مجيد نداف، مشغول تدوين جلد سوم از مجموعه كتابهاي «روزشمار جنگ ايران و عراق» با محوريت حوادث مقطع زمينهساز جنگ و وضعيت غرب كشور از 22 تير ماه تا 15 شهريور سال 1358 است. اين اثر به همت مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس به چاپ خواهد رسيد.*
وي ادامه داد: اين پاسداران از مردم كردستان بودند و شهادت آنان از اهميت خاصي برخوردار بود و باعث تغيير استراتژي امنيتي نظام در قبال ضد انقلاب شد. جمهوري اسلامي ايران تا قبل از اين و حتي تا شهادت پاسداران پاوه در روز 28 مرداد 1358، به نوعي مدارا كرده بود.
اين محقق جنگ تاكيد كرد: اما گروهكها با وجود فضاي باز سياسي، قدر ناشناسي كرده و به سمت خشونت رفتند. اين اقدام، يك اشتباه فاحش تاريخي بود.
مجيد نداف در ادامه، يادآور شد: امامخميني (ره) پس از شهادت نيروهاي پاسدار پاوه، دستور پاكسازي كردستان از گروهكهاي ضد انقلاب را صادر كردند و بسيج عمومي در پي اين دستور تشكيل شد. در نهايت، كردستان در روز 15 شهريور ماه سال 1358 از وجود گروهكهاي ضد انقلاب پاكسازي شد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره منابع استفاده شده در سير تدوين جلد سوم «روزشمار جنگ ايران و عراق» اظهار كرد: جرايد و روزنامهها جزو فرعيترين اسناد ما هستند. چون منحصر به فردترين اسناد سالهاي 1358 به بعد، در مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس سپاه وجود دارند.
نويسنده كتاب «تاريخ بيست ساله پاسداري از انقلاب اسلامي در غرب كشور: 22 روز حماسه و ايثار در سنندج» درباره جزييات اين اسناد گفت: تلگرافهاي بين سپاه پاسداران تهران و منطقه غرب كشور كه در همان سالها گردآوري شده، اكنون در دسترساند.
نداف، محتواي جلد سوم از مجموعه كتابهاي «روزشمار جنگ ايران و عراق» را بازگو كننده حوادث مقطع زمينهساز جنگ تحميلي عراق عليه ايران دانست و يادآوري كرد: اين اثر به همت مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس به چاپ خواهد رسيد.
تاكنون 15 جلد از مجموعه 60 جلدي «روزشمار جنگ ايران و عراق» به صورت پراكنده، توسط اين مركز منتشر شده است.
مجيد نداف از راويان جنگ سپاه بوده و در ماههاي قبل از آغاز جنگ تحميلي عراق عليه ايران، به عنوان مسوول دفتر سياسي قرارگاه حمزه سيدالشهدا فعاليت داشته است.
نظر شما