«سعيد وزيري» معتقد است مينيمالنويسي كه پس از جنگ جهاني دوم در غرب رواج پيدا كرد و پس از جنگ تحميلي وارد ايران شد، هماكنون توسط برخي كه او آنها را "راحتطلب" خوانده، در ايران نوشته مي شود. او ادعا كرده كه اين افراد شناختي از اين سبك ندارند.\
به گفته او مرگ، جنگ و عشق موضوعاتي بود كه دستآويز مينيمالهاي نويسندگان غرب قرار ميگرفت.
نويسنده كتاب «خاتون معارف ايران» درباره ورود مينيمال به ايران اظهار كرد: مينيمال پس از 50 يا 60 سال، وارد ايران شد و نويسندگان ما، پس از جنگ تحميلي، به اين قالب رو آوردند.
وزيري با بيان اينكه براي مينيمال حجم مشخصي تعيين نشده است، تصريح كرد: نوشتههايي كه در چند خط يا يك پاراگراف نوشته ميشوند، نه داستانند و نه حكايت؛ بلكه گفتوگويي هستند با يك پيام خاص كه ميتوان آن گفتوگوها را بعدها در داستان به كار برد. البته در مينيمال نيز همه عناصر داستان را نميتوان يافت.
اين داستاننويس معتقد است رويكرد داستاننويسان جوان به مينيمال، آسيبي به ادبيات ما نميزند؛ اما چيزهايي كه اين نويسندگان با عنوان مينيمال مينويسند در ادبيات پايدار هم نميماند.
«سعيد وزيری» در سال ۱۳۱۸ متولد شده است. اين پژوهشگر، متون كهن را برای كودكان به صورت داستان بازنويسی كرده و هماكنون مدير نشر «واج» است.
مجموعه داستان «كلاس گمشده»، سفرنامه حج «از كعبه عالم تا كعبه آدم»، كتاب تاريخي «خاتون معارف ايران» و «شاهنامه و فردوسي از نگاه ديگر» از آثار اين نويسنده است.
«نقش مولانا در تهذيب زبان فارسي» نيز به زودي از اين نويسنده منتشر ميشود.
نظر شما