وزیری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: شعرهای این مجموعه در قالبهای نیمایی، آزاد و کلاسیک چون غزل و مثنوی و از سال ۱۳۴۰ به بعد سروده شدهاند. این مجموعه ۸۵ قطعه شعر در ۱۶۰ صفحه را شامل میشود.
وی درباره موضوعات شعری این مجموعه افزود: بهطور کلی مسایل اجتماعی در این شعرها مطرح شده و میتوان گفت به نوعی این اشعار تاریخ اجتماعی ایران در قالب شعر هستند.
این شاعر ادامه داد: در میان شعرهای من، شعر عاشقانه دیده نمیشود و آن چندتایی که شاید جزو این دستهبندی قرار بگیرد در حقیقت تنها جنبه عاطفی دارند و عاشقانه نیستند. از سوی دیگر بخشی از این شعرها به سفرهای من مربوط میشود و به نوعی به حوزه پژوهش من که ایرانشناسی است مرتبط هستند.
وی با اشاره بر انتشار پراکنده اشعارش پیش از چاپ این کتاب گفت: در حقیقت با چاپ این گزیده شعر میخواستم تعریفی از شعر ارایه دهم و نشان دهم هر شعر باتوجه به موضوع ویژهاش، قالب ویژه خود را مییابد و در آن قالب سروده میشود.
وزیری در پایان درباره عنوان کتاب نیز گفت: عنوان کتاب نام یکی از شعرهای این مجموعه درباره معلم است و به نوعی در این سروده به تاریخ آموزش و پرورش پرداختهام. به عبارت دیگر بعد فرهنگی و اجتماعی این سرودهها بسیار پررنگ است.
نمونه شعری از این مجموعه:
«شعر بایدها را خواندم
حرف بایدها را هم
چه کسی
روزی بامن
شعرِ شد را خواهد خواند.»
سعید وزیری متولد سال ۱۳۱۸ در ورامین، نویسنده، محقق و ایرانشناس است. در سال ۱۳۳۸ به خدمت در وزارت آموزش و پرورش آن زمان پرداخت و در سال ۱۳۷۳ بازنشسته شد. تدریس در دانشگاه، معاون دانشگاه در امور مدارس سما، عضویت هیات علمی دانشکده فرهنگ و هنر، عضویت اتاق فکر پژوهشگاه وزارت آموزش و پرورش، مدرس و داور داستاننویسی از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۸ در همایشهای کشوری دانشآموزی و شرکت در همایشهای ادبیات داستانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان داور مدعو از دیگر فعالیتهای او به حساب میآیند.
وی از سال ۱۳۴۷ تا کنون بیش از ۱۵۰ مقاله و ۳۰ عنوان کتاب در زمینه تاریخ، میراث فرهنگی، ادبیات و داستان نویسی منتشر کرده است. همچنین مسوولیت انتشارات واج را نیز از سال ۱۳۷۷ بر عهده دارد.
«مرده پا»، «قهوهخانه سر گذر»، «شهر مرموز»، «تب بلوغ»، «شخصیت»، «کوچ پاییزی»، «خانه کوچه مدرسه»، «آفتاب لب بام»، «تابستان تلخ»، «کلاسهای گمشده»، «خاتون معارف ایران»، «خواستگاری»، «سفر به روزگار جوانی»، «از ورامین تا آذر گشسب»، «سفر به کشور شیرین»، «تاریخ ورامین»، «ورامین در قلمرو هنر و اندیشه»، «احسن الکبار فی معرفه الائمه الاطهار»، «آشنایی با مدرسه دارالفنون»، «برج آرامگاهی علاءالدوله ورامین»، «یادداشتهای معلم بومهن»، «گزیده شاهنامه برای نوجوانان»، «حکایتنامهها»، «شاهنامه فردوسی از نگاه دیگر»، «ادبیات داستانی از باستان تا مشروطه»، «جشنهای کهن ایرانی»، «سیری در منطق» و «اسکندر در شاهنامه» عناوین برخی از آثار منتشر شده این نویسنده در حوزه داستان، ادبیات و پژوهش است.
چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰
نظر شما