چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۵
«امام حسين(ع) از زبان رسول خدا(ص) به روايت دانشمندان اهل تسنن»

چاپ نخست كتاب «امام حسين(ع) از زبان رسول خدا(ص) به روايت دانشمندان اهل تسنن» تاليف «قيس بهجت العطار» با ترجمه عبدالحسين طالعي از سوي انتشارات ابصار منتشر و روانه بازار نشر شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر، گزيده‌اي از سخنان نوراني پيامبر عظيم‌الشان اسلام(ص) درباره حضرت اباعبدالله الحسين(ع) است كه منحصرا راويان اهل‌سنت روايت كرده‌اند.

در كتاب «فرائدالسمطين» درباره اهل‌بيت پيامبر(ص) آمده است: «خداوند، آدم ابوالبشر را آفريد و از روح خود در او دميد. آدم به سمت راست عرش نگريست و در ميان نور، پنج تصوير ديد كه در حال سجده و ركوع هستند.
پرسيد: خدايا! آيا پيش از من كسي را از گل آفريده‌اي؟ خداوند پاسخ داد: نه، اي آدم!
آدم پرسيد: پس اين پنج تصوير از آن كيست كه آنها را مانند شكل و صورت خودم مي‌بينم؟
خداوند پاسخ داد: اينان پنج تن از فرزندانت هستند، كه اگر آنها نمي‌بودند، تو را نمي‌آفريدم. اينان پنج تن‌ هستند كه براي آنها پنج اسم از اسماء خود را مشتق كردم. اگر اينان نمي‌بودند، نه بهشت را مي‌آفريدم، نه دوزخ را، نه عرش و نه كرسي را، نه آسمان و نه زمين را، نه ملائكه، نه انسان‌ها و نه جنيان را. 
منم محمود و اين است محمد. منم عالي و اين است علي. منم فاطر و اين است فاطمه. منم احسان و اين است حسن. منم محسن و اين است حسين.
به عزتم سوگند ياد كرده‌ام كه هيچ‌كس در حال دشمني نسبت به يكي از اينان نزد من نيايد ـ‌گرچه به اندازه وزن يك ذره خردل‌ـ مگر اين كه او را به دوزخ خود درآورم. و در اين‌كار، هيچ درنگ و ملاحظه نخواهم كرد.
اي آدم! اينان‌ هستند برگزيدگان من از آفريدگانم. تنها به وسيله اينان است كه (كسي را) نجات مي‌دهم. و تنها به وسيله اينان است كه (كسي را كه بخواهم) هلاك مي‌سازم. پس هر وقت نيازي به من داشتي، به اينان توسل جوي.»

نويسنده كتاب «فرائدالمسطين» در بخشي ديگر از كتابش درباره اهميت جايگاه اهل‌بيت(عليهم‌السلام) در ميان امت اسلامي از قول نبي‌اكرم(ص) مي‌نويسد: «ماييم كشتي نجات. هركس بدان درآويخت، نجات يافت و هركه از آن دور شد، به نابودي افتاد. پس هركس را به درگاه خداوند نيازي باشد، فقط بايد خدا را به وسيله ما اهل‌بيت بخواند. ماييم اهل‌بيت كه كليدهاي رحمتيم، و جايگاه رسالت و محل رفت و آمد ملائك و معدن دانشيم.
ماييم خانداني كه هيچ كسي را با ما مقايسه نمي‌توان كرد.
من و علي و حسن و حسين و نُه تن از دودمان حسين، خداوند ما را پاك ساخته و از گناه بازداشته است.»

عاشورا و كربلا
بر اساس مطالب كتاب، در تاريخ بشر رويدادهايي بزرگ وجود دارد كه نقطه‌هاي عطف سترگ محسوب مي‌شوند و رويكرد حوادث را تغيير مي‌دهند. اين تغيير در سترگي و عظمت رويدادها ـ‌از جهت خاستگاه، وقوع و نتايج‌ـ بروز مي‌كند. گاه بر يك يا دو دهه اثر مي‌گذارد و گاهي بر يك يا دو سده. چنين نقطه‌هاي عطفي را فراوان در تاريخ مي‌توان ديد و كمياب نيستند، اما در تاريخ پيامبران و جانشينان و مردان خدا، رويدادهايي مي‌توان ديد كه گسترده‌ترين اثر، بيشترين ژرفا و جدي‌ترين تغيير را در درازناي روزگاران دارند، به گونه‌اي كه مرزهاي زمان و مكان را درمي‌نوردند و به بي‌نهايت جاودانگي و ماندگاري مي‌رسند.

در اين ميدان، فاجعه كربلا و مقتل امام حسين(ع) را در صدر اين فهرست مي‌يابي، به گونه‌اي كه هيچ فاجعه‌اي در اين سطح نمي‌توان يافت، در تمام جهات و در همه ابعاد، گذشته، حال و آينده.

كثرت و تواتر پيش‌گويي‌هاي پيامبر(ص)، فراواني خبر دادن‌هاي پيشينيان و نشانه‌هاي شگفت در عالم خلقت قبل از اين رويداد سترگ و در زمان آن و پس از آن، ما را از زياده‌گويي بي‌نياز مي‌دارد و بار سنگين تحليل و راهنمايي را از دوش ما برمي‌دارد.

امام حسن مجتبي(ع) به اين لحظات نگريست و تمام مصيبت‌هايي را كه به پيامبران و جانشينان‌شان و به تمامي مردان خدا در طول تاريخ وارد مي‌شد ـ‌از ابتداي بشر تا پايان روزگار‌ـ نظر كرد تا كلام جاودانه خود را بيان دارد؛ در آن زمان كه امام حسن(ع) برادر خود امام حسين(ع) را گريان ديد؛ از او سبب پرسيد! سيدالشهدا(ع) پاسخ داد: «مي‌گريم به جهت رفتاري كه با شما مي‌شود.» امام مجتبي(ع) ـ‌با توجه كامل به تمام مصيبت‌هاي پيامبران و جانشينان به حق آنان و تمام افراد بشر در همه زمان‌ها‌ فرمود: «مرا مي‌كشند با سمي كه به بدنم مي‌رسانند: اما؛ لا يوم كيومك يا اباعبدالله‌؛ هيچ روزي مانند روز تو نيست، اي اباعبدالله.»

اثري عميق كه رويداد كربلا در وجود تمام انسانيت نهاد، نويسندگان و دانشوران را بر آن داشت كه دانشنامه‌ها، كتاب‌ها، رساله‌ها و نوشتارهاي گونا‌گون بنگارند يا بخش‌هايي از كتاب‌هاي خود را بدان اختصاص دهند، بدان‌سان كه در هيچ فاجعه ديگري چنين نشده است؛ با وجود فضاي دشوار سلطه و فرعون صفتي و خفقاني كه قبل و بعد از ماجراي كربلا بود و دشواري‌هايي كه ـ‌با شدت و ضعف خود‌ـ همچنان ادامه دارد.

اثر حاضر، به 21 روايت از پيامبر(ص) درباره امام حسين(ع) و واقعه عظيم كربلا پرداخته است.

چاپ نخست كتاب «امام حسين(ع) از زبان رسول خدا(ص) به روايت دانشمندان اهل تسنن» با شمارگان 3000 نسخه، 56 صفحه و بهاي 10000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط