پژوهشگر حوزه آمریکای لاتین از آماده شدن ویرایش نخست اثرش با عنوان «کتابشناسی آمریکای لاتین» خبر داد و گفت: كتابشناسيها با ارايه نمايي از فعاليتها و مكتوبات انجام شده حوزههاي گوناگون، از تكرار و موازيكاري جلوگيري ميكنند.-
وي درباره انگيزه تدوين اثرش گفت: با توجه به فقدان کتابشناسی جامع درباره منطقه آمریکای لاتین و ضرورت شناخت بیشتر این مجموعه، به پیشنهاد پژوهشکده مطالعات منطقهای پژوهشگاه المصطفی(ص) ویرایش نخست این کتابشناسی بر اساس منابع فارسی آماده شده است.
پژوهشگر حوزه آمریکای لاتین درباره نحوه انجام تحقيقاتش بيان كرد: این کتابشناسی به صورت سه بخش «مكتوبات منتشر شده خاص منطقه»، «كتابها» و «مقالات مرتبط» تنظیم شده است. در بخش «كتب خاص» نيز کتابها با دو موضوع «تاریخ، سیاست و اقتصاد» و «فرهنگ و هنر» از يكديگر تفکیک شدهاند. در این بخش به ترتیب، بیش از 140 و 120 کتاب شناسایی شده است. در بخش «کتب مرتبط» نيز حدود 120 عنوان کتاب و در بخش مقالات نیز 60 عنوان مقاله مکتوب شناسایی شدهاند.
عسگري در پاسخ به اين سوال كه «كتابشناسيها چگونه از موازيكاري و تكرار جلوگيري ميكنند؟» گفت: اطلاعرسانی در این زمينه و تحقیقات دیگر این حوزه بیشتر از این طريق همين كتابشناسيها صورت میگیرد. توليد اين دسته از آثار پژوهشي از موازی کاریهای احتمالی در این زمینه جلوگیری ميكند، چرا كه متاسفانه به دليل نبود اطلاعرسانی در ميان مراکز پژوهشی و حتی ناشران، موازی کاریهای بسیاری در زمینه تحقیق و ترجمه شكل ميگيرد که جز اتلاف وقت و صرف بیتالمال نتيجه دیگری به همراه ندارد.
پژوهشگر حوزه آمریکای لاتین درباره «کتابشناسی آمریکای لاتین» يادآور شد: اين اثر، ویرایش نخست کتابشناسی آمریکای لاتین به شمار ميآيد و قرار است با تکمیل اطلاعات در قالب کتاب منتشر شود.
نظر شما