جمعه ۱۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۰
آسيب‌شناسي پديده فرزندسالاري و نقش رسانه

چاپ نخست كتاب «پديده فرزندسالاري و رسانه» نوشته حسين بافكار از سوي مركز پژوهش‌هاي اسلامي صدا و سيما منتشر و روانه بازار نشر شد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين نوشتار با بررسي مفهوم فرزند‌سالاري و پيشينه آن و همچنين ويژگي‌ها و آثار اين پديده به ماهيت اجتماعي آن پرداخته و پس از تبيين عوامل فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي موثر در ظهور اين آسيب اجتماعي، راه‌كارهايي براي پيش‌گيري و تعديل آن در جامعه ارايه كرده است.

بر اساس مطالب كتاب، «فرزندان مهم‌ترين موهبت‌هاي الهي‌اند كه در معنابخشي به زندگي والدين نقش سازنده‌اي دارند. متاسفانه امروزه بر اثر ساختار زندگي ماشيني و تغيير دگرگوني‌هاي اجتماعي و رواج شيوه‌هاي نادرست فرزندپروري در جامعه، فرزندان در برخي خانواده‌ها، نه تنها نقش سازنده‌اي ندارند، بلكه ويرانگر و دردسر سازند، به گونه‌اي كه نقش و جايگاه والدين خود را در خانواده متزلزل كرده و سبب تحقير و تضييع حقوق آنان شده‌اند.
كارشناسان، اين پديده را فرزندسالاري يا فرزندمداري مي‌نامند كه روز به روز، چهره خود را نمايان‌تر مي‌كند و زندگي را براي افراد خانواده، تلخ‌تر مي‌سازد و تهديد جدي براي ارزش‌ها و حرمت‌هاي جامعه است. همچنين پي‌آمدهاي منفي فراوان ديگري دارد كه لازم است براي پيش‌گيري و تعديل آن كاري كرد.»

نويسنده در اين پژوهش نويسنده كوشيده است در فصل‌هاي گوناگون، با تبيين پديده فرزندسالاري، به علل پيدايش، ويژگي‌ها و پي‌آمدهاي آن بپردازد و در نهايت، راه‌كارهايي براي پيش‌گيري و تعديل آن ارايه دهد. همچنين با بهره‌گيري از منابع ديني، ديدگاه اسلام را در زمينه روابط والدين و فرزندان و پديده فرزندسالاري بيان مي‌كند.

مفهوم‌شناسي فرزندسالاري
فرزندسالاري مركب از دو واژه «فرزند» و «سالار» است. فرزند در لغت، «دختر يا پسر نسبي هر زن و مرد» و سالار هم به معني «سال‌خورده، پير و سال‌دار» و «سردار، رئيس، مهتر قوم، بزرگ، پيشرو قافله يا لشكر» است. از نظر مفهومي نيز واژه‌اي است كه مفاهيمي مانند «پدرسالاري» يا «مادرسالاري» را به ياد مي‌آورد. رياست پدر خانواده، مصداق مفهوم «مردسالاري» و رياست مادر خانواده، مصداق مفهوم «زن‌سالاري» است ولي فرزندسالاري، از رياست فرزند در خانه حكايت دارد. اين امر نشان دهنده منحني رو به ضعف «اقتدار والدين» در خانواده است. 

كتاب حاضر در شش فصل، پديده فرزندسالاري را شرح و تفسير كرده است. كليات، ويژگي‌ها و پي‌آمدهاي پديده فرزندسالاري، عوامل اثرگذار در پيدايش پديده فرزندسالاري، راهكارهاي پيش‌گيري از پيدايش پديده فرزندسالاري، روابط متقابل فرزندان با والدين در آموزه‌هاي اسلام و ايده‌هاي برنامه‌سازي، عناوين فصول ششگانه اين اثرند.

چاپ نخست كتاب «پديده فرزندسالاري و رسانه» با شمارگان 1500 نسخه، 150 صفحه و بهاي 27000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها