جمعه ۹ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۳
مرادي: جايزه كتاب فصل بيشتر شناسانده شود

محمد مرادي، شاعر شايسته تقدير هجدهمين دوره جايزه كتاب فصل براي مجموعه شعر «تو سيب و گندم..تو خود حوا»،‌ با اشاره بر لزوم اعمال ديدگاه‌هاي خاص در داوري جايزه وسيعي مانند كتاب فصل، از لزوم شناسانده شدن اين جايزه به خواص جامعه و علاقه‌مندان به كتاب سخن گفت و توضيح داد: تدوين بسته حمايتي مرتبط با قابليت‌هاي كتاب‌هاي مختلف، برگزيدگان و آثار برتر را در سطح تخصصي‌تر معرفي مي‌كند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مرادي، ايجاد رقابت نزديك‌تر ميان گروه‌هاي مختلف جايزه كتاب فصل را لازم دانست و گفت: لازم است كه جايزه‌اي مانند كتاب فصل هدفمندتر برگزار شود و رقابت‌ها در گروه‌هاي مختلف شدت گيرد.

وي در پاسخ به اين سوال كه «فكر مي‌كنيد آثار برگزيده با چه رويكردهايي مي‌توانند به جامعه و مخاطبان عام و خاص خود ارايه شوند؟» گفت: به اعتقاد من هر گونه تبليغ مستقيم براي كتابي كه برگزيده است، ممكن است بازتاب خوبي در بر نداشته باشد؛ ‌ولي مي‌توان در قالب تدوين بسته‌هاي حمايتي متناسب با قابليت‌هاي موضوع هر كتاب، برنامه‌ريزي‌هايي را براي آثار برگزيده در هر بخش ارايه كرد تا از اين طريق مخاطبان خاص هم به خواندن كتاب بيشتر ترغيب شود. 

اين شاعر در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه «نقش ارزيابي جايزه كتاب فصل با توجه به بررسي تازه‌ترين آثار منتشر شده در فاصله زماني كوتاه را در نسبت با روند توليد كتاب چطور ارزيابي مي‌كنيد؟» توضيح داد: اين جايزه نقش موثري در روند تولید كتاب دارد اما ‌هنوز گمنام است و اطلاع‌رساني ويژه‌اي براي آن انجام نشده است. 

اين شاعر همچنين گفت: شايد وجه ديگر اين جايزه‌ها آن باشد كه همه سليقه‌ها را در برنمي‌گيرند و برخي اوقات در حيطه داوري با عدم تنوع سليقه‌ها و ديدگاه‌ها مواجه هستيم.

وي افزود: بهتر است در زمينه‌هاي مختلف از چهره‌هاي شاخص هر حوزه و تنوع ديدگاه‌ها استفاده شود. به عنوان مثال از ذهنيت دو گرايش ادبي انقلابي و روشنفكر جامعه امروز ادبيات ايران، در داوري‌ها بهره گرفته شود و اين مساله لازمه كار انواع جوايز، چه خصوصي و دولتي است؛ چرا كه در دراز مدت جايزه و جشنواره را از ركود و يكنواختي مي‌رهاند. 

مرادي درباره مجموعه شعر«تو سیب و گندم ... تو خود حوا» توضيح داد: در اين مجموعه تركيبي از غزل، مثنوي و سروده‌هاي كوتاه كه بيشتر دو بيتي و رباعي‌اند، گنجانده شده است و محتواي اين اشعار چند بخش دارند.

وي همچنين گفت: برخي از اشعار اين كتاب مفهوم انساني و ديني دارند كه در سرودن آن‌ها از زبان متعادل بهره جسته‌ام و قسمت ديگر شعرهاي اجتماعي هستند و دسته سوم، اشعار عاشقانه‌اند كه در سرودن آن‌ها از زبان نوتر و شگردهاي ادبي به روزتر استفاده شده است.

مجموعه شعر«تو سیب و گندم ... تو خود حوا» امسال (1390) از سوي انتشارات سوره مهر منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها