دوشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۹
نايب قهرمان وزنه‌برداري جهان، قلم به دست می‌گیرد

سجاد انوشيرواني، نايب قهرمان مسابقات وزنه‌برداري جهان، قصد دارد پس از دوران قهرماني‌اش، كتابی را به زبان ساده ‌در زمينه فيزيولوژي و آناتومي ویژه رشته وزنه‌برداري و كتابي درباره خاطراتش از دوران قهرماني بنويسد.-

انوشيرواني، وزنه‌برداري كه در هفتاد و نهمين دوره رقابت‌هاي وزنه‌برداري قهرمان جهان در فرانسه به مدال نقره دسته سنگين وزن دست يافت، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران( ايبنا)، كتاب «فيزيولوژي وزنه‌برداري» نوشته «پرويز كماسي» را از جامع‌ترين كتاب‌ها درباره شرايط تمريني وزنه‌برداران و داراي نكات فيزيولوژيكي با اهميت براي آن‌ها دانست و اظهار كرد: ورزشكاراني كه در طول دوران قهرماني و حرفه‌اي به‌ناچار دوره‌اي از آسيب‌ديدگي را مي‌گذرانند، بايد مطالعات تخصصي در رشته حرفه‌اي خود را مورد توجه قرار دهند.

دانشجوي كارشناسي ارشد رشته فيزيولوژي گفت:اغلب ورزشكاران به اين دليل كه شرايط دشواري را براي رسيدن به قهرماني سپري مي‌كنند، مي‌كوشند با نوشتن خاطرات و ذكر دلايل ناكامي‌هاي خود، به تخليه رواني بپردازند و به همين سبب بيشتر خاطرات ورزشكاران تلخ است.
 
وي از نوشتن خاطرات تلخ و شيرين دوران فعاليتش در وزنه‌برداري خبر داد و افزود: مطالعه خاطرات تلخ و شيرين ورزشكاران مي‌تواند براي همه آموزنده و جذاب باشد. البته من قصد دارم كه پس از پايان دوران قهرماني، علاوه بر نگارش كتاب خاطراتم، كتابی را هم به زبان ساده ‌در زمينه فيزيولوژي و آناتومي ویژه رشته وزنه‌برداري بنويسم. 

نایب قهرمان مسابقات اخير وزنه برداري جهان از كم‌آگاهي بسياري از مسوولان ورزشي درباره دوپينگ انتقاد كرد و گفت: بجاست مسوولان و مربيان ورزشي در اين باره مطالعات بيشتري انجام دهند. همچنين لازم است علاوه بر آن‌كه به دانشجويان رشته تربيت بدني در زمينه‌هاي مختلف اين رشته آموزش داده مي‌شود، آموزش‌هاي مفيدي هم درباره علم دارو و مكمل‌هاي دارويي ارايه شود تا از اسير شدن ورزشكاران در دام دوپينگ جلوگيري شود.

وي با بيان اين‌كه نمي‌توان استفاده از داروها و فراورده‌هاي خوني را براي تقويت قواي جسماني توسط وزنه‌برداران و ساير ورزشكاران رشته‌هاي ورزشي انكار كرد، گفت: بايد با تاسيس آزمايشگاه‌هاي مجهز و ايجاد اين علم در كنار رشته‌هاي تربيت‌ بدني و پزشكي و آزمايش‌هاي مكرر ورزشكاران در داخل كشور، آنها را با داروها و فراوده‌هاي نيروزاي مجاز آشنا كنيم و در نتيجه، از ميزان استفاده آنها از مواد نيروزاي غيرمجاز بكاهيم. 

انوشيرواني همچنين تاكيد كرد: بايد مديران رشته وزنه‌برداري و پزشكان اين حوزه با مهارت‌هاي تلفيق دارو و همچنين دارو‌هاي متعدد در اين زمينه به‌خوبي آشنا شوند تا ورزشكاران حرفه‌اي‌ همواره در دنيا حرفي براي گفتن داشته باشند و اين آشنايي صورت نمي‌گيرد مگر با مطالعه جديدترين مكتوبات ورزشي. 

وي كه بعد از بهداد سليمي توانست دو مدال نقره و يك مدال برنز دسته سنگين وزن مسابقات وزنه‌برداري جهان را به دست بياورد، اظهار كرد: نگارش ساده كتاب‌هاي ورزشي براي آشنايي خانواده‌ها با واقعيت ورزش وزنه‌برداري و برطرف كردن استنباط‌هاي نادرست موجود در ذهن مردم از اين رشته ورزشي بسيار اهميت دارد.

نفر سوم بازي‌هاي آسيايي گوانجو درباره ضرورت توجه ورزشكاران به مطالعه تخصصي افزود: مطالعه در زمينه‌هاي تخصصي و حرفه‌اي‌ باعث ارتقاي سطح فعاليت ورزشكاران مي‌شود و وزنه‌برداران بايد مطالعه در حوزه آسيب‌شناسي ورزشي، حركات اصلاحي، علم تمرين و فيزيولوژي را فراموش نكنند.

وی ادامه داد: به علاقه‌مندان و فعالان اين رشته ورزشي توصيه مي‌كنم كه كتاب‌هاي تاليفي موجود در ايران را كه توسط استادان و صاحب‌نظران اين رشته‌ وزنه‌برداري تاليف و ترجمه شده‌اند، بخوانند و   مطالعه تخصصي را براي پيشرفت خود همواره مد‌نظر قرار دهند.

انوشیروانی در پايان بر لزوم تحصيل ورزشكاران ضمن انجام فعاليت‌هاي ورزشي قهرماني تاكيد كرد و آن را گامي مهم در ارتقاي سطح ورزشي ورزشكاران دانست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط