به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در اين بخش از نمايشگاه، 13 خاطره از حضور ارتش متفقين در دوره جنگ جهاني دوم در ايران، براساس منابع تاريخ شفاهي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران مكتوب شده است.
اين خاطرات به وسيله افرادي بيان شده كه در دوران وقوع جنگ در ايران حضور داشتند؛ البته برخي از اين افراد اكنون فوت كردهاند. خاطرات، اميرشاپور زندنيا، دكتر غلامحسين بيگدلي و دكتر محمود شروين از جمله خاطرات مهم در اين زمينه است.
«عبدالرحيم جعفري»، درباره غارت شدن اسلحه خانهها از سوي نيروهاي ارتشي و قحطي در شهر به دليل حضور نيروهاي متفقين، «حجتالاسلام علي دواني» درباره حمله متفقين به آبادان و غرق شدن كشتي، «مهندس رحمتالله مقدم مراغهاي» درباره اشغال تهران و اوضاع نامساعد اقتصادي، «دكتر جواد اميني»، درباره وضعيت بهداشت و سلامت در جامعه خاطراتي از خود باقي گذاشتند.
در ساير بخشهاي نمايشگاه «ايران در اشغال»، اسنادي چون شكايت سركنسولگري شوروي از تظاهرات عدهاي عليه آن كشور در هنگام برگزاري انتخابات و رسيدگي فرمانداري سبزوار به اين پيشامد، شكايت از بدمستي و مزاحمتهاي مامورين شوروي در بوستانآباد، اعلاميه وزارت كشور درباره كشف يك سازمان جاسوسي آلماني و درخواست همكاري از مردم، آگهي فرمانداري شهرستان قم درباره ممنوعيت نزديك اشخاص به اردوگاهها و انبارهاي ارتش متفقين به معرض نمايش درآمده است.
بخشي از اين نمايشگاه نيز به تصاويري از وضعيت ايران در جنگ جهاني دوم اختصاص دارد. در اين بخش مجموعه تصاويري از پرچمهاي متفقين بر سر در ساختمان راه آهن پس از پايان جنگ يا پاسداري اشغالگران از لولههاي نفت ارايه شده است.
مراسم افتتاح نمايشگاه «ايران در اشغال» صبح امروز (15 شهريور) با حضور دكتر اسحق صلاحي، رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، معاونان، كاركنان اين سازمان و اصحاب رسانه در محل ساختمان گنجينه ملي ايران برگزار شد.
اين نمايشگاه كه به مناسبت هفتادمين سالگرد اشغال ايران به دست متفقين برپا شده تا 15 مهرماه ادامه مييابد.
سهشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۲
نظر شما