزارش تصويري همايش در اين ويژه‌نامه، بخشي با عنوان «بازتاب اخبار همايش در رسانه‌ها وجود دارد» به چشم مي‌خورد كه در آن به انعكاس گزارشاتي از خبرگزاري فارس، ايرنا، ايكنا، رسا، مهر، صدا و سيماي مركز قم و افق حوزه اشاره شده است و جاي خالي نشريه كتاب هفته و خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) كه علاوه بر نشر خبر در طول سال و انعكاس همايش دوازدهم، حدود چهل گفت‌وگوي اختصاصي با برگزيدگان آثار را داشت، مشهود است. اين در حالي است كه خبرگزاري كتاب ايران به صورت تخصصي در حوزه كتاب فعاليت دارد و علاوه بر استقبال از چنين برنامه‌هايي، حمايت‌هاي ويژه خبري و اطلاع‌رساني از كتاب‌ سال‌هاي گوناگون دارد. 

در صفحه پاياني اين ويژه‌نامه نيز فراخوان سيزدهمين همايش كتاب سال حوزه منتشر شده است.

ويژه‌نامه دوازهمين همايش كتاب سال حوزه با تهيه و تنظيم دبيرخانه اين همايش در شمارگان 1000 نسخه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط