دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۵
عدالت اجتماعي و اقتصادي در اسلام بررسي مي‌شود

«مباني بخش عمومي در اقتصاد اسلامي» عنوان كتابي از حسن آقانظري است كه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آن را در نوبت نشر دارد. اين نوشتار، فرايند توسعه اقتصادي ـ اجتماعي را با رويكرد آموزه‌هاي اسلامي و تاكيد بر عدالت اجتماعي و كاهش فقر مي‌كاود.-

سيدحسين مرتضوي، كارشناس مسول انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با اشاره به محتواي اين اثر، عنوان كرد: برخي از اقتصاددانان توسعه بر اين باورند كه شكل‌گيري فرايند توسعه، توسط انباشت سرمايه از طريق پس‌انداز قشرهايي با درآمد بالا انجام مي‌پذيرد.

وي افزود: از اين رو، اين افراد سياست‌هاي اقتصادي را با رويكرد كاهش فقر دهك‌هاي پايين جامعه ارايه مي‌دهند و معتقدند افزايش رفاه نسبي آنها(دهك‌هاي پايين جامعه) مانع شروع فرايند توسعه به حساب مي‌آيد.

مرتضوي بيان كرد: در اين كتاب، فرايند توسعه اقتصادي و اجتماعي با رويكرد آموزه‌هاي اسلامي به‌گونه‌اي مورد تحقيق قرار گرفته است كه از درون آن، عدالت اجتماعي و كاهش فقر نشات مي‌گيرند. 

كارشناس مسول انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه درباره اين رويكرد توضيح داد: در چنين فرايندي كاهش فقر و افزايش رفاه با رشد توليد همزاد منطقي به حساب مي‌آيند و از اين رو، در اين فرايند نه تنها بين شكل‌گيري توسعه و عدالت اجتماعي تضاد وجود ندارد، بلكه آن دو همزمان متبلور مي‌شوند. 

وي با اشاره به اين كه محتواي اين كتاب در شمار متون تخصصي به حساب مي‌آيد، عموم علاقه‌مندان حوزه اقتصاد و به ويژه اقتصاد اسلامي را از جمله مخاطبان اين كتاب ياد كرد و گفت: قرار است اين اثر به زودي از سوي مركز انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط