رجبی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به مهجور ماندن عکاسی جنگ در عرصه نشر اشاره کرد و گفت: انجمن عکاسان انقلاب و دفاعمقدس، تمام تلاش خود را برای ساماندهی و چاپ گزیدهای از این آثار به کار گرفته است، اما آنها نیز نیازمند حمایتاند.
وی عکسهای باقی مانده از دوران دفاعمقدس را بهترین اسناد جنگ خواند و براي مثل گفت: عکسهای شهید سعید جانبزرگی از فاجعه بمباران شیمیایی حلبچه که در کتابهای مختلف و با زیرنویس به زبانهای متعدد به چاپ رسیده، تنها گوشهای از جنایات رژیم صدام را به تصویر کشیده و هنوز عکسهای او از صحنههای نبرد و تشییع شهدا در قالب کتاب منتشر نشدهاند.
خالق مجموعه عکس «قاب های ماندگار» در ادامه گفت: حدود 400 نفر به عنوان عکاسان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در سطح کشور شناسایی و ثبت شدهاند که از این میان، نزدیک به 22 نفر به شهادت رسیدهاند. بنابراین، تدوین دایرهالمعارف عکاسی جنگ، ضروری به نظر میرسد.
رجبی اضافه کرد: این کتاب باید علاوه بر زندگینامه هر یک از عکاسان جنگ، چگونگی حفظ فرم و محتوای عکس در اوج درگیریها نظامی را بازگو کند. چون عکاسان بدون هیچ سنگر و سرپناهی به ثبت لحظات جنگ میپرداختند و تمرکز همزمان برای این کار در زمان بمباران، کاری بسیار دشوار است.
این عکاس دفاعمقدس در پایان گفت: اگر دایرهالمعارف عکاسی جنگ تدوین شود، قطعا" برای دانشجویان رشته عکاسی و علاقهمندان به این عرصه مفید خواهد بود.
چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۱
نظر شما